Miért zavarja a nagykutyásokat, ha a kiskutyások nem engedik oda a kutyájukat az övékhez, vagy fel is kapják a kutyát?
Tudom, hogy egy 40 kilós kutyát nem nagyon kell más kutyáktól félteni, hacsak nem egy kaukázusi jön szembe, de miért nem tudnak kicsit a másik bőrébe bújni? Aki esetleg átélt a kutyájával már egy kutyatámadást és fél a nagykutyáktól?
Semmi problémája nem származik abból a kiskutyának, ha nincs oda engedve a nagykutyákhoz. Rengeteg ember nem is ismeri a saját kutyáját és mondja rá a kutyájára, hogy "nem bánt", de a következő pillanatban neki megy a másiknak. 2 nagyobb kutya esetén ez simán kimerül pár karcolásban, de egy kistestű kutyának halálos sérülést is okozhat a nagykutya. Én is rendszeresen kerülöm a nagykutyákat (kivéve azt a 2 kutyát, aki jól ismerünk), mert nem bízom bennük. Ilyenkor rendszeresen látom a megvető pillantásokat, volt aki szóvá is tette, hogy miért kerüljük ki, mert Buksi nem bánt. Volt már néhány negatív tapasztalatom, így kb beagle méretig hagyom őket barátkozni.
(Persze bármilyen méretű/fajtájú kutya támadhat, de egy tacskó esetén nem fél az ember, hogy esetleg szétszedi a kutyáját)
Dehogynem származik problémája abból, ha ne engedik oda nagyobbakhoz.
Emiatt lesznek idegbeteg görcsök, akik a későbbiekben minden nagyobb kutyát visítoznak a flexi végén pattogva, azért, mert nem ismeri.
Az a vicc, hogy nekem egy akkora kutyám van, mint egy beagle, de rendszeren hallom, ahogy beszélnek az inimini szőrcsomókhoz, hogy nagykutya, nem mehetsz a nagykutyához. Akkor egy német juhász méretű kutya mi a fsz, t-rex? Vagy attól már kapásból szívrohamot kap a gazdi?
Amúgy azért sem értjük mi, "nagykutyások", mert amit leírtál, hogy kiszámíthatatlanok, megbízhatatlanok, ponthogy a kicsikre érvényes, a nagyok nagyrésze nyugodt, szelíd, türelmes, a kicsiket nem veszik kutyaszámba a gazdáik, emiatt ponthogy a kicsik lesznek a seggfejek.
Nálunk a környéken fordítva van. Nekem van egy 23 kg-os kutyám meg egy 6 kg-os.
állandóan engedik hozzá oda kistestűeket, amivel nem lenne gond,enyém minden kutyával jól el van. Viszont nem tetszik,hogy jó részük betámadja az enyémet mert a 8 méteres flexi végéről már nem bírják vissza rángatni a kutyát.
Múltkori eset. Kisfehérke kihúzza a flexit maximálisra és a kutyám szakállát tépi,enyém hátra lépett,én is próbáltam kerülni,de mivel 8 méterről örjöngött nem volt egyszerű,majd a 6kg-osom leverte a kisfehéret aki felnyűszített és vissza szaladt a gazdihoz az meg sípitozott. Aztán mondtam neki,hogy jó lenne megnevelné a kutyáját,mert lehet más nagyobb kutya helyre teszi.
igen a 6 kgos úgy érezte a 23 kg-ost megkell védeni :D vicces szitu volt.
Na szóval nálunk fordítva van. Ettől már csak az rosszabb mikor el is van engedve. Nekem a kistestűm egy átörökölt kutya én szocializáltam,én kutyasuliztam vele,sok időmbe telt mire annyira megszokta a kutyákat,hogy eltudunk menni anélkül ,hogy ugatna rájuk. Viszont az,hogy betámadnak minket nem segít a dolgon. Évek alatt 3x támadott meg minket nagytestű, viszont legalább 15x kistestű.
Szinte kivétel nélkül a kicsik kezdik a balhét, aztán ha valamelyik nagynál betelik a pohár, a nagy lesz a gonosz.
Vicces 😑
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!