A 2021-es "Dűne" című film (ami az első regény első felét hivatott feldolgozni) jó úgy, ahogy van, vagy lehetett volna még tovább fokozni?
Olyan, mintha egy rettenetesen hosszúra nyújtott pilot epizódja lenne egy min. 10 évadosra tervezett fantasy sorozatnak.
De magával a hosszal nem lenne baj, ha kellőképpen megtöltötték volna tartalommal. Így vontatott és unalmas, még ha amúgy érdekes is a világa meg a sztori. (Bár őszintén szólva nekem a Lynch-féle verzió látványvilága jobban tetszett, ez az új filmé túl steril, sivár.
Nekem tetszett, én várom a 2. részt nagyon.
Szerintem jól visszaadja a könyv hangulatát akkor is ha nem tűpontosan követi a sztorit.
Mondjuk a Lynch féle is bejött (ez jobban épített a belső vívódásokra), a mini sorozatot meg utáltam (ebben buta akciófilmet csináltak egy sokkal mélyebb sztoriból).
Amennyire tudta, visszaadta a könyvet, bár sajnálom, hogy így is voltak fontos dolgok, amik kimaradtak. Megnéznék egy rendezői változatot belőle.
De igen, akik marvelhez, meg 2 és fél órás megállás nélküli akcióhoz vannak szokva, unalmasank találhatják.
Alapvetően gyönyörű munka.
Ami kimarad belőle az az arrakiszi politika.
Csak mert a könyvben az első arrakiszi vacsi, ahol jelen van az arrakiszi arisztokracia...az szerintem ütős lehetett volna.
Ez az új filmből full kimaradt.
Szóval könyhűségben a düne tv sori az igazi...
De ez az új dűne jó így is.
Szép.
És követi a regényt is.
Mert a lincses verzióval pont az volt a gond, hogy kivágták paul késparbaját.
Pedig az az alfa és omega a sztoriban.
A miatt néznek fel rá a fremenek hogy komoly kesharcos a srác.
"De igen, akik marvelhez, meg 2 és fél órás megállás nélküli akcióhoz vannak szokva, unalmasank találhatják."
Gondolom ez nekem (is) szólt, mert azt mertem írni, hogy vontatott és unalmas. Persze, aki nem unta halálra magát a lobotomizált Timoti Csalamádé rétestészta kalandján, az csakis egy marvelmániás gyökér lehet...
-.-
A Gyűrűk Ura-filmeket láttad? Na, azok is baromi hosszúak, mégsem unalmasak. Mert tartalmasak! A Dűne csak simán elnyújtott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!