Normális, hogy az idősödő kutyám már nem akar menni sehova a "komfortzónáján" kívül?
Nagyon szeret sétálni, de csak a közeli utcákon és a parkban, ha új helyre visszük, állandóan nyüszörög. Nem hangosan sír, hanem csak hangot ad neki, hogy nem akar itt lenni, és látványosan nem találja a helyét, ha esetleg hosszabb ideig lennénk valahol. Még "csak" 10 éves, egészséges, aktív, fut, de nem tudjuk vinni kirándulni, barátokhoz, nyaralni, vagy csak étterembe/kocsmába nyugodt szívvel, mert hisztizni fog miatta. Még akkor is, ha messzebb sétálunk, mint szoktunk, és nem ismerős neki a környék.
A tiétekkel is tapasztaltátok?
nekem 9 éves kutyusom van, én is mindennap sétáltatom elég sokat, mindig ugyan azt a kört tesszük meg, és hiába próbáltam elvinni máshova, egyszerüen megáll, nem moccan addig amíg el nem indulunk a szokásos körre, van mikor vissza is húz hogy erre menjünk már, egyszerüen nem akar másfelé menni
még fiatalabb korában sikerült elvinni más merre, de ott is 1-2 alkalommal átjárta az "új" terepet és aztán soha többet, csak is a szokásos kör kell neki amit szoktunk tenni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!