Minimum hány éves kortól helyes rábízni egy Golden retriever kutya nevelését és gondozását?
12 évesen kaptam a spánielt. 27 éves koromig élt. 15 évet.
Halála után megvettem a mudit. Most pusztult el szeptemberben, 14 évesen. 41 éves vagyok.
De születésemtől kutyák közt voltam.
Szerintem egy gyereknek nincs jobb társ egy kutyánál.
Szerintem semmikor. Ez nem korhoz kötött, hanem szellemi érettséghez, és NEKI kell a kutyát/macskát/hörcsögöt/degut/papagájt/akváriumi halakat/, stb. bármit akarnia.
Itt van apám példája. 77 éves. Nővéremék rendszeresen - mikor elmennek nyaralni ide-oda - rátestálják a kutyát.Szerencsétlen kutya meg szív, mint az a bizonyos torkosborz. Nem kell. Felesleges. Csak ha ő akarja. Akkor meg azt kell neki mondani, hogy Lányom, te akartad. A kutyatartás meg ezzel jár, viseld a következményeit.
A legtöbb embernek semmilyen korban nem való állat. De mivel az állat gondozása nem csak etetés, meg séta így nagyon minimum 16+
Nevelni valamit nem egyszerű, de kutyasuli mellett sima ügy. Tanítani azért annyira nem nagy kunszt, mint nevelni, egy ül-feküdj parancsot egy gyerek is bele tud paszírozni a kutyába 🤷🏽♀️
Bevonni 14-15, de teljesen rá hárítani 18-20. Vagy akár később.
Egy kutya 15-20 évre szól, és addig olyan mint egy gyerek, napi szinten dolog van vele, koszt csinál, pénzbe van stb.
Azt a döntést, hogy ezt az anyagi, időbeli és egyéb felelősség vállalást valaki felmérje, és egyedül vállalja, azért 20 év alatt necces.
Tiniként persze, tök jó, hogy van egy családi kutya, de azért a felnőtt ott van, és figyel rá, hogy a nevelés, séta, állatorvosi vizit, kozmetikus meglegyen.
Illetve ha a kamasz kirepül, benne van a pakliban, hogy több év mire talpra áll, és eléggé stabil anyagilag hogy ellássa a kutyát. Ami pont eddigre kezd öregedni, ami szép hosszú állatorvosi számlákkal jár.
Meg aztán egyetem, munka, ki tudja hogy viheti-e egyáltalán magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!