Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megtámadnak kutyák, és...

Ha megtámadnak kutyák, és felmászok valahova, akkor?

Figyelt kérdés

Szóval még sosem támadtak rám kutyák, utcán, elmennek melettem a kóbor kutyák, de ha nem, és elindulnak felém rohanva, akkor aztán futhatok, semmi esélyem, vagy felmászok valahova, ahol nem érnek el, akkor se jobb a helyzet.

Mi lesz? Megvárják, még lemegyek, vagy lepróbálnak szedni majd? Ha üvöltözök, hat rájuk majd? Gondolom, nem nagyon érdekli majd őket, nem fognak elsunnyogni ilyesmi. Max, valaki meghallja, és kijön, vagy nem. Ha felugrálnak leszedni, fejbe rúgom őket, ha nem sikerül, lehúznak a lábamnál fogva. Mit kellene ilyenkor tenni?

Nem akarok ilyen helyzetbe kerülni, csak fogalmam sincs, mit kellene tenni, hogy megússzam egyben.

2010. okt. 12. 06:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
"ok nélkül" lehet, hogy nem támadnak. de azt pl. tapasztalatból tudom, hogy sok olyan háznál, ahol rossz a kerítés, vagy állandóan nyitva van a kertkapu, a kutya a saját területének érzi a ház előtti utcarészt is, és pl. nem lehet elmenni a járdán a ház előtt, mert a kutya úgy érzi, hogy betolakodsz a területére. Így hiába "érthető" a viselkedése, mégiscsak lehetetlen dolog, hogy nem lehet elmenni a járdán a ház előtt anélkül, hogy egy vicsorgó kutya ne akarna elüldözni onnan...
2010. okt. 13. 12:02
 12/21 anonim ***** válasza:
35%

Ok nélkül csak a beteg állat támad.

Az, hogy az ember nem ismeri az okot, az az ő baja.

Egy kutyától elvárja, hogy szót fogadjon neki, de a legtöbb ember semmit, vagy csak nagyon keveset ért a kutyák jelzéseiből.

A rossz kerítésnél sem tesz mást a kutya, mint őriz.

A kérdezőt nem bántotta még kutya, mégis fél.

Vajon miért...?

2010. okt. 13. 12:55
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem félek, csak nem tudom, ha ez történne, mert egy csomó ismerősömmel ez történt, és azt mondták, nem hergelték a kutyát, semmi, csak mentek az utcán, és a kutya megállt eléjük, és akkor nekik rohant... valamit rosszul csinálhattak szerintem.
2010. okt. 13. 14:58
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom elképzelni, hogy ok nélkül neki rohan.

Esetleg, ha falkában vannak és tüzelő szuka miatt, akkor valóban veszélyesek.

De a kóbor kutya, mégha éhes is, inkább fél az embertől, semmint hogy támad.

A gazdás kutya, aki kimegy a kertből, inkább támadó, mint a valódi kóbor eb.

Nézz meg egy valódi kóbor ebet és gondold végig, mennyire veszélyes a környezetére:

[link]

Ha jó kondiban van az eb és bátor, akkor biztos nem kóbor.

2010. okt. 13. 15:36
 15/21 anonim ***** válasza:

@oncogito:

mondjuk az szerintem nem vígasztal senkit, ha tudjuk az okot (pl. a rossz kerítéses példánál) - attól a kutya még támad és tenni kell vele valamit.

2010. okt. 13. 16:16
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Az ok nem is a vigasztalás, hanem a megelőzés miatt kell.

Ha az ember ismeri a kutyák jelzéseit, sok bajt meg lehet előzni.

Erre gondoltál már...?

Vagy csak valamiféle drasztikus védekezési mód a megoldás számodra?

2010. okt. 14. 10:39
 17/21 anonim ***** válasza:
megelőzés szerinted az lehetne, hogy nem megyek abba a faluba, ahol tudom, hogy ilyen kerítések és ilyen kutyák vannak? Mert gondolom, nem hiszed, hogy az lenne a megelőzés, hogy mindenki jó kerítést csinál és megneveli a kutyáját, mert az álom. Itt a kérdés arra vonatkozik, ha mész a járdán és szembetalálod magad egy teljesen szocializálatlan, falusi őrző-védő kutyával, akkor mégis mi a jó megoldás, hogy mit tegyél. Mert emiatt én sem merek a boltig sem elmenni a nagyszüleim falujában, pedig nekem is van két kutyám. De azok valahogy soha nem akartak rátámadni senkire...
2010. okt. 14. 11:21
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb ha ténylegesen megtámadtak meg kell próbálni higgadt maradni és a legfontosabb hogy meg kell próbálni állva maradni,ha földre kerülsz és nincs segítség (legalább 2-3 ember)akkor neked kicsengettek.Viszont nem szabad harcba bocsátkozni velük még ha a fogai közt is vagy mert csak fel bőszíted,eredménye meg úgyse lesz,mivel egy 25-30 kutya fajtára való tekintet nélkül (na jó kivéve Beagle meg hasonlók)egy felnőtt erős férfit is képes szét tépni,ezek után egy nagytestű kutyával kilátástalan lenne a küzdelem.De ha határozott maradsz nem futsz el nem valószínű hogy megtámadnak hátat mutatni persze csak óvatosan lehet,félszemmel a kutyán szép nyugodtan odébb kell állni.Tapasztalat a legemlékezetesebb talim egy 60-70kg s Kaukázusi volt és megúsztam egy karc nélkül pedig konkrétan rám ugrott.(tele lett a gatya de higgadtsággal megúsztam). :)
2010. okt. 17. 21:13
 19/21 WHISKEY11 válasza:

a kutyák nem támadnak meg ok nélkül...

de ha annyira félsz akkor vigyél magaddal botot és ha "rohhannának feléd" akkor csináld ugy mintha feléjük ütnél ennyii

2010. okt. 18. 18:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát egy biztos: üvöltözéssel semmit nem érsz el, esetleg annyit, hogy a szomszédok kijönnek segíteni :)

Alapvetően ettől a helyzettől nemigen kell félned, hacsak nem mászol be egy házőrzőkkel teli kertbe. A kutyák nem szoktak hobbiból embereket harapdálni, mindig van rá valami okuk. Szóval az első szabály, hogy ne adj nekik okot a támadásra, de ha mégis gyanúsak, akkor inkább kerüld el őket. Másodsorban soha ne próbálj elfutni előlük. Még egy kivénhedt tacskó is gyorsabban fut a legtöbb embernél, ha akar, utol fognak érni, akár mászás közben is, úgyhogy gondold át jól ezt a menekülési technikát is.

Ha sikerül felmásznod valahova, akkor egész egyszerűen várj nyugodtan, amíg megunják, vagy hívj segítséget, akár mobilon, akár ha vannak a közelben emberek, akkor a fent említett ordibálásos módszerrel, de inkább a mobilt javaslom :) Ha nem vagy nyugodt, hanem kiabálsz a kutyákkal meg hadonászol, azzal csak hergeled őket, és ha alapvetően nem is akarnának utánad mászni, úgy biztosan elkezdik.

A legtöbb támadónak kinéző kutya egyébként egész egyszerűen csak el akar kergetni, nem akar megharapni, kivégezni vagy ilyesmi. Minden állat alapvetően kerüli a harci szituációkat, hiszen egy verekedésben ők is megsérülnének, tehát amíg elég fenyegetőzni, addig azt fogják tenni. Igen, nagyon élethűen tudják csinálni :) De azért nem kell tőlük betojni, és végképp nem kell "zsákmányként" reagálni a közeledésükre, mert azzal csak rontani tudsz a helyzeten.

Én egyszer betévedtem egy dalmatakeverék által őrzött telekre (nem volt kerítés, nem is tudtam, hogy van ott kztya, egyszer csak megjelent). Barátnőm elfutott, átugrotta a patakot, én meg nem tudtam se jól futni, se patakot átugrani, úgyhogy egy helyben maradtam és vártam. A kutya morgott meg ugatott, körözött körülöttem, végül "elengedett", kicsit távolabb ment, én pedig el tudtam sétálni. Jött közben közelebb hozzám, "kiterelt" a telekről, de esze ágában sem volt bántani. Én voltam vagy 8-10 éves, borzasztóan be voltam tojva, de már akkor is tudtam, hogy nem egészséges zsákmányt csinálnom magamból az értelmetlen meneküléssel.

Szóval az a legjobb módszer, ha a tőled telhető legmagabiztosabban egész egyszerűen elsétálsz onnan.

2012. jan. 21. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!