Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elhunyt a gyerekkori, első...

Elhunyt a gyerekkori, első kutyám. Hogy tudnám feldolgozni?

Figyelt kérdés
5 napja hunyt el szegény keverék kutyusunk. 16 éves volt, öreg volt, a szervei tönkre mentek, de a szíve viszont bírta még. De már nagyon szenvedett, ezért elvittük állatorvoshoz. Azt mondta mindent megtenne szegényért, de sajnos már el kell altatni. Régebben volt a kutyunak egy bénulása, akkor is az volt, hogy elaltatják, de nem volt szívünk bevinni. Másnap felált :). Vele éltem le egész gyermekkorom, nagyon sok emlékem fűződik hozzá. Ő jelentette számomra a nagybetűs GYEREKKORT. Naponta 3-5-ször kijárok a sírjához, beszélgetek vele. De nincs olyan nap mikor ne bőgnék. Már szinte belebetegettem a halálába, és nem is tudok mosolyogni. Az utolsó napon el se tudtam tőle búcsúzni. Egyetlen barátom volt. Gondolkoztunk új kutyán, amitől valószínűleg nagyon boldog lennék. Nyilván nem felejteném az előzőt. Ha tapasztaltatok már hasonlót, kérlek válaszoljatok.

2023. szept. 18. 15:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%
Felnőttél. Vele együtt temeted a gyerekkorodat is. Ő boldogan ment el, jó gazdát szolgált. Fel a fejjel, öröm legyen a szívedben, amikor rá emlékezel!
2023. szept. 18. 20:01
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Vegyél egy kutyát minél hamarabb. Egy kölyök aranyos,vicces és sok munka van vele,nem lesz időd depizni. Persze mellette szomorkodhatsz a másik miatt, de ne vidd túlzásba. Nem egészséges,hogy "ő volt az egyetlen barátod", nem,ő a kutyád volt, keress emberi kapcsolatokat. Kérj segítséget szüleidtöl,keress fel egy pszichológust, mert láthatóan nagyobb a probléma,mint a kutyus halála.
2023. szept. 19. 12:43
 23/27 A kérdező kommentje:

22-es

Nincs nagyobb problémám, szimplán az első kutyám volt, akivel rengeteg közös emlékem van. Nem fogok elmenni pszichológushoz egy kutya halála miatt. Csak gyászolok, szerintem ez egy természetes dolog, ha valaki gyászol. Valakinek pár nap, valakinek hónapok. Csak tanácsokat kértem, hogy dolgozzam fel.

2023. szept. 19. 16:23
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

Nekem sok cicám pusztult el.

Vagy idegen általi mérgezés, vagy autóbalesetben... mégis túléltem.

Bár azért jó lenne újra látni azokat.

2023. szept. 19. 16:24
 25/27 anonim ***** válasza:
59%

Nekem tavaly kellett elengednem a 17 éves cicámat. - Most csak ezt leírtam és már könnyes lett a szemem. - Óvoda végén kaptam, sajnos az egyetemi végzésemnél már nem lesz velem. 5 nap még semmi, valószínű te is úgy leszel vele, hogy évek múlva is néha el-elsírod magad, ha rágondolsz. Ez ilyen sajnos, az élet része. Szépen, lassan hozzá fogsz szokni, hogy már nincs veled. El kell fogadni, fel kell dolgozni, más megoldás nincs.

Az új állatot neked kell érezned, készen állsz-e arra a munkára, ami egy új kutya tanításával jár. Nekem nem lett új cicám, mert van 2 idősebb kutyánk, inkább kutyásak vagyunk, ő volt a macskám, nem szeretnék másikat.

2023. szept. 21. 14:49
 26/27 anonim válasza:
Őszinte részvétem.
2023. szept. 21. 19:18
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom.

Én 12 évesen kaptam egy angol cocker spániel fekete kant.

27 éves voltam,mikor elpusztult. 15 évet élt velem. Rendkívül zárkózott ember (nő) vagyok, ő volt az egyedüli és a legjobb barátom.

Mikor elaludt örökre egy családi bográcsozás után, nagyon fájt. El sem hittem...

Utána lassan múlt a fájdalom. És elkezdtem nézegetni a hirdetéseket.

A spani halála után 3 hónappal megvettem egy kis pici apró 8 hetes fekete szőrgombolyagot. Ő Csili,a mostani kutyám. Fekete mudi kan,ebben a hónapban lesz 14 éves.

Lassan ő is elmegy,és több kutyám jóideig nem lesz.

Sajnos ez ilyen. Örülni kell az együtt töltött időnek,de ha eljön a nap,muszáj elengedni.

2023. nov. 26. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!