Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért baj az, ha megkérdezzük...

Miért baj az, ha megkérdezzük a tenyésztőtől a kölyök árát?

Figyelt kérdés

Sok helyen ezzel a jelenséggel találkozunk, de nem igazán értem. Felelős kutyatartók voltunk mindig is, ivartalanított kutyákkal. Most szeretnénk egy új kiskutyát és minden fórumon azt olvasom hogy szétszedik azt aki az ár felől vagy a távolság felől érdeklődik....

Olyan eltérő szórások vannak az árakban, hát miért olyan nagy bűn az ha rákérdez az ember? Megbeszéltünk egy max határt, 200.000 forintot, ami fölé nem megyünk még törzskönyves kutyáért sem, illetve, hogy nem utazunk érte 500 km-t.

Igen, tudjuk hogy kb 15 évre választjuk, és családtag lesz. Ha lovat veszek, akkor is vannak keretek, amik közé be kell hogy férjek.

Meg van az a verzió is, hogy gyűjtsünk inkább és várjunk a drágább kutyára. Oké, ez rendben van, de ha el sem árulják hogy mennyi az annyi?

Szóval, na, nem értjük a dolgot.

Kedvesen érdeklődünk majd a szimpatikus kenneleknél, de már el leszek zavarva ha az első 5 kérdésben benne van az ár?

2022. júl. 11. 08:53
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
87%
200 ezerert mar nemigen vannak fajtatiszta kutyak, inflacio van ebben is ugye.
2022. júl. 11. 09:59
 12/60 anonim ***** válasza:
81%

Nem lehet amögé elbújni, hogy a sok proli miatt, akiket csak az ára érdekel. Nem. Ez az árképzés ebben a formában tulajdonképpen egy kartell. Ugyanúgy, mint az álláshirdetéseknél...

Millió más módon meg lehetne szűrni a leendő gazdikat.

2022. júl. 11. 10:04
 13/60 A kérdező kommentje:

Akkor ez egy végetnemérő menet lesz? Vagy az mondjuk belefér a tenyésztőnek ha az emailben leírom hogy max ennyi forintig keresek kutyát és a többi és a többi?

Én is adtam már el lovat, akartam hogy jó helyre kerüljön de ha valaki azt mondja hogy oké neki nem fér bele a keretbe az ára akkor még nem gondoltam róla azt hogy ez egy szemét és biztos rosszul tartotta volna. :D

2022. júl. 11. 10:11
 14/60 anonim ***** válasza:
91%
#13: Ha leírod, hogy max ennyiért keresel kutyát akkor annyi lesz az ára, esetleg valamivel több, mert annyit már úgyis kicsengetsz. Nem szabad előre megmondani.
2022. júl. 11. 10:18
 15/60 anonim ***** válasza:
90%
Imádom egyébként hogy Magyarországon lassan már úgy kell a tenyésztők és állatmenhelyek karmaiból kitépni a kutyát, mert annyira nem akarják őket odaadni, mondván Borzoska csak légkondis, budapesti, lépcső nélküli, vagy lifttel felszerelt lakásba költözhet, és csakis akkor ha a gazdinak 800.000 forintos havi bevétele van, otthonról dolgozik, minimum 27 éves, és nincs gyereke :D Azt akartam ebből kihozni, hogy sok tenyésztő fejében iszonyatos tévképzetek vannak, és azt hiszik hogy "jajjj dehát a pénz nem számít, hát nem mindegy neked hogy 200 vagy 300.000? Ha nem bírsz ennyit kifizetni miből viszed majd orvoshoz???" Kitartást kérdező, csak találsz majd egy normálisat és meglesz a kutyus :)
2022. júl. 11. 10:20
 16/60 anonim ***** válasza:
32%

"Ez tiszta, megkérdeztem tehát, hogy rendben, akkor idén mennyiért adta el a kölyköket mert hallottam 100-400-ig kiskutyákról. Azóta sem válaszol."

"Vagy az mondjuk belefér a tenyésztőnek ha az emailben leírom hogy max ennyi forintig keresek kutyát és a többi és a többi?"

veled van a gond

ez nem email téma

egyébként is egy almon belül is picit változó áron is mehetnek a kölykök - az meg egy érdeklődőre nem tartozik ugye

ha pedig a jelenlegi árak felől érdeklődsz, az ár egyértelműen telefon téma

hívd fel, ha akarsz valamit

a másik meg, hogy a jövő évi árakat nem tudja, mert nem lehet tudni, mit hoz a piac, hogy árazódnak be a kölykök, illetve most takarmányozásban is volt egy eléggé erősen észrevehető áremelés, szívféregmegelőzés is kell már, drágult az egész tulajdonképpen erősen, ha valaki jól és tisztességesen csinálja

2022. júl. 11. 10:22
 17/60 anonim ***** válasza:
26%

Nemhogy nem "telefon téma", hanem ki kéne írni a honlapra! Mivel pénzt kér valamiért.

Amúgy tudod mit kérdező, tényleg hívd fel és ha bemond egy számodra nem elfogadható árat akkor kezdj el szemérmetlenül alkudozni :DDD Hehehe

2022. júl. 11. 10:26
 18/60 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, menj fajtamentő szervezethez, vagy állatmenhelyre. Egyszerűbb lesz. Lehet nem kapsz egy tk-s, pedigrés kutyát, de ugyan olyan hű társatok lesz és imádni fogjátok egymást.
2022. júl. 11. 10:32
 19/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom amugy en nem bonyolitottam ennyire tul, amikor kutyat kerestem.

Nem az elso kerdesem volt az ar, irtam egy rovid bemutatkozast, tenyleg csak par sor, rakerdeztem, hogy van-e elerheto alom vagy tervez-e, aztan amikor visszairt a tenyeszto, megkerdeztem az arat.

Mindig valaszoltak.

Van, aki azt kerte rogton, hogy beszeljunk telefonon, akkor vele telefonon beszeltem.

Igen, ezt lezongoraztam otszor, mert ot tenyesztonel erdeklodtem, de nem vett el tul sok idot az eletembol.

Viszont kerdezo azt nem lenne rossz tudni; hogy milyen fajtat keresel. Most mondok egy peldat, francia bulldogot nem fogsz kapni ennyiert, de igazabol mar egy tacskot se, szoval ki tudja mennyi ertelme van irogatnod, ha nem realisak az elvarasaid.

2022. júl. 11. 10:49
 20/60 A kérdező kommentje:

Labradort keresek konkrétan.

Nem is a hajszál pontos jövő évi árak érdekelnének, hanem hogy mondjuk ha idén 150-200 körül ment a kölyök, akkor tudom hogy merhetek érdeklődni tovább. Mert belefutottam egy 400 ezresbe és ott azért meglepődtem, sima családi kutyának :)

2022. júl. 11. 11:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!