Kis méretű kutyát, kutya hordozóban/táskában szabályos-e bevinni üzletbe, abban az esetben, ha a feje sem lóg ki?
Illetve, amennyiben szabad, mely üzletekbe lehet így bemenni?
Több helyen is kerestem, azonban átfogó, esetlegesen aktuális szabályozást nem találtam.
Előre is köszönöm a segítséged! 😊
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10888779-bev.. Szerintem élelmiszerboltokban, patikákban, egyéb olyan helyeken, ahol a higiénia mindenek felett fontos, lehet probléma akkor is, ha full szabályosan, "bezárva" viszed a kutyust.
Amúgy boltja, biztonsági őre válogatja.
Egyenként kell kitapasztalnod a gyakrabban látogatott helyeket, lehet, egy cég két boltja sem bírálja el egyformán. Ahova beviheted, az az állateledel boltok. (pl.Fressnapf) .
Több "felmatricázott" helyen, bank előterében vagyunk rendszeresen "vendég" , de étteremben, cukrászdában is voltam már a 13 kilós kutyámmal, pedig nem vakvezető.
Lehet, pesti repi helyen nem hepciáskodnak, míg egy kicsi boltban, valahol az Isten Háta mögött meg leüvöltik a hajat a fejedről.
Boltja válogatja: vagy elküldenek a fent írt szállítási feltételek ellenére is, vagy (állatbarátabb felfogás szerinti helyeken) még friss vizet is biztosítanak a kutyának.
Biztosan lesz kellemetlen pillanatod elég. Ahol félreérthetetlen, nagyon egyértelmű tiltás nincsen, ott hordozóban, szabályos szállítási feltételek mellett bepróbálkoznék.
Nyaralóhelyeken, kisebb boltokban tutira kisebb a szigor, de ha úgy érzed egy-egy boltnál, hogy esetleg határeset vagytok, inkább kérdezz!
Szép nyarat, egészséget gazdiknak, kutyáknak, mindenkinek! :)
Élelmiszerboltba tilos állatot bevinni a higiéniai előírások miatt.
Fressnapfba beviheted akár pórázon is.
4: Pontosan!
Kivéve a vakvezető kutyát - de sok kisboltban még amiatt is hepciáskodnak.
De ahogy írod, alapesetben élelmiszerboltban a NÉBIH előírások miatt alapvetően tilos.
Mi egyszer bementünk az OTP-be a hátizsákban egy beagle kölyökkel. Az őr csak mosolygott :)
Fiatalok voltunk, Junior számlát mentünk csináltatni :).
Élelmiszer üzletbe csak bizonyos segítőkutyák mehetnek be. Anélkül oda sem kosárban, sem ölben, sem hátizsákban nem vihetsz be állatot.
Egyéb üzletek pedig maguk döntenek erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!