Hogyan tudom elérni, hogy ne a szobába piszkítson?
Tényleg nem kell leszedni, csak takarítasz.
2 óránként érdemes kivinni a kertbe.
Ha már minden oltása meg van akkor pedig sétálni vele olyan helyen, ahol járnak kutyák, persze azt nem kell két óránként a nagy sétát.
Idővel megtanulja. Jól csinálod így, hogy nem szidod le ha bent ürít és kint jutalmazod.
Mármint utólag odavitted az ürülékhez, mutogattad neki és mondogattad, hogy nem szabad? Ha ez így volt, hát elég érdekes, bizarr, beteges hozzáállásod van a dolgokhoz... Mit vártál ettől a módszertől mégis?
A szobatisztaságra nincs csodaszer. 3 perc utánajárással megtudod az egyetlen működő módszert: evés, ivás, alvás, játék után azonnal kiviszed a kutyát és addig nem mentek vissza, amíg nem ürít kint. Ennyi.
Kérdező, az érdeklődös soha nem hülyeség, ha nem vagy biztos valamiben akkor kérdezni kell (nem pont itt, de akár itt is).
Régebben volt ez elterjedt, a nyomd az orrát az ürülékbe és tiltsd, mond, hogy nem.
Nem tudom, tényleg csinálta ezt valaki egyáltalán, de magáról a módszerről hallottam.
A logikáját nem értem, ilyenkor mit tiltanak. Okos állat a kutya, de ha ebből értené, hogy nem szabad bent pisilini/kakilni ennyi erővel elég volna megmondani neki szép szóval, hogy kint van a "wc" és kijárna :D Nem ért belőle semmit, maximum azt érik el vele, hogy félni fog, hogy teljesen, számára váratlan időpontban leszidják a semmiért.
Jól csinálod így, hogy kiviszed, kint dícséred. Bent meg csak feltakarítasz és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!