Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell csinálni hivatalosan...

Mit kell csinálni hivatalosan egy elhunyt kutyával?

Figyelt kérdés
Van 14 éves öreg kutyám, már a világát nem tudja, szerintem lassan itt a vége. Ha meghal hova tudom vinni a testét? Meg kinek kell szólni?
júl. 22. 10:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
Szabad hát. Senki nem fog a nyakadra menni, hogy hol van elasva a kutya. Nekünk cica van az udvarban nagymamámnál 2 kutya 1 cica.
júl. 22. 11:02
 12/28 anonim ***** válasza:
95%
Az én kutyámnak az állatorvos intézte a temetését, egy kisállat temetőben Szigetvár mellett. Nálatok nincsen ilyen lehetőség?
júl. 22. 11:36
 13/28 anonim ***** válasza:
96%
Mi otthon eltemettük a németjuhászt, amit el kellett altatni. Még kis síremléket is kapott kavicsokból, kövekből.
júl. 22. 11:36
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
10-es, Igen én például. Ott az urna, mellette az utolsó nyakörve, és a képe. Azért a kutyáért öltem volna, ha kell!
júl. 22. 11:39
 15/28 anonim ***** válasza:
96%
Eláshatod, de elég mélyre kell közegészségügyi okokból. Egy kis meszet dobsz rá, nem lesz gond. Mi nem jelentettük be a dokinak, hogy elhunyt, nem is kötelező, egyszerűen tudomásul vették, hogy nem vittük az éves kötelező eboltásra, lehúzták a listáról.
júl. 22. 11:48
 16/28 anonim ***** válasza:
78%

10 es.

Persze, hogy letezik. Mi is elhoztuk a kutyus urnajat, nyilvan nem hagyjuk ott, hogy kidobjak. 14 evet elt velunk, ugyan olyan csaladtag mig barki mas. Persze allat nem ember, de a halala hasonloan fajdalmas. Mas szerettunk hamvait sem hagyjuk ott, hogy kiontsek a tobbivel.

Hogy mit csinalunk az urnaval azt még nem tudjuk. Lehet eltemetjuk, lehet elszorjuk, lehet megtartjuk. 3 napos a tragediank még nem tudunk épp ésszel ilyesmin gondolkodni.

júl. 22. 11:59
 17/28 anonim ***** válasza:
88%
10/15. Bizony-bizony. Van igény a hamvak otthoni tárolására, sőt, ez emberi hamvakra is igaz. Több olyan példát tudok, ahol a házastárs a párja hamvait a polcon tárolja otthon. Különbözőek vagyunk, ezt el kell fogadni.
júl. 22. 12:00
 18/28 anonim ***** válasza:
91%

Én úgy terveztem, hogy elszórom a hamvait a kedvenc helyünkön, ahova imadtunk járni, de még nem vitt rá a lélek.

Azt meg kellett tennem, hogy fizikailag elengedem, hogy ne szenvedjen, de lelkileg nem megy még, így a hamvai még velem vannak. Biztosan eljön az idő , de jelenleg még azt se hiszem.

Bő egy hónapos, lassan kettő, nemsokára most lesz az örökbefogadás évfordulónk, nem tudom, hogy bírom ki, azt mondják, mindenki nekem, hogy idővel jobb lesz, de nekem az idővel csak jobban hiányzik.

júl. 22. 13:33
 19/28 anonim ***** válasza:
89%
Ha van kerted, elásod...
júl. 22. 13:48
 20/28 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Önkormányzatnál kell érdeklődni. Ingyen elszállítják az elhullott állatokat és a fehérjefeldolgozóba viszik. Ne kérdezd, ott mi történik velük, és sem akartam tudni. Pár éve elpusztult anyukám labradorja, őket hívtam és el is vitték ingyen. Sajnáltam, de akkor ez volt a kegegyszerűbb megoldás.
júl. 22. 14:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!