Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutyafajta, ami...

Van olyan kutyafajta, ami tényleg alkalmas CSAK kinti tartásra?

Figyelt kérdés

Mármint szerintem van, de érdekelne nagy kutyások, állatvédők véleménye, mert manapság már minden kutyát csak kinti-benti tartásra adnak ki az állatvédők és a nagy állatszeretők is ezt tartják helyesnek. Én is állatszeretőnek tartom magam, és értem, hogy a kinti-benti tartást nem csak azért mondják, mert így nincs kitéve az állat annyira az időjárási viszonytagságoknak, hanem mert a kutya társaslény és így többet van a gazdájával. Tehát nem vagyok az a full beszűkült látáskörű, aki azt mondja, hogy "há a kutyának kinn a helye" csak, hogy tiszta legyen.

Viszont szerintem igenis vannak olyan kutyafajták, amik egyrészt nagy testűek, nagy, vastag szörzetűek és annyira a vérükben van az udvar védelme, a járőrözés, plusz amúgyis elég önallóak, hogy ők tényleg jól érzik magukat kint az udvaron, kintre valók. Max nyáron a nagy melegekben az ember beengedi az előszobába hűsölni, de amúgy nem való konti-benti kutyának. A teljesség igénye nélkül szerintem ilyen a kaukázusi, káj, komondor, kuvasz, moszkvai őrkutya stb. Ezek közül kettő fajtával volt is tapasztalatom, az alapján mondom ezt.

nov. 6. 18:22
1 2 3 4 5
 31/46 Senior Séf ***** válasza:
41%
2-es okfejtésével maximálisan egyetértek. Annyival egészíteném, ki, hogy a kutyának ingerekre, információra is szüksége van. Amit hall, illat, amit hoz a szél, stb.
nov. 8. 19:05
 32/46 anonim ***** válasza:
62%

Német juhász nem pásztorkutyák leszármazottja, ahhoz túlságosan kicsi. Sőt, a neve ellenére még csak nem is juhászkutya, de mivel azok leszármazottja, rajta ragadta a név.

Németországban lévő juhászkutya típusokból (terelőkből) hozták létre a XIX. század legvégén egy egységes fajtát, ez lett a német juhász, aminek ezen kívül semmi köze felmenői eredeti foglalkozásához, soha nem terelt, általános munkakutyának számít.

A pásztorkutyák jóval nagyobbak a német juhásznál, és még így is sokszor ráfáznak a nagyragadozók ellen. A német juhász csak préda lenne nekik.

nov. 9. 08:49
 33/46 anonim ***** válasza:
0%

32

A nemet juhász őrző védő kutya éd a pasztor kutyák is azoknak tekinthetők, a lényeg az, hogy nem juhász kutya.

Attól függ milyen ragadozó lenne aki támad ez eggyeltalán nem igaz egy farkas siman megöli egy rokát elkerget

nov. 9. 13:09
 34/46 anonim ***** válasza:
64%

Nem. A két típus minden téren más.

A német juhász egy őrző-védő munkakutya, önálló munkavégzésre alkalmatlan, kiképzést igényel és emberi kontrollt.

A pásztorkutya terület, jószág és vagyonőrző. Önálló munkavégzésre alkalmas, kiképzést és emberi kontrollt nem igényel.

nov. 9. 13:11
 35/46 anonim ***** válasza:
76%
Nem igaz, hogy a farkas megöli? Csak szólok, hogy a 2x akkora kaukázusit, kangalt is megölik a farkasok. A német juhásznak esélye sincs már egy kisebb farkas ellen sem.
nov. 9. 13:13
 36/46 anonim ***** válasza:
76%
Íme egy videó, hogy mi maradt a kangalokból és a jószágból farkastámadás után. És Törökországban egy kisebb méretű farkaspopuláció él, 16-25kg közöttiek. Erdélyben a farkasok átlagtömege 50kg.
nov. 9. 13:18
 37/46 anonim ***** válasza:
nov. 9. 13:18
 38/46 anonim ***** válasza:
53%

35

Konkretan azt írtam, hogy egy farkas megöli.m, de egy róka nem. Olvasd el megint és ertelmezd

nov. 9. 15:58
 39/46 anonim ***** válasza:
0%

36

Mindenki tudja hogy a farkasok nagyobbak mint a kutyák

nov. 9. 15:59
 40/46 anonim ***** válasza:
53%

37

Senki nem kerdőjelezte ezt meg

nov. 9. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!