Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elhunyt a gyerekkori, első...

Elhunyt a gyerekkori, első kutyám. Hogy tudnám feldolgozni?

Figyelt kérdés
5 napja hunyt el szegény keverék kutyusunk. 16 éves volt, öreg volt, a szervei tönkre mentek, de a szíve viszont bírta még. De már nagyon szenvedett, ezért elvittük állatorvoshoz. Azt mondta mindent megtenne szegényért, de sajnos már el kell altatni. Régebben volt a kutyunak egy bénulása, akkor is az volt, hogy elaltatják, de nem volt szívünk bevinni. Másnap felált :). Vele éltem le egész gyermekkorom, nagyon sok emlékem fűződik hozzá. Ő jelentette számomra a nagybetűs GYEREKKORT. Naponta 3-5-ször kijárok a sírjához, beszélgetek vele. De nincs olyan nap mikor ne bőgnék. Már szinte belebetegettem a halálába, és nem is tudok mosolyogni. Az utolsó napon el se tudtam tőle búcsúzni. Egyetlen barátom volt. Gondolkoztunk új kutyán, amitől valószínűleg nagyon boldog lennék. Nyilván nem felejteném az előzőt. Ha tapasztaltatok már hasonlót, kérlek válaszoljatok.

2023. szept. 18. 15:33
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
91%
nekem is nemrég halt meg a kutyám, 12 éves volt, júliusban, nekem is borzalmasan fájt, éa tényleg csak az idő segit :( mindig azt mondtam en is hogy a kutya az egy családtag, úgy szeretem mintha a kis gyermekem lenne..:(
2023. szept. 18. 17:48
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Ismerős a helyzet. Visszahúzódó,bántalmazott gyerekként 12 évesen kaptam egy fekete angol cocker spániel kant.

27 éves voltam,mikor elpusztult 15 évesen. Nagyon fájt. Iszonyatosan. Az a kutya volt a társam,a támaszom. Mindenben. Az érettségi, főiskolai felvételire vele készültem,neki mondtam fel a tételeket. Stb stb. Ezer kalandunk volt....

Egy nap,elaludt a kedvenc helyén. Én temettem el...

Három hónapig bírtam kutya nélkül. Akkor vettem meg a jelenlegit, egy fekete mudi kant. Ő most 14 éves. Én 40. Azt hiszem, jó ideig nem lesz kutyám. Vagy soha többet. Csili a mudi az utolsó.

Ez olyan kötődés,olyan mély szeretet,amit nem tudok újra elveszíteni. Nem akarok. Pedig már családom van, férjem, gyerekem. De a kutya az más.

Voltak közben más kutyáim is hosszabb-rövidebb ideig a spániel vagy a mudi mellett, de ez a 2 kutya volt az igazi.

Lassan Csili is elmegy. Egyre lassabb,fél év alatt szinte megsüketült. Nehéz ezt végignézni,de együtt töltöttünk 14 gyönyörű évet. Voltak izgalmak,kalandok.

Erre kell emlékezni. És az idő segít.

2023. szept. 18. 17:49
 13/27 anonim ***** válasza:
29%
#12 Mondjuk ha a kutyád az egyetlen támaszod, rég pszichológushoz kellett volna menni...
2023. szept. 18. 17:55
 14/27 anonim ***** válasza:
69%

13!

Semmit nem tudsz rólam. Semmit. Így hogy mondhatod meg,hogy mit csináljak?

Leírtam valamit 1 nézőpontból. Ennyit látsz csak. Ne szólj bele.

2023. szept. 18. 17:58
 15/27 anonim ***** válasza:
63%
Érdekes, mindjárt összevesznek a téma miatt. Előveszem a popcornt és a kólát és hajrá!!
2023. szept. 18. 17:59
 16/27 anonim ***** válasza:
29%
#14 Senki nem mondta, hogy mit csinálj. Az most következik: tessék reklamálni az alsó tagozatos tanító néninél, hogy nem megy a szövegértés.
2023. szept. 18. 18:03
 17/27 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos ez most egy ilyen időszak, meg kell őt gyászolnod. Semmi más nem segít, csak az idő, de később jobb lesz!

Új állat nem fogja pótolni, ne azért legyen másik kutyád, mert azt reméled, hogy az majd feledteti az előzőt! Nekem 14 éve halt meg a gyerekkori kutyám, azóta rég van másik, de a régi ugyanúgy hiányzik. Még most is szoktam néha sírni miatta. Elveszíteni egy szerettünket - akár ember akár állat - mindig egy fájdalmas dolog, de idővel majd egyre kevesebbszer fog fájni.

Most merülj bele ebbe a szomorú érzésbe, ne próbáld figyelmen kívül hagyni, emlékezz meg minden nap a kutyáról, mert úgy hamarabb túl leszel a nehéz időszakon.

2023. szept. 18. 18:24
 18/27 anonim ***** válasza:
69%
#13 Neked sem lehet sok támaszod, ha gyakorira kell járnod random idegen embereken levezetni a feszültséget, mert nincs, akivel megbeszélhetnéd a problémáid. Lehet, hogy most egy időre könnyebb lett a lelked, hogy belerúghattál egy másik válaszolóba, de ez sosem fogja pótolni azt, hogy egy baráttal megbeszéld az aktuális gondjaidat.
2023. szept. 18. 18:29
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

Várj keveset az új kutyával. Én azt tanácsolom, hogy a gyász időszakában, amíg nagyon fáj ne hozz új kutyát. Fél évet legalább várnék vele.

Ami nagyon fontos még, hogy az új kutya más jellem lesz, hosszú idő míg megszokjátok egymást, ezért soha ne várd tőle amit az előzőtől, türelmes legyél vele nagyon. Ezt azért mondom, mert hasonló szitu után én mindig a régi kutyát kerestem az újban és türelmetlen voltam ezért. Nem voltam elég bölcs, fiatal voltam. Mai fejjel már nagyon türelmes lennék az új kutyával és nem keresném benne ami a régivel elveszett.

2023. szept. 18. 18:45
 20/27 anonim ***** válasza:
37%
#18 Nekem nincs feszültségem, és tudtommal nem rúgtam bele senkibe. Ha te így látod, akkor te is menjél pszichológushoz, mert vetítesz valami feldolgozatlant a semmire fel.
2023. szept. 18. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!