Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk bent van a kutya. Nálunk családtag. Elvisszük magunkkal vendégségbe, és olyan helyre megyünk nyaralni ahova vihetjük magunkkal. Én nem tudnám csak arra tartani a kutyát, hogy védje az otthonomat, jelezzen ha valaki jön. A szívem szakadna meg ha -15 fokban kint vacogna.
márc. 1. 08:34
 12/48 anonim ***** válasza:
80%

Félig falun nőttem fel, ahol néha a kutya ki volt kötve az udvarba, oszt' jó napot. Sétáltatva soha se volt, de még simogatva sem.

Természetesen fajtajelleg, hogy idős korukra megbolondulnak, nem a törődés és elfoglaltság hiánya volt.

Én is úgy tartom, hogy kutya-cica bentre való.

márc. 1. 09:11
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Én is falusi vagyok. Alapvetően kinti a kutyám, de újfunlandi keverék, ráerőszakolni sem tudnám, hogy folyamatosan bent legyen. Imád kint lenni télen a hidegben, nyáron pedig a hűvös kazánházban érzi jól magát. Bejöhet bármikor a házba, nem büdös, nem koszos, viselkedni is szépen tud. Ágyra, kanapéra nem mehet, de nem is akar. Bár hatalmas, dús szőre van, nem hullik neki annyira, mint a rövidszőrű kutyáknak, úgyhogy még ez sem probléma. Én úgy vagyok vele, hogy a kutyának az a legjobb, ha kinti-benti és saját maga dönti el, hol szeretne éppen lenni. Ha higiéniai szempontból nézzük, az ember is behord egy csomó koszt a cipő talpán, illetve ha nincs felengedve az ágyra a kutya, simán összesöpörsz, felmosol utána és kész.
márc. 1. 09:17
 14/48 anonim válasza:
12%
Kinti állat a kutya ezen nincs mit szépíteni? Mi dolga van bent a házban? Ott főz mos takarít wc-zik alszik szabadidős tevékenységeket végez? Nem! Neki kint a helye, mert az a természetes élőhelye és ott érzi jól magát. Ennyi erőből a tehenet is bevihetjük a házba meg a tyúkokat stb. Ha ennyire nehezményezed h a kutya kint van akkor költözz ki hozzá nyugodtan, mert semmi nem tiltja h a kertedben élj.
márc. 1. 09:17
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem macskám van, ő fullosan benti, asztalon kívül bárhova felmehet.

Ha lenne kutyám, akkor valszeg kinti-benti lenne, viszont így ő nem feküdhetne fel pl az ágyra amiben alszunk, hogy ne koszolja össze. Lenne saját helye a lakásban, ahol aludhat/feküdhet.

márc. 1. 09:28
 16/48 anonim ***** válasza:
33%

Vannak bizonyos fajták, amelyeket tényleg nem jó kint tartani. De egyébként a legtöbb kutyának és macskának az ég világon semmi baja a kinti időjárással. A szomszédba lett egy cicaalom. Az egyik cicát bevitte a sógorom a városba a lakására, a többit meg a szomszédság eteti. Látszik a különbség a bundájukon, a bentinek nincs, a kintinek meg hatalmas. Egyáltalán nem fázik.

A kutyáknak érdemes csinálni egy kutyaházat, hogy a szél meg az eső ne bántsa, és nem árt hungarocellel leszigetelni. De nem lesz semmi bajuk, még -15 fokban sem kint, a legtöbb rövidszőrű kutya is bírja (mondjuk egy angol agarat nem hagynék kint -10 fokban). Egy kicsit túlféltik az emberek a kutyáikat, kedvencem mikor egy huskeyra is azt mondják, hogy beviszik őket estére ha hideg van :)

Egyébként meg aki bent akarja tartani az tartsa bent, aki meg kint, az tartsa kint. A kutyának mind a kettő megfelel.

Egy korrábi hozzászólásra reagálva: egyáltalán nem szokás már láncon tartani a kutyákat, sehol nem láttam ilyet az elmúlt 10 évben, és chipelni meg oltani is szokták őket. Még az öregasszony a szomszédban is megszervezte, hogy miután odafialt a macska az összeset elvitte irvatalanítani meg beoltatni, vagyis mi vittük őket kocsival, de mindent mást leszervezett (pedig kár értük, nagyon szép macskák, kár hogy nem fognak szaporodni).

márc. 1. 09:59
 17/48 anonim ***** válasza:
42%
16-os vagyok: annyi még, hogy az egyik befogadott kóbor macskát, mi próbáltuk bent tartani, nagyon kis okos volt, mert tanítás nélkül tudta, hogy ki kell mennie a dolgát elvégezni. És tavasz elején, már nem volt annyira kedve bejönni, kint tölötte az ideje nagyrészét, elkapott valami betegséget és meg is halt szegény.
márc. 1. 10:01
 18/48 anonim ***** válasza:
87%

#16 Nem volt olyan rég a gyerekkorom, de amikor nemrég ott jártam, még mindig láttam láncon kutyát.

A cica meg nem fázik, persze, de nem is az a fő baj. Méreg, csapda, kutya, rivális macska, róka, bántalmazó emberek... rengeteg a veszély.

Plusz igen, hatalmas károkat okoznak az állatvilágban. Nincs kontrollálva a szaporulat, sőt - a legtöbb kóborkát eteti valaki, ami elősegíti a szaporodásukat. Plusz a jól táplált macska is vadászik.

márc. 1. 10:06
 19/48 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem lehet kint a kutya, de nem állandóan. A kutya társas lény, szüksége van arra, hogy a gazdája mellett legyen. Gondolj bele, milyen szomorú élet az, hogy az a kutya kint van egész nap, esőben, hónap, hőségben, sokszor kikötve, naponta csak egyszer néznek rá, mikor odadobnak neki egy kis kaját. Élet ez? Szerintem nem.
márc. 1. 10:06
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

#17 Nem az orrod alá akarom dörgölni, mert sajnálom a cicát, de:

Az én benti macskám nem kap el semmit. Nem érintkezik más állatokkal, amiktől elkaphatna ezt-azt.

Emellett rendszeresen oltatom és féreg/bolha/kullancs/velociraptor/atka elleni cseppel kezelem, hogy minimalizáljam a baj esélyét.

Valaki szerint túlzás. Én inkább perkálok extrán, minthogy egyszer beüssön a baj, és vihessem százezrekért kúrálni (mert elásni nem akarom, családtag)

márc. 1. 10:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!