Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a kutyám kiálljon magáért?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos kan golden retrieverem, jól nevelt és jó természetű kutya. Szoktunk járni kutyafuttatóra, és bár nagyobb összetűzések ritkán vannak a kutyák között, mégis azért előfordulnak problémás dolgok. Kisebb kutyák vannak jellemzően, súlyra mondjuk negyedakkora sok kutya az enyémhez képest. Az a problémám, hogy ha valamilyen problémás viselkedést tanúsít úgymond egy másik kutya az enyém felé, akkor az enyém egyáltalán nem rakja helyre a másik kutyát, nem konfrontálódik. Pl. ha valamelyik kutya elkezdi ugatni, miközben játszik mondjuk és folyamatosan ugatja; vagy ha egy másik kutya rámászik és próbálja "meghágni"; vagy ha egy harmadik kutya le akarja dominálni...szóval ezekben a helyzetekben maximum ránéz a másik kutyára, de sokszor még annyit sem. Nem is feltétlen lesz szubmisszív, hanem egyszerűen mintha nem érdekelné vagy nagyon türelmes lenne. Ha nem tesz semmit, akkor én szoktam beavatkozni, hogy megvédjem a kutyámat, viszont jobban örülnék, ha maga le tudná rendezni ezeket a dolgokat. Nem kellene nekiesni a másik kutyának, csak rámorogni, fölé helyezkedni...bármit, hogy jelezze, hogy nem oké, amit a másik kutya csinál...de sosem csinál ilyet.

2023. febr. 19. 21:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
#4 Te vagy a gazdája, akadályozd meg. Másrészt nem értem itt hol látsz ebben elszenvedést. A kutyád nem szenved el semmit. Egyszerűen olyan a jelleme, hogy a társainál alacsonyabban van hierarchiában. Tetszik, nem tetszik, el kell fogadni. Ahogyan emberek közül sem mindenki alkalmas vezetőnek, úgy a kutyáknál sem lehet mindegyik falkavezér szerepben. Próbáld meg azzá tenni, csak rossz fog sülni belőle. Agresszív, kiszámíthatatlan kutyát akarsz?
2023. febr. 19. 22:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne vetítsd rá a saját érzelmeidet a kutyádra. A kutyád nem te vagy. Neki semmi baja nincs ezekkel a helyzetekkel, mért akarnád kimenekíteni vagy a jellemétől eltérő reakciókra rábírni olyan helyzetekből, amik nekik teljesen OK-k, és nincs veszélyeztetve. Ha zavarni fogja valami, akkor majd tesz róla. Nem hülye.
2023. febr. 19. 23:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"szóval ezekben a helyzetekben maximum ránéz a másik kutyára"

A kutyák legtöbbje tökéletesen érti a másik kutya reakcióját. Az a nézés lehet, neked nem mond semmit, de tud olyan is lenni, hogy a másik kutya megérti a jelentését.

2023. febr. 19. 23:06
 14/18 A kérdező kommentje:

11#

Nem látom úgy, hogy a hierarchiában alacsony szinten lenne, olyan középtájon lehet szerintem, csak annyira türelmes és nem konfrontatív, hogy nem áll ki magáért, ahogy írtam. Hol látok elszenvedést? Hát mivel elég nyugodt a kutyám, ezért az ilyen hatások nem stresszelik különösebben, viszont nem akarom, hogy negatív hatások érjék, viszont ha mégis azok érik, akkor azt akarom, hogy meg tudja védeni magát. Ehhez tudtommal sem falkavezérnek, sem agresszívnek, sem kiszámíthatatlannak nem kell lennie.

2023. febr. 19. 23:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogja védeni magát ha eljön az ideje. Azzal meg, hogy ugatják s ő csak nézi, kifejezi, hogy nem érdekli a másik, hadd ugasson csak. Szerintem pont ettől menőbb a te kutyád.
2023. febr. 19. 23:27
 16/18 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem inkább kutyasuliba viszed őt szocializálni, szakértők felügyelete mellett? Én biztos nem vinném futtatóba a kutyámat, ki tudja, milyen neveletlen problémás kutyák lehetnek ott. Persze séta közben is szoktunk találkozni kutyákkal, játszanak meg minden, de egy kis összezárt futtató más téma…
2023. febr. 20. 11:05
 17/18 anonim ***** válasza:
86%
Örülj neki, hogy a kutyád nem áll bele egy verekedésbe, inkább hívd ki a szituációból, ha tényleg probléma van más kutyával, és ha a másik gazdival nem lehet megbeszélni, kimentek a futiból. Viszont ha sokat heccelik, akkor megtanul "kiállni magáért", és az senkinek se lesz jó, ezt ne akard. Térjen ki, ez a megfelelő viselkedés. Nekem mentett kutyám van, előéletes, és reaktív a túlságosan heves kutyákra, ő sajnos ilyen esetben beleáll, csak én meg nem akarok sérülést, ezért inkább nem járunk futiba, mert tudom, hogy azok a gazdik viszont járnak, akik nem nevelik a kutyáikat, és hagyják, hogy a kutyájuk más kutyát terrorizáljon. Mivel a gazdikkal nem lehet ezt normálisan lerendezni, megtanultam másképp lefárasztani a kutyámat. Ő sose fog egy testközeli szituációból kitérni az előélete miatt, de ha megvan a megfelelő távolság séta közben, akkor rám hagyatkozik, még ha feszült is, és el tudjuk kerülni a verekedést, ez több év munkája így is.
2023. febr. 20. 11:29
 18/18 anonim ***** válasza:
32%

Nevet rajtuk. Biztos magaban.

Az en amerikai staffordom is ezt csinalja kis meretuekkel. Marha gerincetcroppant szet egy harapassal,amit en 10-15 eros baltacsapassal tudok elvagni!!! Tehat tudja magarol,h egy harapassal kinyirhagna. Ellenben a kicsi nemtud akkorat harapni,h baja legyen.

Ez szimpla magabiztossag.

Nagyobb kutyaval azemben fellep,akar halalig kuzd a masik megsemmisitesen,ha elborul az agya. De akkor se kezdemenyez tamadadt. Mindenkepp megelozi a konfrintaciot inkabb vhogy stb.

Az fenyeget,aki bizonytalan.

2023. febr. 21. 08:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!