Miért zavarja a nagykutyásokat, ha a kiskutyások nem engedik oda a kutyájukat az övékhez, vagy fel is kapják a kutyát?
Tudom, hogy egy 40 kilós kutyát nem nagyon kell más kutyáktól félteni, hacsak nem egy kaukázusi jön szembe, de miért nem tudnak kicsit a másik bőrébe bújni? Aki esetleg átélt a kutyájával már egy kutyatámadást és fél a nagykutyáktól?
Semmi problémája nem származik abból a kiskutyának, ha nincs oda engedve a nagykutyákhoz. Rengeteg ember nem is ismeri a saját kutyáját és mondja rá a kutyájára, hogy "nem bánt", de a következő pillanatban neki megy a másiknak. 2 nagyobb kutya esetén ez simán kimerül pár karcolásban, de egy kistestű kutyának halálos sérülést is okozhat a nagykutya. Én is rendszeresen kerülöm a nagykutyákat (kivéve azt a 2 kutyát, aki jól ismerünk), mert nem bízom bennük. Ilyenkor rendszeresen látom a megvető pillantásokat, volt aki szóvá is tette, hogy miért kerüljük ki, mert Buksi nem bánt. Volt már néhány negatív tapasztalatom, így kb beagle méretig hagyom őket barátkozni.
(Persze bármilyen méretű/fajtájú kutya támadhat, de egy tacskó esetén nem fél az ember, hogy esetleg szétszedi a kutyáját)
A nagykutyák nagyrésze nyugodt, a kicsik jórésze ellenben flexi pórázon engedett kis ideggörcs, aki mindenkihez odamegy vicsorog, kapdos, stb.
Rúgtam már fel azért flexis csivavát, mert a semmiből nekirontott a 1,5 éves unokahúgomnak, és nem érdekelt, hogy mit sivalkodik a mammer gazdája, aki kképtelen megnevelni Fifikét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!