Kicsit dagibb kutyával szabad hosszú túrára menni?
Fekete staffordshire keverékről van szó, és van rajta +6-7 kiló felesleg... Szeretnénk elmenni Csillaghegyre egy nagyobb kirándulásra, amit bizonyára nagyon élvezne, de nem tudom nem származna-e baja belőle (mint a kövérebb embereknél légzési és szívproblémák megerőltetésnél)...
Általában 30 perces sétára viszem napi 2-3x, de otthon egész nap ugrál, rohangál és játszik velünk, ill. a másik kutyával, + havi 2x amikor időm jobban engedi suli + meló mellett kiviszem a Margit-szigetre labdázni.
Jövő héten szabim van végre, olyan 25-26 fok körül lesz a hőm. ahogy néztem.. a túra olyan 15-20 km lenne legjobb esetben, de rövidítve is olyan 10-12 km tuti.
Persze pihenő lenne, vize lenne, nyakörvre fényvisszaverő ill. kis csengő beszerezve, kullancs ellen spot-on már megvan... :)
Otthon mindig kis hiperaktiv, folyton menne játszani, sokszor már én fáradok el és hagyom abba.... :)
Vigyem magammal, vagy inkább ne?
Persze tökéletesen szófogadó és engedelmes.
én vittem a kutyusomat többször, 8-9éves koráig, már anyunál lakik és kímélve van.
de nem menetelésből állt az egész túra (hasonló kaliber, mint a Tiéd, cane corso, és dagi is)
annyira figyelni kell, hogy ha melege van / lefekszik aludni, fáradt akkor addig tart a pihenő, amíg a kutya akarja :D ha már vonszolja magát hagyd aludni pl..stb :) de szerintem örülni fog.
Jól van, köszönöm a válaszokat!:) Általában a Margit-szigetes kiruccanások után (amikor 3-4 órát futtatom - persze ha akar lepihizik), másnap mindig baromi morcos és annyira izomláza van, hogy alig tud mozogni, szinte fel se kel... :))) Meg olyan szunyákat vág le éjjel mellettem, hogy nem tudok szinte aludni a horkolásától..
Annyira imádom!!! :))
Szerintetek ettől a 10-15+ km-től fogyni is fog valamennyit (pár dekát?:D), vagy inkább annak lenne eredménye, ha kb. minden héten vinném ilyen hosszabb-rövidebb túrára (5 km-nél nagyobb távra persze).
Úszni is imád, nyáron a Balcsiból alig lehet kirángatni, de Bp-en a Dunába semmiképp se engedem be (félek elvinné a sodrás), általában a Margit-szigeti japán kertes tóba csobban be a dilis, de tervezem, hogy Luppára is elmegyek vele.
Nem is én etetem túl, hanem a szüleim. Hiába az én kutyám, ha nem vagyok itthon suli vagy munka miatt, akkor a kutyám a konyhamalac (aminek persze örömmel eleget tesz)...
Gondoltam arra is, hogy mint ahogy a staffikat meg pitteket szokták edzeni, szal arra gondoltam, neki is veszek vagy varrok egy erős hámot, és súlyt huzatok vele (vastagszemű láncot vagy abroncsot - utóbbit szerintem inkább szétmarcangolná.. :)). Túra alatt meg lehet praktikus lenne egy "kutyatáska", amit hámra lehet csatolni, és ő vinné a saját dolgait (vizespalack, vizestál, stb.), ezzel is kicsit edzhetne..
Hülyeség, vagy nem is olyan nagy butaság?
A nagy melegre való tekintettel nem mentünk nagy túrára, csak egy hosszabb Margit szigetre.. kb. 6-7 km volt. Morcizik, és minden baja van... :)
Ma gondoltam megint viszem, hogy rádolgozzon az izomlázára... :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!