Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutyafajta, ami...

Van olyan kutyafajta, ami tényleg alkalmas CSAK kinti tartásra?

Figyelt kérdés

Mármint szerintem van, de érdekelne nagy kutyások, állatvédők véleménye, mert manapság már minden kutyát csak kinti-benti tartásra adnak ki az állatvédők és a nagy állatszeretők is ezt tartják helyesnek. Én is állatszeretőnek tartom magam, és értem, hogy a kinti-benti tartást nem csak azért mondják, mert így nincs kitéve az állat annyira az időjárási viszonytagságoknak, hanem mert a kutya társaslény és így többet van a gazdájával. Tehát nem vagyok az a full beszűkült látáskörű, aki azt mondja, hogy "há a kutyának kinn a helye" csak, hogy tiszta legyen.

Viszont szerintem igenis vannak olyan kutyafajták, amik egyrészt nagy testűek, nagy, vastag szörzetűek és annyira a vérükben van az udvar védelme, a járőrözés, plusz amúgyis elég önallóak, hogy ők tényleg jól érzik magukat kint az udvaron, kintre valók. Max nyáron a nagy melegekben az ember beengedi az előszobába hűsölni, de amúgy nem való konti-benti kutyának. A teljesség igénye nélkül szerintem ilyen a kaukázusi, káj, komondor, kuvasz, moszkvai őrkutya stb. Ezek közül kettő fajtával volt is tapasztalatom, az alapján mondom ezt.

nov. 6. 18:22
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
0%

34

Kontrétan nem. Mind 2 őriz és véd nem kell kikepezni egyiket sem harapnak maguktól is erőset

nov. 9. 16:00
 42/46 anonim ***** válasza:
77%
#38 bocs, akkor a rossz helyesírásod miatt nem volt érthető...
nov. 10. 08:44
 43/46 anonim ***** válasza:
77%
#41 na ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy fogalmad sincs se az őrző-védő munkakutyákról, se a pásztorkutyákról. :)
nov. 10. 08:45
 44/46 anonim ***** válasza:

42

Ennyit el kellen tudnod olvasni

43

Minden bizonnyal te nem tudsz róluk semmit ha ezt hiszed :)

nov. 11. 12:53
 45/46 A kérdező kommentje:
Gyerekek engedjük el a dolgot, vagy intézzétek el privátban.
nov. 11. 13:02
 46/46 anonim ***** válasza:
74%
Volt egy kuvaszunk. Az istenért se akart bejönni a házba, pedig nem volt megtiltva. Sőt a szigetelt kutyaház is tök felesleges volt, mert ő csak a szabad ég alatt érezte jól magát. TÉLEN A HÓBAN ALUDT. A kérdésedre a válasz. Vannak kutyák amik csak kinti tartásra alkalmasak.
nov. 15. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!