Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
84%
#26 nem baj, hogy nem érted. Nem kell mindenkinek értelmesnek lennie.
márc. 1. 21:20
 32/48 A kérdező kommentje:

Erdekes hogy az le van pontozva aki kint tartja a kutyajat vagy azt irta hogy kint a helye. Mitol nem hasznos az ilyen valasz?

A kutya igen is jo hazorzo mert a kamera nem riasztja el a besurranot de egy merges kozepes vagy nagytestu kutya az igen.

Nalunk napkozben nem volt a kapu zarva mert ki be jarkaltunk de mindig volt valaki otthon. Aki jott hozzank az sokszor nem hasznalta a csengot hanem csak jott be es ha a kutya nem ugat akkor csak azt vettuk eszre hogy valaki ott terem a konyhaban.

A kutya siman felmegy a kanapera akkor is ha nem engeded neki, tudom mert van kint ismerosom aki rendszeresen raszol a kutyara ez miatt.

Emellett a kutya eleg budos, a furdetestol fel, tele van szorrel az egesz haz, mindig utban van foleg a konyhaban, volt amikor behany a nappali kozepere, stb.

Egyik ismerosom meselte hogy a kutyaja idos es bevizel, ezert gyogyszert kell neki adnia. Kint ez nem lenne problema ha az udvaron behugyozik. Utazni sem egyszeru mert ha nem viheti magaval akkor ki vigyaz ra. Falun csak megkeri az ember a szomszedot hogy etesse mikor elmennek egy hetre , pl szuleim felvaltva egy masik szomszeddal etetik az egyik szomszed allatait mikor nyaralni mennek. Nem kell haz kulcs csak a kerten atmennek az udvarra etetni.

Sokkal tobb munka egy kutyat bent tartani mint kint es kint is lehet a kutya boldog es hosszu eletu. Szuleimnek tobb kutyaja is volt ami lazan 12+ evet elt es sosem kellett oltason kivul mas miatt allatorvoshoz vinni.

Mas meg viszi a kutyat az allatorvoshoz mert eltort a laba mikor szalad le a lepcson ,felszakadt a korme mert beleakadt valamibe…

márc. 2. 01:02
 33/48 anonim ***** válasza:
86%
Akkor hajítsd ki az udvarra, ha olyan okos vagy, persze, neked hiába írunk bármit :D
márc. 2. 08:48
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha ennyire idegesít a kutya, ne tarts! Nem kell! Bioriasztónál jobb a rendes riasztó. A legtöbb embernek egyáltalán nem való az állattartás.
márc. 3. 21:15
 35/48 anonim ***** válasza:
0%

#31: ja igen, mert ezen múlik hogy értelmes vagyok-e xd

#34: miért ne lehetne neki "bioriasztója" ha egyszer neki erre van igénye? Nem hiszem ettől rossz állattartó lenne.

Annyira gázak vagytok amúgy. Miért nem lehet elfogadni, hogy van aki kint akarja tartani a kutyát? Én elfogadom, hogy mások meg bent. Egyébként egyetlen normális érvet olvastam itt, hogy nem kint vagy bent a kérdés, hanem a társaság vagy a nem társaság. Ezen elgondolkoztam, és ha kint tart az ember kutyát, akkor nem árt legalább kettőt.

márc. 3. 22:00
 36/48 A kérdező kommentje:

Én tartanek kutyat vagy macskat de csak kint. A szuleim es a nagyszuleim is mond kint tartottak az allataikat.

Ez most olyan mintha azt mondanad ne vegyel autot ha nem rakod garazsba, vagy ne legyenek gyerekeid ha nem tudsz mindegyiknek kulon szobat biztositani.

márc. 3. 22:00
 37/48 anonim ***** válasza:
49%
És macskát mégis hogy fogsz úgy kint tartani, hogy ne menjen ki az utcára? Ne üsse el autó, ne fogja meg kutya? Ne öljön meg védett madarakat? Nyilván sehogy, ezekre te magasról szarsz.
márc. 4. 07:05
 38/48 anonim ***** válasza:
30%

Az autónak nincsenek érzései, nem élőlény, innentől mindegy, hogy mit csinálsz vele.

Pontosan, ne vállaljon úgy az ember gyereket, ha nem tud neki privát szférát biztosítani olyan 7-10 éves korától. Továbbmegyek, akkor sem, ha nincs hozzá türelme vagy előreláthatólag szűkösen jönnek ki csak az anyagiak.

márc. 4. 07:18
 39/48 anonim ***** válasza:

Városban lakom, mifelénk 90%-ban kintiek a kutyák, a maradék 10% nem kertesházban lakik.

A mi kutyáink is kintiek, de nem azért, amivel te indoklod (higiénia). Hanem mert kint sokkal tartalmasabban és számukra megfelelőbben tudunk velük foglalkozni.

márc. 4. 21:09
 40/48 A kérdező kommentje:

"Pontosan, ne vállaljon úgy az ember gyereket, ha nem tud neki privát szférát biztosítani olyan 7-10 éves korától. Továbbmegyek, akkor sem, ha nincs hozzá türelme vagy előreláthatólag szűkösen jönnek ki csak az anyagiak."

Gondolod a nagycsaladosoknal minden gyereknek van kulon szoba? Tudok csaladokat ahol 5-6 gyerek van de a legtobb csaladi haz 3-4 szobas. Sehogy sem jon ki a matek.

márc. 5. 00:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!