Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek volt már kutyája...

Akinek volt már kutyája korábban: milyen fajta volt, és hány évig élt?

Figyelt kérdés
Van egy idős kutyám, akire várna egy szájsebészeti műtét (állítólag nem rosszindulatú daganat van a szájában, ami jelenleg nem okoz problémát, de később okozhat, és ha megműtenék, valószínűleg néhány fogát is ki kellene húzni), és nem tudom, érdemes-e egyáltalán kitenni őt egy ilyen procedúrának, ezért érdekelne, hogy mire számíthatok.
júl. 4. 22:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Kistestű, hegyes fülű, nagyon-keverék, 22 év (nálam volt már kb 2 hónaposan, utcán találtuk)

Közepes termetű keverék kb 17 év

Németjuhász (mentett kutya, kb 9 éves volt amikor rákosan fogadtam be) 11 év

Tacskó-valami keverék, most kb 12 éves, él és virul, kicsit fáj a háta, nem tudom leszoktatni az ugrálásról

Az összes kutyám menhelyről került hozzánk, csak az elsőt találtuk az utcán. Mindegyik ivartalanitott volt, egyiknek sem volt Cushing szindrómája, annak ellenére sem, hogy a kb 2 hónapos ivartalanitva lett 8 hónaposan, a többi pedig akkor, amikor bekerült a menhelyre (a németjuhász pl. 8 évesen lett ivartalanítva, és akkor már kezelték a száj rákját). A tacsi keverék kb 4 évesen lett ivartalanítva, utána került hozzám.

A Cushing-kór keletkezhet attól is, hogy a szerető tulaj túlkezeli a kutyáját mindenféle szteroid-származékkal, pl. prednizolon és társaival )

júl. 5. 03:02
 22/27 A kérdező kommentje:
21-es, köszönöm a részletes választ és a Cushing-szindrómával kapcsolatos új infót is. Az egyik kutyus az említettek közül valóban sok szteroidot kapott, mert nagyon durva allergiája volt, a többi viszont nem. De jó tudni, hogy ez is egy ok lehet. Köszi!
júl. 5. 08:18
 23/27 A kérdező kommentje:
És a rengeteg hasznos adatot is köszönöm! :)
júl. 5. 08:19
 24/27 A kérdező kommentje:

20-as, a vadidegeneknek nem fizetem a ki a jövedelmem felét a válaszaikért, nem hozzák a frászt a kutyámra, és semmiféle anyagi hasznuk nem származik abból, ha esetleg félrevezető választ adnak.

Nem pár rossz tapasztalatom volt, hanem harminc év alatt volt pár jó, az összes többi rettenetes volt. Ha ismernék olyan állatorvost, akiben feltétel nélkül megbízom és az adott probléma a szakterülete, nyilván nem tettem volna fel a kérdést. Amúgy a humángyógyászat terén is rengeteg a rossz tapasztalatom, ráadásul a kulisszák mögé is volt szerencsém belátni kb. 20 éven keresztül, úgyhogy pontosan tudom, hogy sokan ott is rettenetesen lelkiismeretlenül végzik a munkájukat, ezért aztán biztosan tudom, hogy annak nincs rendben a realitásérzéke, aki feltétel nélkül bízik az orvosokban. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik egy megbízhatatlan sarlatán, mert nyilván nem, de nem árt mindennel is tisztában lenni, mielőtt az ember döntést hoz akár magáról, akár a kutyájáról.

júl. 5. 08:32
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Négy közepes méretű menhelyes keverék kutyám volt eddig.

Elsőt gazda adta be menhelyre egy évesen, én vittem haza 4 és fél évesen, 15 és fél évet élt, tüdőrák vitte el.

Második a menhelyen nőtt fel, 1 hónaposan került be testvéreivel és 1 éves múlt, mikor hazavittem, 16 és fél évesen ment el.

Harmadik chipes volt, de nem lehetett elérni a gazdát, nem léteztek az adatai, 2 évesen került be és 4 évesen vittem haza, 16 évet élt.

Utolsó, szintén tesóival került be 3 hetesen, csak hárman élték túl a 8 kölyökből, másfél éves volt, amikor hazavittem és jelenleg 15 éves.

Unokatesómnak két pincsi keveréke volt ugyanarról a menhelyről, egyik 15 évet élt, másik most 16. Előtte volt még egy kis foxi tacsi keveréke, az is 15 és fél évet élt.

Papámnak volt összesen 4 menhelyes keveréke, egy nagyobb, kuvasz keverék, 14 évet élt, terrier keverék foxi méret, 16 év, két közepes nagyonkeverék, egyik 13 év, májrák, másik 16 év.

júl. 5. 12:25
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, 11 éves kistestű az nem ÖREG.

Az enyém 17 éves közepes testű (13 kg), na, ő már koros.

Ha visszanézném a gyakoris kérdéseimet, kb. 9 éves kora óta teszek fel hasonló kérdéseket, félelemmel telve, minden műtét/altatás előtt agybaj kergetett.

10 éves kora óta volt már 4-5 műtétje, köztük foghúzás, daganat eltávolítás, mégegy daganat eltávolítás.

Már vesebeteg is szegény, renal tápot eszik.

Ami engem mindig megnyugtatott, hogy csak olyan helyre vittem, ahol műtét előtt végeznek labort, ebből kiderül hogy altatható-e gond nélkül. Ha igen, megnyugszom, mehet a műtét. Egyiket sem bántam meg, és mindegyik nagy változás az életminőségében.

Azóta mindig kapom a dícséretet, hogy micsoda remekül "karbantartott" kutyám van, aki 17 évesen is repked és visít a vacsoráért.

júl. 6. 11:00
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a szájas dolgok nem játék, egyszer sajnos arra keltem hogy a kutya pofája háromszorosára dagadt, fáj neki, rosszul van. Műteni kellett, de előtte még antibiotikumot is kellett kapnia. Ha időben rendbetetetem, nem kellett volna antibiotikum. Egy altatásban kihúzták 6 fogát.
júl. 6. 11:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!