A kutya szája tisztább az ember szájánál?
Hát én megkockáztatom hogy némelyik emberénél tisztább... :D De azért ez szerintem elég abszurd kérdés.
Fog és száj ápolás, ételek, stb. stb. Ha ebbe belegondolsz már akkor is kiderül hogy ez nem nagyon lehetséges, hogy a kutya szája tisztább legyen.
A kutyák tényleg esznek ürüléket, mivel az még egy csomó tápanyagot tartalmaz, de ez más kérdés. Erről le lehet (kéne) szoktatni.
Nincs sok baktérium a szájukban, mivel elég sok baktérium ölő anyag van a szájukban, sőt, a kutya teste eleve savasabb kémhatású, mint az emberé, és ezt sok baktérium eleve nem is éli túl.
Az ember szája is elég sok baktériumot tartalmaz, de hogy többet vagy kevesebbet mint a kutyáé? Hát az biztos, hogy az ember szája tartalmaz olyan baktériumokat is, amelyek rá nem, de a kutyára veszélyesek, és ez fordítva is igaz.
A kutya nyálban ugyanis megtalálható a streptococcus pyogenes, azaz a húsevő baktérium, ami a kutyának olyan, mint az embernek az amőba, azaz semmi baja nem lesz tőle, de ha a húsevő baktérium az emberbe kerül, egy nyílt sebbe, no az már okoz(hat) problémákat.
És akkor a tetanuszról még nem is beszéltem...
Én anno, kérdeztem a kutyadokit, hogy miért lakmározik a kutya a biliből? A válasz az volt: -Azért, mert a kutyának finom és ha egyszer megkóstolja, mindig szereti.
Még egy kutyámnak sem volt vitamin hiánya, ugyanis mindent megkaptak, amire szükségük volt. Legalább olyan badarság a vitamin hiány, mint hogy tisztább a szája mint az emberé. Azt hozzáteszem a én mindig menhelyről szerzem be a kutyáimat és előfordul hogy van néhány rossz szokásuk amikor idekerülnek. Többnyire jól taníthatóak voltak, így le lehetett szoktatni őket a nem kívánt viselkedésről. Egyedül a bilidőzsölés volt az egyiküknél, amit nem akart elhagyni, senki kedvéért. Azon meg el kellene gondolkodni, hogyha a kutya nyála baktérium ölő lenne, nem lenne annyi elfertőződött sebű kutya.
"kutya teste eleve savasabb kémhatású, mint az emberé" Hát marhára nem az. Másrészt a kutya nem homogén, mi az, hogy savasabb?! Ezt a savasabb-lúgosabb baromságot felejtsük már el, mert köze nincs az élettanhoz, meg úgy a valósághoz.
Amúgy az eredeti kérdésre már született jópár válasz, újat nem tudok mondani. Nem tisztább, más.
Érdeklődve végigiolvastam mindenkinek a véleményét és még véletlen sem érintette senki azt a nagyon lényeges kérdést hogy kinek a szemszögéből tetted föl a kérdést?Mert ha mondjuk a fogbetegségeket és a fogai állapotát nézed akkor a kutya vezet!!
Azt a kutya egészsége szempontjábol kell megvizsgálni hogy mit eszik és mi az amitől egészséges leszz.Pl.az enyémek reggelente szoktak még füvet is rágcsálni és minden foguk megvan.Azt már alig merem leirni hogy napi egy db szép nagy alma is az étrendjük része.
Nagyon messzire vihetne ez a vita és nemhiszem hogy itt lehetne igazságot tenni.
Az azonban biztos hogy itt a Gyakori kérdések oldalon sok ember van akinek kevésbbé tiszta a szája mint az én kutyáimnak,annak ellenére hogy azok a vadak ürülékét a tiltakozásom ellenére is elfogyasztják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!