Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Belerúgnátok a kutyákba, ha...

Belerúgnátok a kutyákba, ha megtámadnák a sajátotokat?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy állatot bántani soha nem szabad, meg a gazda a hibás stb.

De 3 öleb minden egyes nap nekiesik a kutyámnak, mert a gazdájuk képtelen becsukni a kapujukat. A kutyám már 20 méterrel előttük befeszül, mert tudja mi következik. Pórázon van, én meg próbálom védeni, de 2-3 oldalról nehéz egyszerre. Régen ha rájuk ordítottam elmentek, de egyre bátrabbak és nem lehet őket leállítani. Nagyon sokszor szóltam a tulajdonosnak, az elején még kedves volt, de már úgy néz rám, ha merek szólni (kedvesen szólok mellesleg), mintha meg akarna ölni. Fel van háborodva, hogy hogy merek én a főút melletti járdán kutyával sétáltatni.

Szóval nem tudok más megoldást, bele kéne rúgni azokba a kutyákba, akkor talán visszafognák magukat. Szerintetek?

2011. jún. 1. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én elengedném ilyenkor a sajátomat, ketten csak lerendeznénk 3 ölebet. Utána a gazdájuk is meggondolná, hogy kiengedje-e őket.
2011. jún. 1. 15:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.!

Szerintem teljesen felesleges.!

Engedd el a kutyád..Ha akarja úgyis megvédi magát!

Aztán a gazda elgondolkozhat , hogy máskor elengedi-e a kutyáit!!!Igaz nekem is kistestű kutyám van ... És most ellenük beszélek...De szerintem ez lenne a jobb megoldás...

2011. jún. 1. 16:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a gazdájukba rúgnék bele hármat, hiszen a kutyák tényleg nem tehetnek valahol erről. Kérd meg még egyszer szép szóval, majd ha az sem használ, akkor kicsit erőteljesebben, hogy nem szeretnéd a sajt kutyád védelmében bántani az ő kutyáit, de ha sor kerül rá akkor meg fogod tenni. Kicsit fenyegetés szaga van, de ez van. Tarts magadnál gázsprayt, az nem okoz maradandó károsodást, és ölebekre elég ha csak rászisszensz, már kiüti őket gyanítom. Ezzel viszont vigyázz nehogy a saját kutyád is kapjon belőle. Beléjük azért nem rúgnék, de ha támadnak, lazán lefújnám őket.
2011. jún. 1. 16:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
16.10 vagyok, amúgy nálunk is sokszor előfordul, hogy meglóg valamelyik udvarból egy két kutya és jön nekünk, a saját kutyámat viszont nem merem elengedni, mert nem olyan jól nevelt, hogy tudja az útra nem szabad kirohanni (csak valahol az agyának eldugott zugaiban tárol erről némi információt), szóval félnék hogy elüti valami, és azt sosem bocsátanám meg magamnak, akkor inkább harapjon engem meg a támadó kutya, avagy a spray. Esetleg másmerre nem tudtok sétálni?
2011. jún. 1. 16:13
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Őszinte legyek: IGEN és meg is tettem már két alkalommal. Az egyik a Balatonon volt, amikor egy bevadult dög nekiesett a két pórázon vitt spánielünknek. A másik meg egy argentín dog volt, amelyik szintén a két (pórázon vitt) spánielt akarta széttépni. Akkor engemet nem érdekelt az álszent álhumánum, hanem az összes erőmmel védtem a saját kutyáimat. Az argentin dog is kapott egy-két tisztaerőből a pofába balegyenest az öklömmel és bele is rúgtam.
2011. jún. 1. 16:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak rúgnék , már meg is tettem.És ezzel még jobban is járt az a törpe kutya , mintha elengedtem volna a 40kg-os németjuhászom,mert lehet hogy nem úszta volna meg.Már többször is kerültem ilyen helyzetbe (általában nem kistestű kutyával szemben) és engem olyankor nem érdekel a másik kutya csak a sajátom ne sérüljön , ami épp a kezemben van azzal nekimegyek a támadó kutyának.Eddig 2szer rugdostam meg kutyát a 15-20 esetből , szerencsére túlnyomó részt ha hirtelen megindulok a kutyámmal a másik felé az megijed és hazaszalad.

Ja és a gazdájuk egyszer sem volt a környéken mikor ilyesmi történt.

2011. jún. 1. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Alapjáraton én sem bántanék kutyát, de kétszer már én is megtettem. Nekem egy pekingi palotám van, így őt elengedni, hogy védje meg magát nem a legjobb helyzet. Az egyik esetben egy nagy testű (német juhász keverék) jött oda. Már előtte is találkoztak akkor nem volt semmi baj, persze nem engedtem akkor sem közel egymáshoz őket, de mivel láttam, hogy nem támadó jellegűen közeledik így nem foglalkoztam vele. Akkor viszont ahogy jött oda már állt a hátán a szőr és láttam rajta, hogy nem lesz jó vége a dolgoknak. Nem nagyon rúgtam bele, inkább csak arrébb segítettem a lábammal. Főleg, hogy strandpapucs volt rajtam :D Gyakorlatilag csak kizökkentettem az állapotából így nem történt komolyabb baj szerencsére.

A másik eset az komolyabb volt. Sétáltunk a terünkön lévő cukrászdánál és ahogy mentünk nem láttam, hogy a cukrászda bejáratnál egy chow-chow ül. Természetesen póráz és szájkosár nuku, gazda bent a boltban. Ha látom akkor kikerülöm őket, de mivel takarásban volt így esélyem nem volt. Ahogy mentünk befordultunk megláttam a kutyát ő is minket rögtön ugrott volna rá a kutyámra. Én vissza rántottam (szerencsére pont hám volt rajta) emlékszem még hámmal együtt felrántottam szerencsétlen kutyát. Ott vergődött az ölembe ment volna már ő is. Akkor harapott a kutya az én combomba (azóta is sántítok néha ha megerőltetem magam). Akkor nem is fájt a harapás ahogy megharapott láttam raja, hogy már készülődött a következő harapásra na akkor rúgtam telibe pofán a kutyát. Hát rosszul járt, mert acélbetétes bakancs volt rajtam... Bár komolyabb baja nem lett, nem rúgtam nagyot, de biztos nem volt kellemes neki.

A poén az egészben az volt, hogy a cukrászdában a külső asztaloknál is ültek, és a cukrászda mellett kb 100méterre lévő buszmegálló dugig volt emberekkel. Senki nem segített végig nézték, hogy szenvedek az ölembe a kutyával.

Utána a "kedves" gazda kijött. Pórázra rakta a kutyát. Megkérdezte mi történt mondta, hogy megharapott a kutya ő meg faképnél hagyott. Úgy kellett felderítenem hol lakik...

Azóta kicsit jobban féltem a kutyámat az ismeretlen nagy testű kutyáktól, persze ettől függetlenül ugyanúgy pajtizunk nagykutyákkal meg minden, csak azért fő az óvatosság. Inkább megrúgom azt a kutyát minthogy a kutyámnak legyen baja... Szegény nem tudja magát megvédeni.

2011. jún. 1. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akármennyire szeretem az állatokat, a sajátjaim még annál is ezerszer jobban, szóval ők az elsők. Ha az én kutyám nem tudja megvédeni magát, mert a másik pl nagyobb akkor igenis belerúgnék, vagy máshogy védeném.
2011. jún. 1. 17:45
 9/11 Marcso88 válasza:

Szia!

Hát én a helyedben valahogy hivatalos úton próbálnám meg a gazdit rákényszeríteni arra,hogy zárja be a kutyáit.

2011. jún. 1. 19:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy főút, tehát elengedni nem merem. Amúgy behívható, de harc közben ki tudja merre futna el. A kis ölebek szerintem gyengébben harapnak, mint a macskám, akivel a kutya játszani szokott. De 13 kiló, tehát nincs akkora fölényben. Főleg, ha több oldalról támadják egyszerre. És nagyon békés, mindenkivel játszana, csak ezektől a kutyáktól akad ki, mert folyton védené magát.

A fenyegetéstől kicsit tartok, mert kisebbségi családról van szó, elég sokan is vannak. Másfelé nem nagyon tudok menni, csak ha kerülök egyet. És általában sietek valahova, tehát muszáj arra. Viszont ha egyszer szereznek egy nagyobb agresszív kutyát, hogy széttépje az enyémet, akkor futhatok. Vagy kiraknak a járdára mérget...

Kértem én már szépen, az elején kultúráltan tudtunk beszélni, de legutóbb is, amikor kedvesen megemlítettem, hogy csukva kéne tartani azt a kaput, válaszra se méltatott és villámokat szórt a szemével.

A gázspraytől tartok, hogy az én kutyámra is jut belőle, de lehet, hogy kipróbálom.

Előtte meg figyelmeztetem a kedves gazdákat, hogy jobban járnának a kutyák is, ha becsuknák a kaput, mert mindenáron megvédem a sajátom.

Az a baj, hogy egyre bátrabbak ezek a kutyák, mert régen visszatorpantak, most meg üvölthetek vagy mehetek feléjük határozottan, nem érdekli őket. A gazda az elején mindig rohant ki, ha elkezdtek ugatni, már akkor is, most meg van, hogy 2 percig ordítok velük, mire sziveskedik kijönni és visszarendelni a kutyákat.

Gondoltam én is a feljelentésre, de egy rendőr ismerősöm mondta, hogy az ilyeneket az önkormányzatnak kell intézni, és ott sem csinálnak semmit, hacsak nincs a kutyámon nagy sérülés. Könnyen ki lehet magyarázni, hogy jaj, nyitva maradt a kapu...

Köszönöm a válaszokat, pontoztam mindet!

2011. jún. 1. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!