Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ítélik el sokan azt,...

Miért ítélik el sokan azt, aki jobban szereti a kutyáját mint a családját?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasni különböző fórumokon, hogy egyes embertípusok nem egyeznek kb senkivel , még a vérszerinti családjukkal sem. Kérdem én, miért elítélendő a mai világban, (vagy legalább is Magyarország területén), ha az ilyesfajta emberek egy kutyával (vagy adott esetben macskával ) élik életüket?

Mivel tud kevesebbet egy kutya mint egy ember? ( költői kérdés)

2022. szept. 6. 14:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%
Az állatokban az a jó, hogy nem tudnak beszélni, így az ember gyakorlatilag azt gondol irányukba, amit akar. Egy kutya nem fog megsérteni, nem fog ítélkezni, nem rombolja az önbecsülést, ellenben építi, mert az ember úgymond a kutyája gondolatait úgy csűri-csavarja, ahogy csak akarja. De egy macskáét is. Én ismertem olyan nőt, aki váltig állította, hogy őt imádja a macskája, feltétel nélkül, aztán mikor tépte magához hisztérikusan, hogy simogassa, a macska jól megkarmolta és elfutott. Erre a nő továbbra is kitartott amellett, hogy a macskája szereti őt mindennél jobban, csak ilyen "kapkodós". Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az embert valójában soha nem szereti úgy a saját kiskedvence, mint ahogy hiszi, csak azt, hogy sok esetben egy állat csak arra kell, hogy az ember a saját porig rombolódott önbizalmát valahogy összeragasztózza. Ha már őt senki ember nem szereti, és saját magát se szereti, legyen valami lény a házban, akiről azt hiszi, legalább ő egyedül szereti. Nem mindenki ilyen, de elég sokan. Én az ilyen emberek miatt van ez a "lenézés", de én inkább ellenszenvnek nevezném, mert bizony vannak olyan emberek, akik a saját állataikat magasabbra rangsorolják, mint más embereket, és ezt ki is mutatják agresszívan. Idén például lent voltam egy szabad strandon (tópart), ahol egy apuka labdázott a gyerekével. Aztán lejött egy kutyás csaj, elengedte a kutyáját, és a kutya gyakorlatilag tönkretette mindenkinek a szórakozását a tóparton. Kiharapott két labdát is, beleürített a vízbe, mindenkit ugatott, és mikor az egyik apuka türelmét vesztve ráordított a kutyára, és fröcskölni kezdte hogy takarodjon ki a vízből, akkor a csaj valami elképesztő tombolásba kezdett. Hogy hogyan merészeli bárki is megkérdőjelezni szent kutyájának bármilyen cselekedetét? Ordítozott, káromkodott kis gyerekes családokkal, apukákkal, de végül is a népharag elüldözte őt is, meg a kutyáját is a tópartól. Ezzel a történettel megint csak nem azt akarom mondani, hogy minden emberkerülő állat tulajdonos ilyen, de ha akár 100-ból egy ilyen, az már bőven elég ahhoz, hogy előítéletet szüljön. Azon a tóparton mindenki látta ezt az ámokfutást, egy életre megjegyezte magának (én is), így jó előre meg lesz a véleményük innentől kezdve az ilyen kutyaimádó csajokról, még ha a legtöbb esetben alaptalanul is. Tehát az olyan embergyűlölőkről, akik valamilyen módon csalódtak minden emberben, ezért a kisállatukat már-már isten státuszba emelik másokhoz képest is. A magyar mentalitás meg alapból tele van előítélettel.
2022. szept. 6. 15:32
 12/29 NTBS ***** válasza:
61%
Mert nem szokványos.
2022. szept. 6. 15:40
 13/29 anonim ***** válasza:
51%
Felőlem azt csinál amit akar, csak ne tolja a képembe kéretlenül a cseszett kutyapropagandát.
2022. szept. 6. 15:40
 14/29 anonim válasza:
68%

Tény hogy vannak családok, akiknél egy növényt is jobban lehet szeretni, de aki egy állattal tudja csak megélni a szeretetét, ott sajnos valami nem stimmel.

De a magyarázat viszonylag egyszerű. Az ilyen ember az érzelmi bonyolultságtól riad meg, amiben ugye a rosszindulat is benne van. Egy kutya bármennyire is okos vagy aranyos rosszindulatú nem igazán lesz veled, ahogy meg sem bánt. Az emberi szeretett sokkal összetettebb.

2022. szept. 6. 15:50
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

"Aztán lejött egy kutyás csaj, elengedte a kutyáját, és a kutya gyakorlatilag tönkretette mindenkinek a szórakozását a tóparton."

Az ilyen defektes kutyásokat a normális kutyások is utálják.

2022. szept. 6. 15:50
 16/29 anonim ***** válasza:
78%
Én nem ítélem el. Én cssk annyit gondolok, hogy ha ez így neked nem jó, akkor dolgozz rajta, hogy jobban szeressen a családod,vagy te kedveld meg őket jobban. Változtass, vagy beszélj velük arról mi nem tetszik a családi kapcsolatotokban.
2022. szept. 6. 16:16
 17/29 anonim válasza:
73%
Mert buták az emberek a mai világban, azt se tudják hogy másnak mi sértő, és mi rossz, csak ítélkeznek megállás nélkül
2022. szept. 6. 16:52
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

Magamról tudok nyilatkozni. Én személy szerint azt, aki ezt gondolja, mint amit írsz a kérdésben, egyáltalán nem ítélem el. Szíve joga így érezni, ő tudja, hogy mi áll ennek a hátterében (borzalmas dolgok tudnak történni a családokon belül is sajnos).

Azokat viszont szerintem jogosan ítélem el, akik a fentihez hasonló véleményüket állandóan hangoztatják, akkor is, amikor nem kéne. Arra gondolok, mikor pl. van egy cikk bűnözésről, vagy egy tüntetésről, vagy a kormány tevékenységéről, vagy akármi emberi dologról és akkor megjelennek olyanok a komment szekcióban, akik az egész emberiséget elkezdik alázni, hogy na de bezzeg a kutyák...

2022. szept. 6. 17:14
 19/29 anonim ***** válasza:
42%

Mert annak az embernek baj van a lelki értékrendjével. Lehet szeretni egy kisállatot nagyon, lehet kötődni hozzá, de végső soron nem tudja megadni azt, amire egy ember képes. Társas lények vagyunk, ez pedig azt jelenti, hogy az interakcióinkat és az érzéseinket nem elégíti ki az, hogy megsimogatsz egy kutyát vagy eldobod neki a labdát és visszahozza. Egy embernek (mind a lelki és mind a szellemi fejlődéséhez) szüksége van különböző típusú szeretetre. Anyaira, apaira, baráti körre és kollégákra. Biológiailag és szociológiailag is úgy vagyunk összerakva már egész kiskorunktól kezdve, hogy tartoznunk kell bizonyos csoportokhoz, mert a személyiségünket az EMBERI kapcsolataink formálják. Pl.ha egy csecsemőt az anyja nem érint meg egy nap kismilliószor, akkor visszamarad a fejlődésben. És ez felnőttkorban sem változik. Ha az embertől megvonnánk minden emberi interakciót és az összes kollégát, barátot, szülőt, családtagot, párkapcsolatot egy állattal próbálnád meg helyettesíteni, akkor garantáltan belebolondulnál egy bizonyos idő után, és kezed-lábad törnéd egy emberi szóért. Az, hogy az állatok nem bántják meg az embert, kétségtelenül igaz, viszont pont ezért, mivel érzelmileg és szellemileg kevésbé érettek és összetettek, mint az ember, nem tudják pótolni azokat a komplex interakciókat, amire szükséged van. Pl. Jó érzés lehet, ha a kutyád odabújik hozzád és te megsimogathatod, de össze sem hasonlítható azzal, ha mondjuk a házastársad teszi ugyanezt. Nem tudsz tanácsot kérni egy állattól, szinte semmi érdemi visszajelzést vagy kritikát nem tudsz tőle kapni.

Ennek tükrében, ha valaki azt mondja neked, hogy "Jobban szeretem a kutyámat, mint az anyukámat." Vagy "jobban szeretem a kutyámat, mint a feleségemet." Vagy "jobban szeretem a kutyámat, mint a testvéremet.", akkor biztos lehetsz benne, hogy annak az embernek félrecsúszott az értékrendje, és lehet, hogy valamilyen trauma miatt maga sem képes a szeretetnek azt a komplex formáját felfogni, értékelni és átadni, amire egy embernek szüksége van. Ez egy párkapcsolatban lehet hatalmas probléma. Gondolj bele, hogy azt mondja neked a párod, hogy "Szeretlek, de Buksit azért jobban." Toxikus. Lehet szeretni egy kisállatot, persze, de aki nem tud ember és állat között különbséget tenni, az hatalmas probléma.

2022. szept. 6. 17:25
 20/29 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom, én teljes mértékben megértem azt, aki a háziállataihoz jobban ragaszkodik. A felmenő- és oldalági rokonainkat nem válogathatjuk meg, és bizony senki sem vált még szentté attól, hogy kipréselt magából egy-két gyereket. Én sem szeretem a családtagjaimat, csak egy bizonyos ideig elviselem őket. Élj úgy, ahogy neked jólesik, senkinek semmi köze ahhoz, hogy van-e gyereked, feleséged, szeretőd. Sokkal többet kapsz a kutyádtól, mint attól a humanoidtól, aki kéretlenül beleártja magát a magánéletedbe.
2022. szept. 6. 18:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!