Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyam akkor sem vedhet meg...

Kutyam akkor sem vedhet meg engem ha megtamadnak es tegyuk fel veszelybe kerul az eletem? Pl ki akarnak rabolni kessel es a kutyam megharapja a rablot akkor a vegen meg engem buntetnek meg, hogy nem volt szajkosar a kutyamon? Vagy, hogy mukodik ez?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 8. 14:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom hogy működik ez de sztem nem büntetnének meg.Mert ha a saját kutyád meg védett téged a rablótól akkor mért büntetnének meg?
2009. ápr. 8. 14:52
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Amennyiben az adott helye vagy az adott fajtára kötelező a szájkosár és nincsen rajta akkor igen, megbüntetnek.

Ha nem kötelező és megtámadnak akkor nem.

2009. ápr. 8. 15:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig kisebb baj, ha megbüntetnek, mintha megszurkálnak!
2009. ápr. 8. 15:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyet érdemes tudni. Ha szájkosár és póráz nélkül uszítod a kutyát egy rablóra, akkor az fegyverhasználatnak minősül. Tehát ha nem sikerül bebizonyítnai, hogy legalább egy kés volt a támadónál, akkor olyan, mintha rálőttél volna. Szájkosárban póráz nélkül nem gond sem kosár nélkül pórázon, ahhoz ugyanis közel kell jönnie a támadónak. Olyan körülmények is számítanak, hogy pl hányan támadnak meg. Kérdezz meg egy kutyás járőrt, ő pontosan el tudja mondani, én már elég régen tanultam ezeket.
2009. ápr. 8. 15:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
barátnőméktől nemrég elloptak 22 disznót. a kutyákat lefújták vmilyen sprayvel, hogy ne ugassanak. a barátnőméknek azt mondták, szerencséjük, hogy lefújták őket, mert ha vmelyik rablót megharapta volna a kutya, ők lettek volna megbüntetve :@ szóval én már végképp nem értem a magyar törvényeket...
2009. ápr. 8. 15:31
 6/13 anonim válasza:
100%
Csodálkoztok? Szar ez az ország úgy ahogy van.
2009. ápr. 8. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg szar ez az ország az összes hülye törvényével, már elnézést a durva megfogalmazásért. Amit biztosra tudok, hogy ha a kapun/ajtón ki van téve egy kutya harap tábla akkor nem lehet se téged, se a kutyát felelősségre vonni ha szétszed egy betörőt. A te esetedben az logikus, hogy ha kell a helyi határozat szerint szájkosár a kutyádra akkor biztosan megbüntetnek. Én viszont nem e miatt aggódnék. Ha az állat emberrre támad akkor elvileg kötelesek elaltatni. Most akkor hogy is van ez? Én sem vágom.
2009. ápr. 8. 20:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem utcai konfliktusra gondolt.
2009. ápr. 8. 21:06
 9/13 A kérdező kommentje:
Pontosan. Utcai konfliktusra gondoltam , adott a szituacio: megyek haza este egyedul a sotetbe jon szembe ket alak ,belemkotnek kest vesznek elo , nalam van a kutya porazzal es szajkosarral , ha leveszem a szajkosarat es megharapja egyiket a vegen meg en kerulhetek bajba ,ilyeneket hallottam. Es az is mekkora oltari baromsag , hogy a sajat hazadba csak azonos fegyverrel vedekezhetsz mint amilyen fegyverrel a betoro tamad , pl ha pisztollyal tamad te is csak pisztollyal vedekeszhetsz vagy annal gyengebb fegyverrel , ha aknavetovel tamad te is max aknavetot hasznalhatsz , atombombat nem xD lenyeg , hogy a torveny nagyjabol a bunozoket vedi , es sugalja , hogy fogjuk fel nem vagyunk biztonsagba es eszunkbe se jusson megvedeni magunkat , ezert tartunk itt ahol tartunk !
2009. ápr. 8. 21:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, téged büntetnek meg, és ha nem sikerül bebizonyítani, hogy megtámadtak, akkor még el is altathatják a kutyát.
2009. ápr. 10. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!