Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya szája tisztább az...

A kutya szája tisztább az ember szájánál?

Figyelt kérdés
Van ennek valóság alapja? Valahol olvastam ha jól emlékszem. Nem tudom igaz-e azért kérdezlek titeket. Indokok miért igen vagy nem?
2010. okt. 29. 18:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de elég érdekes, hogy a kutya nem mossa a fogát, mégse büdös a szája. Az ember hiába mossa meg este, reggelre van szájszaga. A kutyának miért nincs? Lehet benne valami...
2010. okt. 29. 20:19
 22/29 anonim ***** válasza:

A kutya szája szerintem nem tisztább mint az emebereké, és nem is bacisabb. Más a nyála, más a száj nyílása. Az embernek a szájában is rengeteg baci van, és a kutyákéban is. A nyála baktérium ölő hatású, persze nagy sebeknél ahol nem éri el akkor be is fertőződik.

Ha a kutya a saját kakiját eszi, akkor súlyos ásvány anyag hiánya van. Viszont az emberi és macska kakit minden kutya meg akarja enni, mert ásvány anyagok és vitaminok vannak benne.

Az emberi és macska ürüléknek más az összetétele mint a sajátnak.

Amúgy én gyerek fogkrémmel szoktam mosni a szájukat a fogkő kialakulás elkerülése miatt.

2010. okt. 29. 20:19
 23/29 anonim ***** válasza:
Jaj, ajanlanatok mar egy olyan oldalt ahol szakember irja le azt hogy a kutya, macska uruleke fontos asvanyi anyagokat tartalmaz mert mindjart elhiszem.........
2010. okt. 29. 21:26
 24/29 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Kérdezz meg egy állatorvost!

2010. okt. 29. 22:20
 25/29 MME ***** válasza:
Az EMBER nyála is baktériumölő hatású, úgyhogy ez nem szempont. A szájszagot pedig nem az okozza, hogy fertőzőbb a szánk, mint a kutyáé. Más az emésztésünk. A szénhidrátok pl. egy csomó káros baktériumot táplálnak... Amúgy meg a kutya általában max. 15 évet él, még jó, hogy sokkal kevesebb a fogproblémája. Amúgy olvastátok már, hogy miért az éhező afrikaiaknak a legszebbek a fogaik? Mert rengeteg gyökeret, úgy, mint gyökérzöldséget és hasonlókat esznek. Ez tükröződik a genetikájukban is. Tehát nem csak a fogkrém tudja rendben tartani az ember száját, egyébként vannak ennél jobb módszerek is. A kutyáknak is amiatt ajánlják a csontot, a rágható játékokat és az ilyen rágcsákat, mert mechanikailag tisztít. Ha pedig nincs lepedék, nincs szájszag sem. Egyébként én még alig találkoztam olyan kutyával, amelyiknek jó volt a lehellete, úgyhogy ez nem a kutyák sajátja, a tartástól függ.
2010. okt. 29. 22:48
 26/29 anonim ***** válasza:
Nem kerdek allatorvost hanem azokat akik ezt allitottak.
2010. okt. 29. 23:37
 27/29 anonim ***** válasza:
2010. okt. 29. 23:41
 28/29 anonim ***** válasza:
2010. okt. 29. 23:43
 29/29 anonim válasza:
Csak mondom, az allitolagba, direkt ezt a kiserletet csinaltak meg higy bebizonyitsak a kutyake tisztabb, es hat tisztabb is lett az eredmenyek alapjan, szal
2014. szept. 13. 06:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!