Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom elérni, hogy ne...

Hogyan tudom elérni, hogy ne a szobába piszkítson?

Figyelt kérdés
Egy és fél hete vettünk egy 15 hetes amerikai spánielt, nagyon okos, szinte mindent gyorsan megtanult, de mindig a lakásba pisil vagy kakil. Amikor lemegyünk a kertbe, akkor nem csinál semmit vagy szaglászik/játszik, de amint feljöttünk elvégzi a dolgát, mikor lent végzi el, akkor jutalomfalat és simi, ha fent, akkor eddig megmutattuk neki és erélyesen mondtuk neki, hogy nem szabad, de azt hallottuk, hogy ilyenkor nem kell leszidni vagy bármi csak fel kell takarítani, így áttértünk erre a módszerre. Valami tippet/ jó tanácsot vagy megerősítést, hogy jól csináljuk kaphatok? (Persze nem 1,5 héttől várok csodát, ezzel én is tisztában vagyok)
2022. júl. 7. 01:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem kell leszedni, csak takarítasz.

2 óránként érdemes kivinni a kertbe.

Ha már minden oltása meg van akkor pedig sétálni vele olyan helyen, ahol járnak kutyák, persze azt nem kell két óránként a nagy sétát.

Idővel megtanulja. Jól csinálod így, hogy nem szidod le ha bent ürít és kint jutalmazod.

2022. júl. 7. 01:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis leszidni*
2022. júl. 7. 01:52
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Mármint utólag odavitted az ürülékhez, mutogattad neki és mondogattad, hogy nem szabad? Ha ez így volt, hát elég érdekes, bizarr, beteges hozzáállásod van a dolgokhoz... Mit vártál ettől a módszertől mégis?

A szobatisztaságra nincs csodaszer. 3 perc utánajárással megtudod az egyetlen működő módszert: evés, ivás, alvás, játék után azonnal kiviszed a kutyát és addig nem mentek vissza, amíg nem ürít kint. Ennyi.

2022. júl. 7. 10:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ az elsőtől, a másodiktól meg kb kösz a semmit. Életem első kutyusa, 19 éves vagyok, mindenki mást mond, ismerősök/internet. Nem szeretnék semmit se elrontani, nem neveltem még gyereket meg senkit. Tudtommal azért van ez az oldal, hogy az emberek kérdezzenek, de mindenhol vannak bunkó emberek akiknek nincs semmilye, de még is mást néz le. Meg legalább érdeklődöm még ha hülyeség is, minthogy lecseszem a kertbe, aztán csinálj amit akarsz.
2022. júl. 10. 17:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az érdeklődös soha nem hülyeség, ha nem vagy biztos valamiben akkor kérdezni kell (nem pont itt, de akár itt is).

Régebben volt ez elterjedt, a nyomd az orrát az ürülékbe és tiltsd, mond, hogy nem.

Nem tudom, tényleg csinálta ezt valaki egyáltalán, de magáról a módszerről hallottam.

A logikáját nem értem, ilyenkor mit tiltanak. Okos állat a kutya, de ha ebből értené, hogy nem szabad bent pisilini/kakilni ennyi erővel elég volna megmondani neki szép szóval, hogy kint van a "wc" és kijárna :D Nem ért belőle semmit, maximum azt érik el vele, hogy félni fog, hogy teljesen, számára váratlan időpontban leszidják a semmiért.

Jól csinálod így, hogy kiviszed, kint dícséred. Bent meg csak feltakarítasz és ennyi.

2022. júl. 10. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
27%
Még mindig érdekel, abban milyen rációt láttál, hogy mutogattad a kutyának az ürülékét? Ezt a nevelési módszert hogy szülted meg?
2022. júl. 11. 00:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tiltás akkor hatásos, ha látod, hogy épp nekikészül. Akkor: "Nem!" És baromi gyorsan levinni a kertbe, vagy villámgyorsan aláteríteni egy kutyapelust. A lakásba került kaki vagy pisi helyét olyan fertőtlenítővel kell áttörölni, ami teljesen elveszi a szagot, különben érezni fogja a saját pisije, stb szagát, és késztetést fog érezni, hogy megismételje a dolgot. Az utcai pisi, kaki dicsérése jó stratégia.
2022. júl. 11. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!