Szerintetek jó ötlet hosszú túrára indulni kutyával?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok, jó ötlet lenne magammal vinni a kutyámat hátizsákos túrára? Nyáron készülünk külföldön túrázni 2 hónapig, napi átlag 25 km. Kisebb (2 napos) túrán már voltam kutyával de ez egy hosszabb dolog lenne..
Kutyus egészséges, 2 éves, szeret kint lenni, minden oltása megvan
Szerintem ez állatkínzás. 2 hónapig napi 25 km. Ez embernek, állatnak egyaránt megerőltető. Egyetlen élőlény sem lehet az önzésünk tárgya.
2022. dec. 4. 11:34
2/21 anonim válasza:
Attól függ. Aktív? Fizikailag nehezen lefárasztható, mindig pörögne? Ha igen, akkor semmi akadálya, menjetek nyugodtan. Előtte való időszakban szoktatsd rá a nagyobb sétákra, megterhelőbb feladatokra pl agárpályán vagy futópadon, így nem éri meglepetésként. Jó közös élmény lesz.
2022. dec. 4. 11:49
3/21 anonim válasza:
Attól függ ! Amit a 2. írt, igaz és kiegészíteném, hogy a kutya méretétől is függ. Mert nyilván egy palotapincsi nem bir annyit menni , mint egy német juhász, vagy roti, esetleg vizsla!
Kis testű kutyust nem vinnék. !
Nagyobb testű juhász, vagy vadász kutyát símán !
2022. dec. 4. 12:21
4/21 anonim válasza:
Főleg fajta függvénye. Pl a Labradorom ezt imádta volna. A Shih-Tzum nem bírná.
2022. dec. 4. 12:43
5/21 Darius- válasza:
Persze, az enyém is velem tart a hegyekbe. És mindig én faradok el.
2022. dec. 4. 12:53
6/21 Darius- válasza:
Ja amugy Kaukazusi juhaszkutya
2022. dec. 4. 12:53
7/21 anonim válasza:
Hát én már többször is jártam a Caminon és több emberrel is találkoztam, aki vitte magával a kutyát. Szóval szerintem lehetséges. De érdemes a kutyát is edzeni mint magatokat.
2022. dec. 4. 12:59
8/21 anonim válasza:
7-es vagyok, persze a legtöbb kutya minimum a közepes testű kategóriába tartozott ott, szóval csatlakozom a 3-as 4-eshez.
2022. dec. 4. 13:00
9/21 anonim válasza:
Hozzá kell szoktatni fokozatosan.
De szerintem egy aktívabb fajtának nem okoz gondot,pihenokkel.Mellesleg ilyen hosszú túrán érdemes pórázon tartani a kutyát,hogy ne farassza le magát az elején feleslegesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!