Mennyi a reális ára egy kistestű, törzskönyves
kutyának?
Figyelt kérdés
Nyár közepén beszéltük le a tenyésztővel, az akkor született alomból hoztunk most el egy kutyust. Nem kimondottan ritka fajta, de itthon csak 3-4 tenyésztő foglalkozik vele. Kistestű, felnőtt korban is 6 kilós kutya.
Csak érdekelne, hogy reális áron kaptuk-e, mert őszintén, más tenyésztőnél nem érdeklődtünk árak tekintetében.
Beteg dolog hogy ennyit költenek egy kutyára, a kobór korcs amit az utcán találok 10x életképesebb és legalább egyedi is, nem díszkutya.
okt. 27. 15:37
12/63 anonim válasza:
Van kistestű kutya 5 millióért is úgyhogy az alatt reális áron van
okt. 27. 15:47
13/63 A kérdező kommentje:
#11 Itt most nem ez volt a kérdés. Te nem költenél ennyit egy kutyára, én meg nem hoznék egy ismeretlen fajtájú és előéletű kutyát a meglévő nyugodt kutyám mellé.
Valószínű te is költesz valamire, amire meg én nem költenék.
okt. 27. 15:53
14/63 anonim válasza:
11# Neked mennyibe került az okostelefonod? Na az a beteg dolog, hogy arra költenek emberek százezreket, holott 2-3 év alatt a legtöbb tönkremegy (a' la programozott elévülés), és lehet újat venni. Egy kutya pedig 10-15 évre szól, kistestűnél könnyen szólhat akár többre is. Egy kóbor korcs nem lesz 10x életképesebb, mert senki nem garantálja neked, hogy bizonyos betegségekre mentes lesz. Egyedi lesz, de a tulajdonságai, így a temperamentuma is megjósolhatatlan. Plusz sokszor hoz magával egy nemkívánatos viselkedési csomagot a hányattatott előéletéből, potenciális traumákból fakadóan, míg egy lelkiismeretes tenyésztő gondosan szocializálja a kiskutyáit, hogy a lehető legjobb kezdettel kerüljenek új gazdához.
okt. 27. 15:53
15/63 anonim válasza:
"Húsz forintért tarka kutya,
Tízért fehér kutya jár,
Törzs-vevőknek öt forintért
Kapható a kutya már.
Kutya-tár! Kutya-tár!
Kutyafülü Aladár!"
okt. 27. 17:03
16/63 anonim válasza:
Jó, azért ezt a törzskönyv dolgot el lehet felejteni. A törzskönyv maga pár ezer forint. Aki azzal alkudozik, hogy törzskönyv nélkül olcsóbb, attól hetedhét mérföldre szaladni kell. Backyard breeder
okt. 27. 17:32
17/63 anonim válasza:
#11 Te olyan dologhoz szólsz hozzá, amihez nem értesz. Más szóval gőzöd sincs. Tipikus egybites tempó.
Van 9 magyar kutyafajta, amely halmaz így ebben a formában nemzeti kincs, a Kárpát-medence ilyen-olyan genetikai hátterű népeinek kultúrális teljesítménye. Ha nem tenyésztenék őket, nem léteznének.
Vagy szerinted ezek a menhely almafáján teremnek?
okt. 27. 17:37
18/63 A kérdező kommentje:
#16 Fel sem merült, hogy "olcsóban", szaporítós kutyát vegyek, nem tudom, hogy jött ez ide.
okt. 27. 17:55
19/63 anonim válasza:
Úgy került ide, hogy a #3, #6 és #8-as belekeverte a hozzászólásába, teljesen indokolatlanul. Örülök, hogy te tájékozottabb vagy ennél a törzskönyves butaságnál
okt. 27. 18:04
20/63 anonim válasza:
Huuh sztem kb 900k-1000000M korul mozog en anno 988k ert vettem az enyemet és azota is egy szeretheto kis dog
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!