Akik küzdősportot űznek: ha pályán kívül megtámadnak, mi az a helyzet, ahol már inkább futsz?
Pisztolyt egyszer fogtak rám.
Akkor elszaladtam,nem volt mit tenni,többen is voltak.
Több ember ellen meg 1x bunyóztam eddig utcán.
Mind a kettőt padlóra küldtem,addigra odaértek a haverjaim ők ketten szétcsapták az egyiket én meg a másikat.
Kés ellen is valszeg elpucolnék.(pedig voltam kés elleni védekezés tanfolyamon,jó volt mozgásnak,de hatékonyságilag-köp.:)
Egyszer volt olyan,hogy a fickó benyúlt a zsebébe miközben kóstolgatott,de ilyenkor résen vagyok és nem várom meg,hogy elővegyen bármit is,gyomron rúgtam,kirúgtam a lábát,aztán otthagytam.
Amikor ezek voltak,akkor thaywondo-ztam.
Azóta már mást csinálok.
A futás oka legtöbbször nem feltétlen a túlerőn múlik,hanem a dolog okán.
Pl üzleti vita miatt keresnek fel,találnak be az nem ugyanaz,mint befenyíteni 5-6db 20 éves ki gyökeret,akik illetlenek voltak,vagy 2-3 részeget.
Az előbbieknek ez a munkájuk,tehát nem sok esélyed van ellenük,utóbbiak meg ha meglátják,hogy lecsaptam az egyiket,mind elfut.
Nincs két egyforma eset,ezért általánosítani sem lehet.
Egy alap emberismerettel,helyzetfelismeréssel pillanatok alatt el lehet-és kell is-dönteni,hogy támadni,vagy megfutamodni.
Ennyi.
Még nem támadtak meg utcán, remélem, nem is fognak. Fegyver nélkül 2 embert vállalnék be, persze szituációtól, a testfelépítésüktől is függ. Ha kés van nála (ha csak egy személynél is), és nincs nálad épp egy baseball ütő, akkor pucolj onnan. (8 év karate, ebből olyan 5, ami igazán aktív, de ma is űzöm és edzem magam.)
Edzőmet egyszer megtámadták. Odamentek hozzá tüzet kérni, mondta, h nem dohányzik, ezért nem tud adni, aztán belekötöttek. 3-an voltak, egyik felvett egy erős botot és fejbe verte vele, a edzőm ezek után alig volt magánál, majd elvette tőle és ezt viszonozta. A végeredmény az volt, h az egyiknek súlyos sérülést okozott a többiek meg elpucoltak (asszem azokat már nem kellett elvernie). Na ez kb. olyan 15 év karate után volt. (bocs, de saját élményem nincs)
Ja és tudod, ha olyanok támadnak meg, akiknek a 40 fős rokonságuk ott lehet 2 percen belül, akkor is fuss!
Mondhatni a futás mindig beválik! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!