Ha megyek az utcán és rám támad valaki akkor mért én leszek a hibás ha a kutyám megvéd és megharapja a kezét vagy ilyesmi?
Ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.
Csak egy példát mondok:
Ha egy rendőrre rátámad valaki, ő nem használhat "nagyobb" fegyvert, mint a támadó. Tehát ha tegyük fel, egy 50 kilós rendőrnőt megtámad ököllel egy 100 kilós állat, nincs joga lelőni.
A kutyával ugyan ez a helyzet. Ha az életedet menti meg, mert mondjuk fegyverrel rádtámadnak, akkor jogos az önvédelem. De ha megvernek, akkor nem használhatod a kutyát.
Ráadául a bizonyítása annak, hogy ki és mit tett, szintén nehézkes. Ki tudja, hogy nem te támadtad-e meg a kutyáddal?
Nem egyszerű dolgok ezek, a törvénykezésben is sok a hiba, de valamilyen szinten megérthető, hogy senki nem lőhet le valakit azért, mert mondjuk felpofozza, és senki nem engedhet kutyát senkire, csak mert csúnyán néz rá.
A legjobb, ha nem kerülsz ilyen helyzetbe.
És a kutya honnan tudja a törvényeket? Ő védi a gazdáját, neki így a helyes. És szerintem is, ha már van valakinek egy nagyobb kutyája aki megtudja a gazdáját védeni akkor védje is meg, főleg az olyan nyomorékoktól ,akik megtámadják a többi embert csak úgy. Akkor a kutya meg csak úgy támadja meg azt harapdálja szét. :) Legalább egy h.ülyével kevesebb. Önvédelem. De még azt bírom , ha én próbálom meg magam megvédeni mert megtámadnak akkor én vagyok a rossz, mert mi az, hogy megvédem magam..Nem , akkor hagyjam magam megölni vagy szétverni?:D Ki érti, hol itt igazság?!
Kérdező: Amúgy megtámadott téged valaki?És a támadó meg feljelentett, vagy mi?
Ha megharapja a kezét, akkor te leszel a hibás.
Ha "vagy ilyesmi" akkor nem.
A törvényről annyit, hogy rendőrség nem csinál semmit, amíg nem folyik vér...
A kutya ölni tud a gazdájáért, az emberi társadalomban az életéért fizet ezzel, mert bármi baj esetén elaltatják.
Én konkrétan olyan környéken lakom, hogy még véletlenül sem teszek szájkosarat a kutyámra... Gázspraym van, de nem biztos, hogy sokra mennék vele....
Egyszer szóltak a rendőrök, hogy szájkosár és blablabla, de közöltem vele, hogy neki is van önvédelmi fegyvere, nekem is, csak nem pisztoly formájában...Érdekes módon felfogta, és békén hagytak.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!