Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának kint a helye?

A kutyának kint a helye?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel ahol a legtöbb ember kint tartotta a kutyáját. Egy ismerősömnek volt bent kutyája és egy német család is tartott bent 2 kutyát de rajtuk kívül mást nem tudok. Mondták később hogy a németekre jellemző hogy a kutya benti állat náluk.

Amikor kiköltöztem Amerikába akkor azt láttam hogy mindeki bent tartja a kutyát és családtagként kezelik őket.

Nálunk gyerekként mindig kint volt a kutya, nem engedtuk be és igazából nem is akartak bejönni mert igy lettek szoktatva.

Számomra nem higiénikus ha a kutya a házban van. Ők nem olyan tiszták és mindenhova lefekszenek, aztán meg a kanapén fetrengenek ugyan úgy. Azért mi emberek nem fekszünk a fűre, járdára, utána meg bent az ágyra.

Ami nagyon zavar amikor kis házban tartanak nagytestű kutyát ahol amugy is minden szűkös és a kutyát is kerülgetni kell mert magától nem tudja hogy utban van ha ott áll a folyoso közepén.

márc. 1. 04:04
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem ez nagyon egyèntől, csalàddtól függ, hogy ki hol tartja az àlltatàt. Èn a kinttartàssal èrtek egyett, mi ìgy csinàljuk ezt làtom ezt szoktam meg ha lesz sajàt hàzam èn se fogom màskèpp csinàlni. Egy àllat kintre való, csak azèrt vittük be egyszer a kutyát, mert balesete volt ès tèl volt ès hogy ne fagyjon meg de amint jobban lett újra csak az udvaron tartjuk. Ès ő is kivàgyódik inkàbb azt szokta meg. Meg egy kutya kosszal jàr, kint összejàrkàl mindent aztàn ràugrik ott az àgyra meg összejàr mindent olyan higèniaellenes. Ha meg csak bent tartod szegèny àllat megzavarodik. Èn a kint tartàssal èrtek egyett, de ki hogy gondolja. Csak indokolt esetben visszük be a kutyàt.
márc. 1. 10:15
 22/48 anonim ***** válasza:
81%

Semmilyen állatnak nincs kint a helye manapság. Sőt, régen sem volt.

Amelyik kutyának kint volt a helye régen, annak az embere is kint volt (pásztorkutyák)

De az agarakat, diszkutyákat a nemesség mindig is bent tartotta.

És még az Anyám tyúkjából is tudjuk, hogy nem csak a tyúk, de a Morzsa kutya is bent volt.

Ez a "a kutyának kint a helye" valami félmodern naturalista agymenés.

márc. 1. 10:38
 23/48 anonim ***** válasza:
86%

Mi a kérdés? Ha a kutya családtag, akkor úgy is veled van a nap nagy részében. Ha nem családtag, csak kerti dísz neked, akkor meg ne tarts kutyát. Nem kötelező.

Egyébként miért lenne koszos, ha normálisan tartod? Ez nem tudom milyen kitalációd. 2 kutya van bent nálunk a házban (kertes ház, de eszük ágában sincs kint lenniük), kell takarítani, de tisztaság van. Bezzeg mikor ismerősömék nálunk töltöttek 4 napot a 3 év körüli kisfiukkal, olyan mocsok volt folyton a gyerek miatt, hogy az valami undorító volt. A falakat összekente, a wc-t nem tudta használni rendesen, az italát rendszeresen kiöntötte. Na ott valóban kosz volt folyton.

márc. 1. 11:58
 24/48 anonim ***** válasza:
23%
Ugyan miért ne tarthatna valaki kutyát, aki kint akarja tartani? Egyrészt lehet szeretni egy kinti kutyát is, másrészt nem is feltétlenül kell családtag legyen.
márc. 1. 12:21
 25/48 anonim ***** válasza:
73%

Pár évtizede még abszolút elfogadott volt, ha valaki lekevert egyet a gyereknek. Aztán az emberek elkezdtek rájönni, hogy ez nem oké, a gyerek érző lény. Így ma már felvilágosultabb országokban/körökben ez már abszolút no go. De a mai napig vannak olyan emberek, olyan kultúrkörök (jellemzően nem a legfelvilágosultabbak), ahol a gyerek verése elfogadott.

Tovább megyek: régen az volt a nézet, hogy a feleség a férj tulajdona, annak engedélye nélkül semmit sem csinálhat és ha ezt megszegi a férj merverheti vagy egyéb módon büntetheti. Ma már a többség számára egyértelmű, hogy ez nem így van. De léteznek olyan országok és körök, ahol ez még mindig jellemző.

Na most az emberek elkezdtek rájönni, hogy a gyereken és a feleségen kívül a kutya (macska) is érző lény és ennek megfelelően kell tartani. A világ fejlettebb részein ez az uralkodó nézet, de vannak elmaradottabb helyek/körök, ahol ezt még nem látták be. Pár évtizeden belül majd ez is megváltozik.

márc. 1. 13:35
 26/48 anonim ***** válasza:
28%
Az hogy kint tartja valaki a kutyát, az miért is bántja a kutyát? Nem lehet hogy túlságosan humanizálod az állatokat? Attól, hogy egy embernek nem lenne jó kint, egy kutyának nem feltétlenül rossz. Vagy akkor fogjuk be az összes vadállatot is, mert milyen veszélyes nekik kint élni, és mennyi trauma éri őket? Vagy nem értem. Egész egyszerűen nem rossz a kutyának kint az udvaron lenni, és biztosan jobb mint a lakásban (akárhány órát van sétáltatva)
márc. 1. 14:01
 27/48 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az extrém időjárási helyzeteket leszámítva nem a kint vagy bent kérdés, hanem az egyedül vagy társaságban.
márc. 1. 14:11
 28/48 anonim ***** válasza:
76%

Kb. A vilag vegen lakom, kozvetlen szomszedok nelkul a tetmeszet lágy ölén, de a kutyak bent vannak. Több ervem van mellette, mint ellene. Csaladtagok, biztonsagban tudom oket, ejjel nem ugatnak a vadak miatt, agymelegitonek sem utolsok, es sosem vagyok egyedul. Ami ellenuk szol, hogy a szőr es por miatt gyakrabban kell takaritani, de nem budosek, koszosak. Gyerekkent nekunk is kint volt a kutya, de ha mar vallaltam a kutyakat, akkor az a minimum, hogy normalisan tartom őket, az igenyeiket kielegitve, nem kerti disznek. Funkciojuk nincs kint, nem kell orizni semmit, arra egyszerubb es hatasosabb megoldas a kamera.

Pesten vagy egyeb frekventalt varoskozpontban viszont lennenek fenntartasaim, amikor a jardan folyik a húgy, meg a szar es ott setal a kutya, aztan ugrik a kanapera, hat ott inkabb nem tartanek kutyat se. Bar en se koltoznek ilyen helyre, az gusztustalan.

márc. 1. 16:42
 29/48 hokedli pörkölttel ***** válasza:
25%
tiltani kellene a kint tartást tartsa mindenki bent és halgassák csak ők az állandó ugatását meg vonyitását ne másokat zavarjanak állandóan tökfeleslegesen
márc. 1. 16:45
 30/48 anonim ***** válasza:
88%

Kutyának a gazdája mellett a helye.

Amíg nem tudsz rá vigyázni (munka, iskola, bármi), biztonságos helyen a helye.

Az nyitott udvarod nem lehet biztonságos, mert bedobhatnak mérget, bánthatják.

Kulcsra zárt helyen a helye a távollétedben.

Pont.

márc. 1. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!