Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Az ilyeneknek azért kell a gyerek is, mert jár utána segély. Meg persze csok. Az ilyeneknek rohadtul nem kellene gyereket válalniuk!
márc. 5. 09:42
 42/48 anonim ***** válasza:

"Gondolod a nagycsaladosoknal minden gyereknek van kulon szoba? Tudok csaladokat ahol 5-6 gyerek van de a legtobb csaladi haz 3-4 szobas. Sehogy sem jon ki a matek."

Meg is van róluk a véleményem. Attól, hogy valami általánosan előfordul, nem kell követendő példának lennie, nekem meg végképp nem kell hozzá tapsolnom.

márc. 5. 11:07
 43/48 A kérdező kommentje:
A csaladok akikre en gondolok azok vallasi okobol vallalnak gyereket mert azok isten ajandekai. Nem ciganyok akik nem tudjak mi a vedekezes es a csaladi potlek a megelhetesuk.
márc. 6. 11:47
 44/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha kint akarod tartani a kutyát és ezt már a kérdés kiírása előtt eldöntötted akkor nem kérdezd mások véleményét, tanácsát.

Az emberek főleg az állattartók azon belül is legjobban a kutyások az ítélkezéshez értenek a legjobban ha valaki másképp csinálná mint ők.

A btk szerint tarthatod kizárólag kint, ez jogilag nem állatkínzás tehát nyávoghatnak, bajod nem lesz belőle. Persze ez csak akkor igaz, ha erre a tartásra alkalmas fajta, és van neki biztosítva hely ahova elhúzódhat az időjárás viszontagságai elől (szerintem fűtött kutyaház hogy ne fagyjon halálra és ne szenvedjen a hidegtől, a minimum hőmérséklet aminek bent kell lenni azt nem tudom).

ápr. 10. 22:31
 45/48 A kérdező kommentje:
Ha nincs futott kutyahaz de az ember beengedi a kutyat telen az alaksorba/pincebe, garazsba, az is megfelel?
ápr. 10. 23:22
 46/48 anonim ***** válasza:
Egy gazda centrikus kutyának nem felel meg! De nem hiszem el, hogy ennyire gyenge lenne az oktatási rendszer itthon, hogy ezt ennyi válasz után sem érted meg...
ápr. 10. 23:40
 47/48 anonim ***** válasza:

Ha be engeded télen akkor már nem kinti kutya :D

Alapvetően ha nem szenved az állat, és nem hangoskodik nem fognak feljelenteni, vagy ha mégis akkor nem tudja bebizonyítani amennyiben nincs is igaza.

Néha még a kertesházban tartott kutyát is ajánlott megsétáltatni, ez egy fontos szempont amit sokan elfelejtenek, pedig a kutya sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tőle.

ápr. 12. 19:38
 48/48 anonim válasza:
Na ezeket a hozzászólásokat olvasha h mennyire megbolondultak az emberek 🤣 Vigyétek be magatokkal az egész állatkertet a lakásba. Nem lógtok ki közülük 🤣
máj. 30. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!