Milyen kutyával tömegközlekedni hosszú távon?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy utaztatok-e már kutyussal vonaton/buszon? Ha igen, milyen tapasztalatotok van? Kicsit félek, hogy az emberek nagyon elutasítóak lesznek( Kicsi mopszról van szó)2010. márc. 14. 22:00
1/10 anonim válasza:
Nem lesz semmi baj. Lehet hogy pont kifogod a bunkóbbat de én 2 amerikai buldoggal meg egy dobival utazok elég rendszeresen metrón, amik azért elég félelmetes kinézetű kutyák, és eddig mindenki oda volt értük, simogatták stb. Előfordult hogy anyuka szólt hogy tegyek rájuk szájkosarat, de mivel a tied kistestű ez sem valószínű. :-))
2/10 anonim válasza:
3/10 anonim válasza:
Nekem is kistestűek vannak és soha semmi baj nem volt még. Sőt van hogy barátokkal megyünk pl. Margitszigetre és nekik husky és nj keverékük van, jól nézünk ki 4 kutyával a villamoson, az emberek megnéznek de csak mosolygónak vagy megkérdezik megsimizhetik-e, de tiszteletben kell tartani hogy nem mindenki szereti ezért mindig szoros a lábamhoz tartom hogy véletlenül se menjen oda olyanhoz aki nem örülne.
4/10 anonim válasza:
Nekünk egy kaukázusi és egy leonbergi keverékünk van.Hatalmas jószág :) De szoktuk buszon utaztatni.Persze vannak,akik félnek tőle,pedig a buszon kötelező a póráz és a szájkosár használata.A buszon jegyet kell váltani nekik is,kivéve ha az öledben elfér.Ha először utaztatod és nem szobatiszta,attól is tartanod kell,hogy az izgatottságtól esetleg maga alá vizel.Ezért ha kis testű,akkor szállítsd kutyakosárban,illetve kutyaszállítóban.
5/10 anonim válasza:
Mi rendszeresen utazunk;busz, vonat, metró. Kistestű, nyugodt kutymóm van, kutyaszállító táskában viszem, így az utasok semmit sem észlelnek a jelenlétéből :))
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Elsősorban a vonatos dologra voltam kíváncsi. Valószínű kipróbálom!:)
2010. márc. 15. 20:52
7/10 Akiteki válasza:
Nekem a vonattal jobb tapasztalataim vannak, mint a városi tömegközlekedéssel.
Rendszeresen szoktam utazni a kutyáimmal (huskyk és agarak), sokszor volt, hogy a kalauz szólt, hogy vegyem már le a szájkosarat szegényről, ne kínozzam vele.
Arra azért figyelek, hogy lehetőleg ne az ülésen utazzon, de olyan is volt már, hogy kupés kocsiban egyedül voltunk és az ülésre tettem a pokrócát.
Vonaton még soha nem volt konfliktusom az utasokkal, buszon már sokszor tapasztaltam hisztit, sőt olyan is volt, hogy a volánbusz bunkó vezetője egyszerűen fel sem akart engedni.
Debrecenben meg simán leszállítottak a villamosról, a vezető nem volt hajlandó elindulni kutyával a járművön. Kénytelen voltam taxival menni.
8/10 anonim válasza:
Én is szoktam menni vonattal (lhasa apso) és soha semmi gond nem volt, ha nincsenek sokan akkor az ülésen vagy a földön mászkálhat, ha többen vannak vagy úgy látom valaki nem rajong érte akkor az ölembe veszem és ott fekszik nyugodtan.
9/10 anonim válasza:
Sajnos,a buszokon elég változó, sofőrfüggő a dolog.Nekem vagy kell venni jegyet,vagy nem, attól függ, kutyabarát-e a sofőr.(Tacskóm van)Vonaton viszont nem volt semmi gond, de persze jegyet venni kell.Nem akartak egyszer buszra felengedni, mert nem volt szájkosár, csak hosszas könyörgés után sikerült.Viszont felháborítónak tartom, hogy Intercity-n egyáltalán nem vihetsz kutyát!!!Tilos. A koszos, büdös embereknek, részeg disznóknak lehet, egy ápolt, tiszta barátságos kutyának nem lehet utazni IC-n.
10/10 anonim válasza:
Én busszal szoktam vinni a staffomat, de általában szeretik, és nem tiltakoznak. Egyetlen nő kezdett el agonizálni, amikor megnyalta a kutyám a lábát, hogy meg fogja harapni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!