Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám elérni hogy ne...

Hogyan tudnám elérni hogy ne harapjon a kutyám?

Figyelt kérdés
Nemrég fogadtam örökbe egy keverék két év körüli kutyust. Ha valami rosszat csinál akkor mindig oda szoktam menni és megfogni a nyakát abból a célból hogy ne fusson el. De ha pl sikerül elfutnia akkor bebújik pl az ágy alá, vagy valami olyan alá ahova nehezen ferek be. És ha beakarok nyúlni odakar kapni, morog. Hogyan tudnám ezt elkerülni? Pedig soha nem bántottam, egy rossz szót nem szoltam róla. Vannak szabályaim, ettől függetlenül megkap sok dolgot
2022. júl. 20. 11:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem is egy trener kellene

Ha nem tudsz kutyat nevelni ne eroltesd

Es legfokepp ne bantsd!

6os eleg undorito ember lehetsz! Nem csoda hogy felnek toled a kutyak, ilyen embernek hangyat nem adnek!

2022. júl. 20. 17:05
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Miért kell megfogni a kutya nyakát, miért ne futhatna el? Egyáltalán miért fut el?
2022. júl. 20. 19:24
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

Nyilvan azert futna el, mert mar a leszidas miatt is retteg. A verbalis bantalmazas is bantalmazas, nem azt mondom hogy tilos, mert van amikor nagyon is szukseges es helyen valo, de nem egy traumatizalt labilis kutyanal. Es csak akkor, amikor rajtakapod, nem 5 perccel, fel oraval, 2 nappal kesobb... ha nem megy egyedul, kerj szaksegitseget, de ne bantsd, mert csak rosszabb lesz.

Ha meg nincs turelmed hozza, vidd vissza a menhelyre, adj inkabb eselyt egy jobb gazdara. Mert ehhez bizony turelem kell, sok gyakorlas, es idő. Talan honapok, mire rendbejon lelkileg.

2022. júl. 20. 21:45
 14/24 A kérdező kommentje:
Istenem látom sokan nem fogták fel, nem a nyakát fogom meg hanem a nyakörvét. És igen van amikor nincs rajta a nyakörv és mondjuk szembesíteni akarom azzal hogy mit csinált. Használni szoktam a nem szót, de ha elmegy az ágy alá úgy elég nehéz lenne tiltani egy adott dologról. De nyilván bántom a kutyát, vicc amit írtok. 5 kutyám van mind menhelyiek mert van bennem annyi hogy foglalkozom velük.
2022. júl. 22. 09:24
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem azért fogom meg a nyakát vagy a nyakörvét hogy jól ráverjek vagy megráncigáljam hanem hogy szembesítsem azzal amit csinált megmutatom neki mondjuk a szétszedett cipőt és mondom neki hogy nem. Áruljàtok már el hogy hol említettem hogy verem a kutyát? Ha nem tudtok érdemileg hozzászólni akkor menjetek máshová azt verjétek ott a melleteket
2022. júl. 22. 09:28
 16/24 A kérdező kommentje:
Megnézném hogy a sok verő emberke hogy nevelne meg úgy egy kutyát ha mondjuk elfut előle mert tudja hogy rosszat csinált. Gondolom azt hiszitek azt kéne hogy ráhadjam hagy fusson majd megnevelődik magától nem? Mert ez ilyen egyszerű lenne
2022. júl. 22. 09:29
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

Az ugye megvan, hogy az hogy szembesíted a kutyát mit csinál, nem érsz el semmit?

Büntetni akkor büntetünk amikor rajtakapjuk, de ha te hazamész és szét van rágva a cipőd, és utólag jól "szembesíted" vele, annyit érsz el hogy félni fog tőled, mert ő baromira nem tudja hogy a cipő miatt lett lecseszve.

Ha meg tevékenység közben kapod rajta, felesleges "szembesíteni".

Nem attól lesz tapasztalt kutyás valaki, mert 5 kutyát tart, ez a te esetedben látszik is.

2022. júl. 22. 11:51
 18/24 A kérdező kommentje:
Megint úgy vonsz le következtetést hogy nem is tudsz semmiről. Nem vagyok hülye, tudom hogy egy kutyát nem büntetünk úgy hogy azt nem most végezte. Szerintem meg igenis tapasztalt kutyás vagyok főleg hogy volt egy terápiás kutyusom is amit ugye nem a semmiért kap a kutya🤦‍♀️ De jólvan mond azt hogy tapasztalatlan vagyok.
2022. júl. 22. 13:14
 19/24 A kérdező kommentje:
Eddig mindegyik kutyusomnál bevált az hogy megmutatom neki a tárgyat és mondom hogy nem. Mond már meg úgy őszintén hogy akkor honnan fogja tudni a kutya hogy rosszat csinált? Szerintem is tök oké bebújik az asztal alá majd megtanulja magától mert ez így megy ugye
2022. júl. 22. 13:15
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

En mindig az okot szuntettem meg, ami miatt “rossz” dolgot csinalt.

Szetragta a cipomet? Mikor? Amikor egyedul volt otthon? Unatkozik es/vagy szorong. Akkor erre kell megoldast talalni elsosorban.

Nekunk eddig bevalt ez a “szemlelet”, minden rossz szokasat elhagyta, mert megszuntettuk a kivalto okot.

2022. júl. 22. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!