Ha megtámadnak kutyák, és felmászok valahova, akkor?
Szóval még sosem támadtak rám kutyák, utcán, elmennek melettem a kóbor kutyák, de ha nem, és elindulnak felém rohanva, akkor aztán futhatok, semmi esélyem, vagy felmászok valahova, ahol nem érnek el, akkor se jobb a helyzet.
Mi lesz? Megvárják, még lemegyek, vagy lepróbálnak szedni majd? Ha üvöltözök, hat rájuk majd? Gondolom, nem nagyon érdekli majd őket, nem fognak elsunnyogni ilyesmi. Max, valaki meghallja, és kijön, vagy nem. Ha felugrálnak leszedni, fejbe rúgom őket, ha nem sikerül, lehúznak a lábamnál fogva. Mit kellene ilyenkor tenni?
Nem akarok ilyen helyzetbe kerülni, csak fogalmam sincs, mit kellene tenni, hogy megússzam egyben.
Ok nélkül csak a beteg állat támad.
Az, hogy az ember nem ismeri az okot, az az ő baja.
Egy kutyától elvárja, hogy szót fogadjon neki, de a legtöbb ember semmit, vagy csak nagyon keveset ért a kutyák jelzéseiből.
A rossz kerítésnél sem tesz mást a kutya, mint őriz.
A kérdezőt nem bántotta még kutya, mégis fél.
Vajon miért...?
Nem tudom elképzelni, hogy ok nélkül neki rohan.
Esetleg, ha falkában vannak és tüzelő szuka miatt, akkor valóban veszélyesek.
De a kóbor kutya, mégha éhes is, inkább fél az embertől, semmint hogy támad.
A gazdás kutya, aki kimegy a kertből, inkább támadó, mint a valódi kóbor eb.
Nézz meg egy valódi kóbor ebet és gondold végig, mennyire veszélyes a környezetére:
Ha jó kondiban van az eb és bátor, akkor biztos nem kóbor.
@oncogito:
mondjuk az szerintem nem vígasztal senkit, ha tudjuk az okot (pl. a rossz kerítéses példánál) - attól a kutya még támad és tenni kell vele valamit.
Az ok nem is a vigasztalás, hanem a megelőzés miatt kell.
Ha az ember ismeri a kutyák jelzéseit, sok bajt meg lehet előzni.
Erre gondoltál már...?
Vagy csak valamiféle drasztikus védekezési mód a megoldás számodra?
a kutyák nem támadnak meg ok nélkül...
de ha annyira félsz akkor vigyél magaddal botot és ha "rohhannának feléd" akkor csináld ugy mintha feléjük ütnél ennyii
Hát egy biztos: üvöltözéssel semmit nem érsz el, esetleg annyit, hogy a szomszédok kijönnek segíteni :)
Alapvetően ettől a helyzettől nemigen kell félned, hacsak nem mászol be egy házőrzőkkel teli kertbe. A kutyák nem szoktak hobbiból embereket harapdálni, mindig van rá valami okuk. Szóval az első szabály, hogy ne adj nekik okot a támadásra, de ha mégis gyanúsak, akkor inkább kerüld el őket. Másodsorban soha ne próbálj elfutni előlük. Még egy kivénhedt tacskó is gyorsabban fut a legtöbb embernél, ha akar, utol fognak érni, akár mászás közben is, úgyhogy gondold át jól ezt a menekülési technikát is.
Ha sikerül felmásznod valahova, akkor egész egyszerűen várj nyugodtan, amíg megunják, vagy hívj segítséget, akár mobilon, akár ha vannak a közelben emberek, akkor a fent említett ordibálásos módszerrel, de inkább a mobilt javaslom :) Ha nem vagy nyugodt, hanem kiabálsz a kutyákkal meg hadonászol, azzal csak hergeled őket, és ha alapvetően nem is akarnának utánad mászni, úgy biztosan elkezdik.
A legtöbb támadónak kinéző kutya egyébként egész egyszerűen csak el akar kergetni, nem akar megharapni, kivégezni vagy ilyesmi. Minden állat alapvetően kerüli a harci szituációkat, hiszen egy verekedésben ők is megsérülnének, tehát amíg elég fenyegetőzni, addig azt fogják tenni. Igen, nagyon élethűen tudják csinálni :) De azért nem kell tőlük betojni, és végképp nem kell "zsákmányként" reagálni a közeledésükre, mert azzal csak rontani tudsz a helyzeten.
Én egyszer betévedtem egy dalmatakeverék által őrzött telekre (nem volt kerítés, nem is tudtam, hogy van ott kztya, egyszer csak megjelent). Barátnőm elfutott, átugrotta a patakot, én meg nem tudtam se jól futni, se patakot átugrani, úgyhogy egy helyben maradtam és vártam. A kutya morgott meg ugatott, körözött körülöttem, végül "elengedett", kicsit távolabb ment, én pedig el tudtam sétálni. Jött közben közelebb hozzám, "kiterelt" a telekről, de esze ágában sem volt bántani. Én voltam vagy 8-10 éves, borzasztóan be voltam tojva, de már akkor is tudtam, hogy nem egészséges zsákmányt csinálnom magamból az értelmetlen meneküléssel.
Szóval az a legjobb módszer, ha a tőled telhető legmagabiztosabban egész egyszerűen elsétálsz onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!