A 2021-es "Dűne" című film (ami az első regény első felét hivatott feldolgozni) jó úgy, ahogy van, vagy lehetett volna még tovább fokozni?
Figyelt kérdés
2022. máj. 16. 13:50
11/15 anonim válasza:
Elb sztam...
Szóval: Persze, aki halálra unta magát a lobotomizált Timoti Csalamádé rétestészta kalandján, az csakis egy marvelmániás gyökér lehet...
12/15 anonim válasza:
Szerintem nem lett az igazi a film.
Valahogy hiányzik belőle az "élet". Lynch verziójával nem volt ilyen gondom, még ha ilyen gagyi 80-as évek hangulatú is a megvalósítás miatt.
Azt sem értem: a Lynch-féle filmet azzal is kritizálták, hogy nem érthető meg belőle a könyv sztorija. Hát nem tudom, számomra abból sokkal jobban átjött, az újból nem annyira.
13/15 anonim válasza:
Na én meg pont a Lynches verzión cringeltem be, sose bírtam végignézni, és nem is hozta meg a kedvem a könyvhöz, vagy úgy az egész Dűnéhez. Nagyon aránytalan az egész sztorivezetés, jelentéktelen dolgokkal túl sok időt tölt, lényeges dolgokat összecsapja, súlytalanná teszi. Sokat elmond, hogy Lynch maga is utálja.
14/15 anonim válasza:
"Nagyon aránytalan az egész sztorivezetés, jelentéktelen dolgokkal túl sok időt tölt, lényeges dolgokat összecsapja, súlytalanná teszi."
Na pont ez az: pont ezt csinálja szerintem az új film IS.
15/15 anonim válasza:
Tény, hogy elidőzik részletekbe menően dolgokon, de ezek sokszor a világépítést, karakterek bemutatását szolgálja, és nem veszi el a hangsúlyt a fontos dolgoktól. Aminek ütnie kell, az üt, a konfliktust remekül felvezeti. Önmagában nézve tényleg hiányérzet lehet, hisz ez csak a történet fele. De még mindig jobb mintha egy db filmbe próbálták volna belesűríteni a teljes első könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!