Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a menete annak ha be...

Mi a menete annak ha be akarom adni a kutyát menhelyre?

Figyelt kérdés

2022. nov. 28. 12:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%

Mármint azt a kutyát, akit az utcán találtál? Hívd fel őket, kimennek és beviszik, ha van hely.

Vagy azt a kutyát, akit kölyökkorában befogadtál és most teher lett hirtelen...?

2022. nov. 28. 12:53
 2/28 anonim ***** válasza:
85%
Nem fogadnak már a menhelyek. Sajnos tele van minden.
2022. nov. 28. 13:02
 3/28 anonim ***** válasza:
97%
Hát szar helyzet de inkább adja be minthogy elhanyagolja, kidobja valahol, vagy agyon üsse
2022. nov. 28. 13:08
 4/28 anonim ***** válasza:
93%
Felhívod a menhelyet és megkérdezed van-e hely. Jó eséllyel heteket, ha nem hónapokat kell várni, míg be tudják fogadni, mindenhol hosszú a várólista.
2022. nov. 28. 13:16
 5/28 A kérdező kommentje:

10 hónapja befogadtunk egy utcai keverék kutyát, parvós volt. 1 millióba is belekerült, hogy felépüljön… Nem volt benne chip, bejelentettük a jegyzőnél is, de nem jelentkezett érte senki.

Utána sem kellett senkinek, mivel nem akartuk kitenni az utcára ismét, vagy menhelyre adni, ezért befogadtuk…

Megkapta minden oltását és minőségi tápot is kapott, de nem lehet összeszoktatni macskákkal, mivel agresszív.

És mi bent macskákat tartunk… Amíg dolgozunk, addig sem lehet felügyelet nélkül hagyni velük, ezért kint van, pedig a szőrzete rövid.

Sajnos nem tudjuk neki a megfelelő tartási körülményeket biztosítani, ugyanis nem átlagosak az igényei.

Naponta 2 alkalommal 2 órát sétál, tehát összesen napi 4 órát. Nem tudok olyanról aki kertesházba ennyit foglalkozik naponta a kutyájával. Több nem fér bele az időnkbe sehogyan sem, de így is szökik…

Anyagi kapacitásunk pedig EGYSZERŰEN NINCS olyan kerítés csináltatására ami visszatartja, többek között azért sem mert pont a kutyára kellett elég sok pénzt költeni, mint azt már fentebb írtam.

Egy átlagos kerítés nem tartja vissza és ismét csak milliós tételből lehetne olyat építtetni ami visszatartja…

Teljesen szocializálatlan, már akkor is az volt amikor találtuk.

Mi sem tudtunk ezen javítani.

Kutyákkal agresszív, néhány kivételt tapasztaltam eddig csak.

El kéne vinni kutyaiskolába, lehet hogy valami szakértő is kéne mellé, de sajnos nincs erre időnk és pénzünk.

Amikor megláttam az utcán betegen, nem az volt a cél, hogy feltétlenül megtartsuk, csak nem akartuk otthagyni meghalni és rajtunk maradt. Próbáltunk neki gazdit keresni, de nem sikerült, mivel azt nem lehet elhallgatni senki elől, hogy problémás, agresszióra hajlamos. Az nagy felelőtlenség lenne…

Időközben meg is szerettük, hát én etettem fecskendővel amikor nem volt hajlandó magától táplálkozni, éjszaka is taxit hívtam hozzá 100+ kilométert utaztunk hogy kórházba vigyük, amikor rosszabbul lett… De nem tudjuk biztosítani számára a megfelelő feltételeket… Nekem is fáj, de sajnos ezzel nem tudok mit csinálni, azon túl hogy belátom.

És végső soron nem rajtam múlik ez a döntés, hanem anyukámon, ugyanis az Ő házában élek.

2022. nov. 28. 13:19
 6/28 anonim ***** válasza:
92%
7-es válaszra. Akkor ezzel a szöveggel megkeresel néhány állatvédő szervezetet az ország több pontjáról, és segítséget kérsz. Menhely nem fogja fogadni valószínűleg, közvetített gazdikereső lesz belőle.
2022. nov. 28. 13:23
 7/28 anonim ***** válasza:
71%

Írj nekik e-mail-t a kutya fotójával, rövid leírásával vagy hívd fel őket és ha van rá kapacitásuk, beveszik, csak egy lemondó nyilatkozatot kell aláírnod.

Készülj, hogy nem lesz rá kapacitásuk, de próbálkozz több helyen is.

Remélhetőleg nem saját kutyát akarsz beadni, hanem találtat, akkor pedig van olyan opció is, hogy nálad marad, amíg nem lesz üresedés, az oltásokban, kajában meg segítenek.

(Ahol önkénteskedem, sok gazdás kutyának is segítenek, ha látják a gazdin, hogy azért szereti a kutyáját, csak kicsúszott a lába alól a talaj. Sok kutyát ivartalanítottak, oltottak vagy gyógyítattak ki már saját pénzből és tápot vagy házat is szoktak nekik vinni, ha az kell.)

2022. nov. 28. 13:23
 8/28 anonim ***** válasza:
16%

Ismeretlen költő: Jó világ van

Nincs itt válság, kedveseim

Az emberek tele vannak pénzzel.

Kóbor kutya mendegél

Fogadjuk be, Béla!

Költeni kell rá - Nem baj!

A pénzfát megrázzuk.

Van pénz, sosem fogy el.

- Egymillió lesz! - szól a doki

"Kifizetem mellényzsebből!"

E összeg nem összeg.

Nincs itt válság!

Emberek zsebe pénzzel tele.

Orbán Viktor olvassa a gyakorit:

- Gyorsan hozzunk még pár törvényt!

Van pénze az embereknek, jut belőle

Kóbor kutyára 1 milla!

Hát adózzanak 20x annyit!

Legyen 2000 Ft egy kenyér!

Legyen 5000 egy liter tej!

Telik rá ezeknek, hej!

2022. nov. 28. 13:43
 9/28 A kérdező kommentje:

Egyébként nem egyszerre költöttem rá ennyit, de az első hónapban amikor szinte mindennap kellett vinni orvoshoz, akkor biztos hogy legalább 1 millió elment rá.

Az első ellátása 180e forint felett volt, utána meg hetekig napi szinten 18-20e körül csak az infúzió,

kellett neki gyógyszer is, meg gyogytáp, probiotikum, miegymás…

Na meg be kellett jutni az orvoshoz, autó nélkül (nem, nem jött ki egy sem).

Először taxiztunk, aztán bérelt autóval vittük.

És nem vagyunk egyáltalán gazdagok, másra volt félretéve az a pénz, csak hát nem akartuk hogy szenvedjen… Mondom, nem vagyunk szívtelenek, de sajnos nem tudunk vele már mit kezdeni.

10 hónap kellett ahhoz, hogy erre a pontra jussunk.

Egyszer sem szabadna szöknie, egy szökés után is százezrekre büntethetnének, de többször is ki szökik és nem tudok vele mit csinálni, mert nincs sok szabadidőm.

Szinte minden szabad időmben vele foglalkozom…

2022. nov. 28. 14:11
 10/28 anonim ***** válasza:
71%
Ivaros?
2022. nov. 28. 14:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!