Akinek volt már kutyája korábban: milyen fajta volt, és hány évig élt?
Óriás snautzer/rottweiler keverék 14 évig élt. Hihetetlen intelligens kutya volt.
Staffordshire terrier keverék 11 éves idén.
Border collie/labrador keverék 5 éves idén.
Nagyonkorcs, kistestű mindenke, idén 2 éves.
Német juhász - 14,5
Komondor - 13
Magyar agár - 12
Nem tanácsokat kértem, hanem tapasztalatot, és pont azért itt, mert keverék kutyákra vonatkozó adatok nincsenek a neten. A dokikban pedig nem bízom, több mint 30 évnyi rosszabbnál rosszabb tapasztalatom van állatorvosokról, úgyhogy hadd kérdezzem már meg az embereket erről, hogy eldönthessem, kiteszem-e a kutyámat egy nem kevés stresszel és fájdalommal járó műtétnek, vagy sem. Amúgy meg a doki, ha rá is bólint, nem az ő száját darabolják szét, nem neki fog fájni hetekig, nem ő hal bele esetleg az altatásba, ellenben eltesz a műtétért majd egy kisebb vagyont.
A saját állatorvosunkat leszámítva (aki nem végez műtéteket), nem tudtam még úgy eljönni állatorvostól, hogy ne vágta volna a pofákat azért, mert a kutyám nincs ivartalanítva, és majd így mellrákja lesz, meg úgy méhrákja. A kutya 11 éves, és se mellrákja, se méhrákje nem lett. Ellenben a családunk összes ivartalanított kutyájának Cushing-kórja lett 10 éves kora körül. És mindegyik más fajta volt! Ennyit az állatorvosokról...
Nem annyira értem, 8-as, ez egy olyan oldal, ahol az emberek olyan kérdést tesznek fel, amilyet akarnak, a hozzászólóknak pedig normális esetben erre kellene válaszolni. Föltettem egy kérdést, a 4-es hozzászólás nem arra válaszolt, hanem elkezdett kioktatni, én pedig erre reagáltam.
Neked meg ugyan miért nem mindegy, hogy én megyek-e valamire ezzel az infóval vagy sem? A döntést is nekem kell meghozni, a kutyát is nekem kell ápolni, ha belehal a műtétbe, akkor eltemetni, és a számlát is nekem kell kifizetni. A partvonalról okosnak lenni krva könnyű...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!