A játszótérre miért nem lehet kutyát bevinni?
1. mert sok buta ember nem szedi össze a kutya ürülékét.
2. mert sok buta ember nem veszi figyelembe, hogy pl. mások félnek a kutyáktól. Mondok egy példát, fiam halálra rámült, amikor rohant felé egy vizsla nagy tempóval. Láttam,hogy örömfutás, de akkor is. A pasi meg csak nevetett. Se póráz, se szájkosár.
3. a játszótér a gyerekeké, a park a kutyásoké. Mondjuk a dohényzó embert is pofánbaszném a játszón...
Szóval sokmindent nem lehet, amíg alap kultúra erőteljesen balkáni....
2 hete kérdezte tőlünk ezt egy ismerős kislány (baráti program volt és valamelyikünknek kint kellett maradnia a kutyával, ha ők játszózni akartak). Ezeket szedtük neki hirtelenjében össze:
Van gyerek, aki fél a kutyától.
Van kutya, aki beállna kergetőzni, ha szaladgáló gyereket lát.
Előfordulhat a nagy játékban, hogy egy gyerek véletlenül (rossz esetben szándékosan) rálép, megrúgja, megdobja a kutyát.
Egyes kutyák hajlamosak jelölni.
Előfordulhat olyan helyzet, amikor nem lehet maradéktalanul eltávolítani a kutyagumit, ez játszótéren különösen problémás.
És ezen felül lehetne írni arról, ha neveletlen a kutya, a gazda vagy valamelyik gyerek. Volt már, hogy velünk jött játszóterezni a kutyánk, kikötöttem a tér mögé (árnyékba), ahol nem járnak, végig láthat minket, mi is őt. Egy nyugis, nagy melák kutyáról van szó. Erre két, 8-10 év körüli gyerek elkezdte hergelni a kerítésen keresztül. Apuka meg csak nézett, úgy kellett neki mondani, hogy vagy ő szól rájuk, vagy mi fogunk. Ez kerítésen belül még problémásabb lett volna.
Kutyás vagyok, gyerekem nincs, de fel sem merülne bennem ilyen buta kérdés, hogy miért nem lehet bevinni a játszótérre.
A többiek előttem már megfogalmazták, így nem ismétlem őket.
Eszembe sem jutna a kutyámat játszótérre vinni. Nem hiányzik, hogy egy csapat gyerek sikítva rohanjon felé, hogy "KUTUSKAAAAA"...
Meg nem mellesleg lemozgatni viszem a kutyámat, erre még egy játszótér nem alkalmas. Dunapartra és a városhatárba viszem mindig (bár vidéki vagyok, így könnyű).
Gondolom ott kérdés ez inkább, ahogy gyerek és kutya is van és egy füst alatt akarják megoldani a gyerek és a kutya lemozgatását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!