Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutyafajta, ami...

Van olyan kutyafajta, ami tényleg alkalmas CSAK kinti tartásra?

Figyelt kérdés

Mármint szerintem van, de érdekelne nagy kutyások, állatvédők véleménye, mert manapság már minden kutyát csak kinti-benti tartásra adnak ki az állatvédők és a nagy állatszeretők is ezt tartják helyesnek. Én is állatszeretőnek tartom magam, és értem, hogy a kinti-benti tartást nem csak azért mondják, mert így nincs kitéve az állat annyira az időjárási viszonytagságoknak, hanem mert a kutya társaslény és így többet van a gazdájával. Tehát nem vagyok az a full beszűkült látáskörű, aki azt mondja, hogy "há a kutyának kinn a helye" csak, hogy tiszta legyen.

Viszont szerintem igenis vannak olyan kutyafajták, amik egyrészt nagy testűek, nagy, vastag szörzetűek és annyira a vérükben van az udvar védelme, a járőrözés, plusz amúgyis elég önallóak, hogy ők tényleg jól érzik magukat kint az udvaron, kintre valók. Max nyáron a nagy melegekben az ember beengedi az előszobába hűsölni, de amúgy nem való konti-benti kutyának. A teljesség igénye nélkül szerintem ilyen a kaukázusi, káj, komondor, kuvasz, moszkvai őrkutya stb. Ezek közül kettő fajtával volt is tapasztalatom, az alapján mondom ezt.

tegnap 18:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%

ma 19:41

mutass már egy rövidszőrűt, leginkább egy bull típusút, vagy rövidszőrű tacskót téli bundával. 2mm helyett 2,5mm lesz?

tegnap 20:04
 12/16 anonim ***** válasza:
27%
Kicsit megfordítva a kérdést: A felsorolt nagytestű kutyák alkalmasak arra, hogy csak bent, illetve kinti-benti tartással éljenek?
tegnap 20:26
 13/16 A kérdező kommentje:

12-es

Szerintem nem.

tegnap 20:30
 14/16 anonim ***** válasza:
66%
Nekem közép-ázsia juhászom van.(Befogadott, bár nem menhelyröl).Ő egyáltalán nem is hajlandó bejönni a házba, pedig volt, hogy próbáltam behívni(pl. vihar, tűzijáték idején). Nem jött, még kajával sem tudtam becsalni.
tegnap 21:41
 15/16 anonim ***** válasza:

14!

A mudim szinte bent nőtt fel. De 5 éves korától kezdve nem volt hajlandó bejönni. Megállt a küszöbön.

Akkora "sálja" volt kan kutyaként,mint egy oroszlán sörénye.

tegnap 23:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál azok juhászkutyák és jellemzően a régi időkben, amikor ki lettek tenyésztve tényleg kint voltak tartva, azonban azt ne felejtsük el, hogy akkor az ember volt kint velük, a juhászok ugyanúgy az egész napjukat a nyájjal és a kutyával töltötték.

Lehet itt szidni a mai beteg kutyatartási szokásokat, hogy miért szükséges az, hogy bent legyen a kutya a házban a gazdával, de ezeknek a nagytestű juhászkutyáknak sem az a természetes, ha kirakják őket az udvarra, hogy szórakoztassák magukat. Ezek munkakutyák, a természetes az lenne, ha a gazdájuk kint lenne velük és dolgoztatná őket, tehát ez a téma egyáltalán nem egyszerűsíthető le helyrajzi vagy időjárási kérdéssé, hanem a tartás és foglalkoztatás körülményei ennél sokkal fontosabbak lennének.

ma 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!