Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem tudom tovább ellátni a...

Nem tudom tovább ellátni a kutyámat de nem találok neki új gazdát. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Amikor örökbefogadtam még jobb anyagi helyzetben voltam de csődbe ment a munkahelyem és jelenleg nem tudom őt tovább megfelelően ellátni. Próbáltam neki gazdát találni kérdeztem ismerősöket, kitettem több csoportba de semmi és nem tudom mikor fog stabilizálódni az anyagi helyzetem. Mit tegyek hogyan találhatnék neki ezeken felül új gazdát?

2023. jan. 1. 09:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
63%

menhelyeket bevonsz a keresésbe, és vállalod, hogy valami mocskolódó sztorit kitaláljanak a kutyád képe mellé, amiben elhordanak mindennek, hogy megakarsz válni a kutyádtól.

nem ez a legmegfelelőbb felület rá, de akár itt is megoszthatnál pár infót róla, hátha tud valaki segíteni.

2023. jan. 1. 09:47
 2/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudsz neki venni 1 konzervet 1 nap ami kb 300ft.?
2023. jan. 1. 10:07
 3/22 Maya Bunnyheart ***** válasza:
98%
Azt a menhelyet keresd fel akiktől örökbefogadtad, ha van szerződés akkor abban ez benne van hogy ha valami miatt nem tudsz gondoskodni az állatról akkor nekik kell visszaadni, illetve 3. félnek nem adhatod át a kutyát, csak a menhely tudtával.
2023. jan. 1. 10:09
 4/22 anonim ***** válasza:
29%
Van ezer menhely és állatmentő alapítvány. Nem hiszem, hogy eléggé próbálkoztál. Melyik megyében laksz? Írj a menhelyeknek, hogy elvesztetted a munkád, szeretnéd ha segítenének örökbeadni a kutyád. Ennyi.
2023. jan. 1. 10:11
 5/22 anonim ***** válasza:
98%
Melyik megyében laksz? Ha Tolna megye, ott tudok - közvetve - menhely ügyében segíteni.
2023. jan. 1. 10:15
 6/22 anonim ***** válasza:
38%
Halljátok, szemét kérdező és szegény kutya? Hát persze. Nem próbálkozik eléggé, nem tud venni csak háromszázé konzervet stb. Tudom, itt kutyamániások vannak akik a saját emberi lény családjukat feláldoznák a kutyájukért, de azért na...
2023. jan. 1. 10:17
 7/22 anonim ***** válasza:
95%
Én megértem a kérdezőt; a macskakaja pont duplaannyi lett, és nem is mindig lehet kapni (hiánycikk) a kedvenc márkájukat. Nem tervezek tőlük megválni, de már én is elgondolkodtam azon, hogy ha nem tudom/tudnám etetni őket a jövőben, mégis, milyen lehetőségeim lennének...
2023. jan. 1. 10:26
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

Sajnálom a helyzeted. Nehéz lehetett ilyen döntést hozni.

Kívánom, hogy hamar találj megoldást.

A fröcsögők arra nem gondolnak, hogy esetleg nem kaphat a kutya 300 ft-os konzervet??? Vagy hogy a kérdező olyan kilátástalan helyzetbe került, hogy az a napi egy konzerv is gondot jelentene? De mondjuk ez a legkevesebb, mert akár a maradékon is ellenne a kutya átmenetileg. A kutyát viszont nem csak etetni kell. Ilyen anyagi helyzetben nem biztos, hogy orvosi ellátást tudna fizetni, ha szükséges.

2023. jan. 1. 10:27
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

"Van ezer menhely és állatmentő alapítvány. Nem hiszem, hogy eléggé próbálkoztál. Melyik megyében laksz? Írj a menhelyeknek, hogy elvesztetted a munkád, szeretnéd ha segítenének örökbeadni a kutyád. Ennyi"

Az elmúlt 2 évben kétszer talált a párom kutyát külterületen, építéshez szegődött hozzá. Vadász ott bármikor kilőheti.

Mindkét esetben 30 (!) állatvédő alapítványnak írtam (el tudtuk volna szállítani a tiszántúlon bárhová), egy kezem meg tudom számolni, hogy hány írt legalább annyi választ vissza, hogy bocsi, nem tudunk segíteni. Az összes többi nem is válaszolt/nem volt elérhető a telefonszám/nem vették fel.

Kérdező, ahogy a többiek is írták, a menhellyel vedd fel a kapcsolatot, akár az is lehet, hogy tudnak segíteni táppal/élősködők elleni szerrel, és nem kell megvalnod tőle.

2023. jan. 1. 10:45
 10/22 anonim ***** válasza:
95%
Azt írtad, hogy örökbefogadtad. A szerződések többségében benne van, hogy nem adhatod harmadik félnek a kutyát a menhely beleegyezése nélkül, így első körben őket kéne felkeresni. Ők aztán lehet, hogy tudják fogadni a kutyát vagy segítenek az ellátásában.
2023. jan. 1. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!