Szabad kutyát egyetemekre bevinni?
ELTE -n tanulok, és gyakran látom, hogy kutyával járnak be. Van tanárom aki kutyussal tart gyakorlatot, de az övét tudom, hogy munka kutya.
Szabályzatot nem találtam ami erre kitér. Valaki tud erről valamit?
Természettudományi kar? Az épületbe be szabad vinni (a déli tömbbe biztosan). Ha órára is be szeretnéd vinni, a tanárt kérdezd meg. Előadásokra jól nevelt kutyát valószínűleg beengednek, de egy gyakorlatra, ahol kis teremben állatokkal/drága eszközökkel/veszélyes anyagokkal dolgoztok, biztosan nem.
Az ELTE többi épületében és más egyetemeken nem nézik jó szemmel, és általában tilos is. Kivéve az Állatorvosi Egyetem, ahol szívesen látnak az órákon is kulturált állatokat.
Az ELTE-TTK déli tömbbe én is úgy tudom, hogy be lehet vinni, az etológusok ott székelnek és szép lenne, ha a kutyás vizsgálatokhoz nem lehetne kutyát bevinni ;). Oda én is vittem már be kutyát, de azt nem tudom, a tanórákkal mi a helyzet. Az Állatorvosin ki volt matricázva, ha valamelyik terembe, épületbe nem lehetett kutyát vinni. A gödöllői agrárra viszont csak külön engedéllyel lehetett kutyát bevinni, legalábbis 10 éve még így volt. Ezeken kívül még Kaposvárról hallottam, hogy engedik a kutyát, de azt nem tudom, hogy csak a kollégiumra vagy az egyetemre is vonatkozik-e ez.
Ha nem találod a szabályzatokban, mi a helyzet és kutyával szeretnél járni, egyeztess a tanáraiddal! Ha ők beleegyeznek és a portán sem állják utadat, akkor amíg jól viselkedik, legfeljebb csak az évfolyamtársaknak van hozzá köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!