Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a menete annak ha be...

Mi a menete annak ha be akarom adni a kutyát menhelyre?

Figyelt kérdés

2022. nov. 28. 12:41
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem, ivartalanítattuk szeptemberben.

Egyébként kan.

2022. nov. 28. 14:15
 12/28 anonim ***** válasza:
10%
És szerinted a menhelyek tudják neki biztosítani a megfelelő körülményeket, ha te sem tudod??? Egy gazdát keress neki, aki tud megfelelően gondoskodni róla!
2022. nov. 28. 14:28
 13/28 A kérdező kommentje:

#14.

Az a baj, hogy jelenleg most az én felelősségem a kutya és ha megszökik, az eleve büntetéssel járna, ha lenne aki figyelne erre, vagy valaki feljelentene…

Ha nem veszem észre, hogy ki szökött és megharap egy kutyát, vagy akár egy embert, annak súlyos következményei lehetnek.

Hosszútávon nem vagyok alkalmas ezen problémák megszüntetésére, sajnos.

Ha menhelyre adom, akkor lemondok a felelősségről is.

Tudom, hogy hogyan hangzik ez, de ez a helyzet… Legyünk reálisak.

Az lenne az ideális, hogyha gazdához tudnám adni, de akkor sem kellett senkinek amikor még szinte kölyök korban volt, legalábbis fiatalabb volt.

Akkor aktívan próbáltam neki gazdát keresni, de nem találtam.

Azóta is próbálkoztunk gazdi kereséssel, de mivel nem lehet együtt tartani más kutyákkal, macskákkal vagy gyerekkel, és még fiatal, elfog élni 10-12 évet, nem kell senkinek.

2022. nov. 28. 14:37
 14/28 A kérdező kommentje:

De #14. ha Te esetleg örökbe tudod fogadni, s jobb körülményeket tudsz neki biztosítani mint egy menhely, akkor légyszíves írj privátban.

Minden oltása megvan és ha kell, tudok adni 35 kg Orijen száraztápot.

2022. nov. 28. 14:39
 15/28 A kérdező kommentje:

#18.

Jelenleg nem beteg.

Már mindenből ki lett gyógyítva, pszichés problémái lehetnek, amelyekkel én nem tudok mit kezdeni sajnos…

De ez a legtöbb olyan kutyánál így van, aki hosszabb ideig volt kóbor, vagy valamilyen trauma érte. A menhelyeken is legalább a kutyák fele érintett valamilyen viselkedésbeli problémában.

2022. nov. 28. 14:51
 16/28 anonim ***** válasza:
92%

Mindenki, aki elítéli a kérdezőt meg megkövezné: sorsoljátok ki egymás közt, ki veszi magához a kutyát. Gondolom bármelyikőtök szívesen segítene szegény párán és költené a százezreket magán-trénerre.

Kérdező, sajnos nem valószínű, hogy ilyen problémákkal gazdisodni fog a kutya. Senki se akar egy viselkedés problémás állatot, ha van B opció is. Írj több menhelynek, hátha valahol beveszik, de ez biztosan hosszú hetekbe fog telni (jó esetben).

2022. nov. 28. 15:04
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Írj menhelyeknek, a helyileg illetékes gyepinek, ha felismerhető valamilyen fajtajelleg, akkor fajtamentést is kereshetsz. Nehéz lesz, mert így is tele vannak. Facebookon is érdemes meghirdetni csoportokban. Esetleg fussatok még egy kört, hogy hol és mikor találtátok, de már nem csak az eredeti gazdáját keresitek. Tudok olyanról, aki hónapok óta még mindig keresi a kutyatámadás következtében megsérült és elszaladt kutyáját.
2022. nov. 28. 15:36
 18/28 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, szerintem ne szabadkozz, példás, amit a kutyáért eddig megtettél. Érthető, hogy más helyet keresel számára.

Szerintem vedd fel a kapcsolatot először a közeledben lévő nagyobb kutyamentésekkel és menhelyekkel, írd le nekik, amit nekünk ide leírtál. A menhelyek nagyon ritkán vesznek át gazdától kutyát, mert kell a hely az utcáról befogottaknak, a sérülteknek, stb. Viszont a helyzeted hangsúlyozásával (ajánlom, hogy a szökésnél a téged megbüntetnek helyett azt emeld ki, hogy a kutya megsérülhet) talán lesz ideiglenes befogadója valakinek.

Ha a helyiek kilőve, akkor lehet az országos legnagyobbakhoz fordulni. Van olyan kutyamentés, ahol rehabilitációval is foglalkoznak, hogy könnyebben gazdásítható legyen a kutya.

Kitartást kívánok neked, ne add fel, ha az első pár leveled nem talál célba!

2022. nov. 28. 15:51
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Jo genetikaju kutyavalfutni kell jarni,nem setalni. A futas segitene a tanulashoz. Jobb lesz tole a memoria es kombinacios keszseg. (Ezt en magam tapasztaltam)

Sorrendisegi szabalyokat ismerjetek meg es tartsatok be. Lathatoan nem tudjatok mi az.

2022. nov. 28. 15:52
 20/28 anonim ***** válasza:
31%
Kérezőnk ám időközben kiírt egy kérdést a kutya elaltatásáról, csak törölték, de senkit ne zavarjon ám. Nyugodtan magasztaljátok fel.
2022. nov. 28. 15:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!