Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

2024. márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Az ilyeneknek azért kell a gyerek is, mert jár utána segély. Meg persze csok. Az ilyeneknek rohadtul nem kellene gyereket válalniuk!
2024. márc. 5. 09:42
 42/48 anonim ***** válasza:

"Gondolod a nagycsaladosoknal minden gyereknek van kulon szoba? Tudok csaladokat ahol 5-6 gyerek van de a legtobb csaladi haz 3-4 szobas. Sehogy sem jon ki a matek."

Meg is van róluk a véleményem. Attól, hogy valami általánosan előfordul, nem kell követendő példának lennie, nekem meg végképp nem kell hozzá tapsolnom.

2024. márc. 5. 11:07
 43/48 A kérdező kommentje:
A csaladok akikre en gondolok azok vallasi okobol vallalnak gyereket mert azok isten ajandekai. Nem ciganyok akik nem tudjak mi a vedekezes es a csaladi potlek a megelhetesuk.
2024. márc. 6. 11:47
 44/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha kint akarod tartani a kutyát és ezt már a kérdés kiírása előtt eldöntötted akkor nem kérdezd mások véleményét, tanácsát.

Az emberek főleg az állattartók azon belül is legjobban a kutyások az ítélkezéshez értenek a legjobban ha valaki másképp csinálná mint ők.

A btk szerint tarthatod kizárólag kint, ez jogilag nem állatkínzás tehát nyávoghatnak, bajod nem lesz belőle. Persze ez csak akkor igaz, ha erre a tartásra alkalmas fajta, és van neki biztosítva hely ahova elhúzódhat az időjárás viszontagságai elől (szerintem fűtött kutyaház hogy ne fagyjon halálra és ne szenvedjen a hidegtől, a minimum hőmérséklet aminek bent kell lenni azt nem tudom).

2024. ápr. 10. 22:31
 45/48 A kérdező kommentje:
Ha nincs futott kutyahaz de az ember beengedi a kutyat telen az alaksorba/pincebe, garazsba, az is megfelel?
2024. ápr. 10. 23:22
 46/48 anonim ***** válasza:
Egy gazda centrikus kutyának nem felel meg! De nem hiszem el, hogy ennyire gyenge lenne az oktatási rendszer itthon, hogy ezt ennyi válasz után sem érted meg...
2024. ápr. 10. 23:40
 47/48 anonim ***** válasza:

Ha be engeded télen akkor már nem kinti kutya :D

Alapvetően ha nem szenved az állat, és nem hangoskodik nem fognak feljelenteni, vagy ha mégis akkor nem tudja bebizonyítani amennyiben nincs is igaza.

Néha még a kertesházban tartott kutyát is ajánlott megsétáltatni, ez egy fontos szempont amit sokan elfelejtenek, pedig a kutya sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tőle.

2024. ápr. 12. 19:38
 48/48 anonim válasza:
Na ezeket a hozzászólásokat olvasha h mennyire megbolondultak az emberek 🤣 Vigyétek be magatokkal az egész állatkertet a lakásba. Nem lógtok ki közülük 🤣
2024. máj. 30. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!