Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

2024. márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk bent van a kutya. Nálunk családtag. Elvisszük magunkkal vendégségbe, és olyan helyre megyünk nyaralni ahova vihetjük magunkkal. Én nem tudnám csak arra tartani a kutyát, hogy védje az otthonomat, jelezzen ha valaki jön. A szívem szakadna meg ha -15 fokban kint vacogna.
2024. márc. 1. 08:34
 12/48 anonim ***** válasza:
80%

Félig falun nőttem fel, ahol néha a kutya ki volt kötve az udvarba, oszt' jó napot. Sétáltatva soha se volt, de még simogatva sem.

Természetesen fajtajelleg, hogy idős korukra megbolondulnak, nem a törődés és elfoglaltság hiánya volt.

Én is úgy tartom, hogy kutya-cica bentre való.

2024. márc. 1. 09:11
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Én is falusi vagyok. Alapvetően kinti a kutyám, de újfunlandi keverék, ráerőszakolni sem tudnám, hogy folyamatosan bent legyen. Imád kint lenni télen a hidegben, nyáron pedig a hűvös kazánházban érzi jól magát. Bejöhet bármikor a házba, nem büdös, nem koszos, viselkedni is szépen tud. Ágyra, kanapéra nem mehet, de nem is akar. Bár hatalmas, dús szőre van, nem hullik neki annyira, mint a rövidszőrű kutyáknak, úgyhogy még ez sem probléma. Én úgy vagyok vele, hogy a kutyának az a legjobb, ha kinti-benti és saját maga dönti el, hol szeretne éppen lenni. Ha higiéniai szempontból nézzük, az ember is behord egy csomó koszt a cipő talpán, illetve ha nincs felengedve az ágyra a kutya, simán összesöpörsz, felmosol utána és kész.
2024. márc. 1. 09:17
 14/48 anonim válasza:
12%
Kinti állat a kutya ezen nincs mit szépíteni? Mi dolga van bent a házban? Ott főz mos takarít wc-zik alszik szabadidős tevékenységeket végez? Nem! Neki kint a helye, mert az a természetes élőhelye és ott érzi jól magát. Ennyi erőből a tehenet is bevihetjük a házba meg a tyúkokat stb. Ha ennyire nehezményezed h a kutya kint van akkor költözz ki hozzá nyugodtan, mert semmi nem tiltja h a kertedben élj.
2024. márc. 1. 09:17
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem macskám van, ő fullosan benti, asztalon kívül bárhova felmehet.

Ha lenne kutyám, akkor valszeg kinti-benti lenne, viszont így ő nem feküdhetne fel pl az ágyra amiben alszunk, hogy ne koszolja össze. Lenne saját helye a lakásban, ahol aludhat/feküdhet.

2024. márc. 1. 09:28
 16/48 anonim ***** válasza:
33%

Vannak bizonyos fajták, amelyeket tényleg nem jó kint tartani. De egyébként a legtöbb kutyának és macskának az ég világon semmi baja a kinti időjárással. A szomszédba lett egy cicaalom. Az egyik cicát bevitte a sógorom a városba a lakására, a többit meg a szomszédság eteti. Látszik a különbség a bundájukon, a bentinek nincs, a kintinek meg hatalmas. Egyáltalán nem fázik.

A kutyáknak érdemes csinálni egy kutyaházat, hogy a szél meg az eső ne bántsa, és nem árt hungarocellel leszigetelni. De nem lesz semmi bajuk, még -15 fokban sem kint, a legtöbb rövidszőrű kutya is bírja (mondjuk egy angol agarat nem hagynék kint -10 fokban). Egy kicsit túlféltik az emberek a kutyáikat, kedvencem mikor egy huskeyra is azt mondják, hogy beviszik őket estére ha hideg van :)

Egyébként meg aki bent akarja tartani az tartsa bent, aki meg kint, az tartsa kint. A kutyának mind a kettő megfelel.

Egy korrábi hozzászólásra reagálva: egyáltalán nem szokás már láncon tartani a kutyákat, sehol nem láttam ilyet az elmúlt 10 évben, és chipelni meg oltani is szokták őket. Még az öregasszony a szomszédban is megszervezte, hogy miután odafialt a macska az összeset elvitte irvatalanítani meg beoltatni, vagyis mi vittük őket kocsival, de mindent mást leszervezett (pedig kár értük, nagyon szép macskák, kár hogy nem fognak szaporodni).

2024. márc. 1. 09:59
 17/48 anonim ***** válasza:
42%
16-os vagyok: annyi még, hogy az egyik befogadott kóbor macskát, mi próbáltuk bent tartani, nagyon kis okos volt, mert tanítás nélkül tudta, hogy ki kell mennie a dolgát elvégezni. És tavasz elején, már nem volt annyira kedve bejönni, kint tölötte az ideje nagyrészét, elkapott valami betegséget és meg is halt szegény.
2024. márc. 1. 10:01
 18/48 anonim ***** válasza:
88%

#16 Nem volt olyan rég a gyerekkorom, de amikor nemrég ott jártam, még mindig láttam láncon kutyát.

A cica meg nem fázik, persze, de nem is az a fő baj. Méreg, csapda, kutya, rivális macska, róka, bántalmazó emberek... rengeteg a veszély.

Plusz igen, hatalmas károkat okoznak az állatvilágban. Nincs kontrollálva a szaporulat, sőt - a legtöbb kóborkát eteti valaki, ami elősegíti a szaporodásukat. Plusz a jól táplált macska is vadászik.

2024. márc. 1. 10:06
 19/48 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem lehet kint a kutya, de nem állandóan. A kutya társas lény, szüksége van arra, hogy a gazdája mellett legyen. Gondolj bele, milyen szomorú élet az, hogy az a kutya kint van egész nap, esőben, hónap, hőségben, sokszor kikötve, naponta csak egyszer néznek rá, mikor odadobnak neki egy kis kaját. Élet ez? Szerintem nem.
2024. márc. 1. 10:06
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

#17 Nem az orrod alá akarom dörgölni, mert sajnálom a cicát, de:

Az én benti macskám nem kap el semmit. Nem érintkezik más állatokkal, amiktől elkaphatna ezt-azt.

Emellett rendszeresen oltatom és féreg/bolha/kullancs/velociraptor/atka elleni cseppel kezelem, hogy minimalizáljam a baj esélyét.

Valaki szerint túlzás. Én inkább perkálok extrán, minthogy egyszer beüssön a baj, és vihessem százezrekért kúrálni (mert elásni nem akarom, családtag)

2024. márc. 1. 10:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!