Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Teljes munkaidő mellett kiskutya?

Teljes munkaidő mellett kiskutya?

Figyelt kérdés
Találtam egy 2 hónapos kölyköt az utcán. (Már lassan 3 lesz) Szerettem volna kutyust, de még nem most. Nem volt szívem menhelyre adni, mivel tele vannak a környéken és kicsi az esély, hogy találtunk volna neki otthont. Lakást váltottam, hogy be tudjam fogadni. Jelenleg nem kell dolgoznom, viszont augusztus végén újra munkába kell állnom. Hogyan szoktassam rá, hogy ne hangoskodjon vagy ne okozzon kárt (pl ajtókaparás) amíg nem vagyok itthon? Sok helyen olvasom, hogy teljes munkaidő mellett nem lehet kutyát tartani, de a tőlem telhető legjobbat teszem, jót akartam neki is és én is vágytam rá. Kérlek adjatok tanácsot. Vettem neki kennelt is, viszont nem tudom jó ötlet-e abban hagyni míg dolgozom, vagy inkább a nappaliban maradjon. Viszont akkor esélyesebb, hogy kárt tesz valamiben. Mikor még nem volt kennel az egyik szobában hagytam, mert kénytelen voltam elmenni egy kis időre. Mikor hazajöttem csendben pihent, viszont sérülést találtam az ajtón amit valószínűleg ő csinált. Félek, hogy panaszt tesznek rám ha sírni fog és elveszítem a lakást. Mit kellene tennem?

júl. 30. 09:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyébként lassan egy hónapja nálam van, a szobatisztaság teljesen jól alakul, ügyesen tanul. Itthon vagyok vele, így nincs gond csak a munkábaállástól félek.
júl. 30. 09:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy a munkaidőm változó. Vannak napok amikor csak délután kell mennem, néha csak délelőtt, így ezeken a napokon nem lenne sokat egyedül, viszont 8-16 napom is van.
júl. 30. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
Hát a kolyokkor nehezebb, szoktatni kell az egyedullethez, de felnőtt kutya teljesen jól elvan dolgozó gazdával.
júl. 30. 10:56
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
65%
Apránként nyújtsd az időt, amikor távol vagy.
júl. 31. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!