Normális, hogy egy kutya ennyit ürít?
Egyik rokonom lebetegedett, így egy darabig nála lakom és többek közt gondoskodom a kutyájáról is. Udvaron van tartva, potyogtat ahová tud. Soha nem egy helyre és naponta kb 3-4 kupacot. Teljesen kivagyok már, hogy reggel felseprem, de délben megint ott van egy.
Ez normális? Mert gondolkoztunk rajta, hogy kutyát veszünk most, hogy kertes házba koltozrunk, de nekem most végleg elment a kedvem.
Hát igen, én is arra jutottam, hogy nekünk nem kell
A kislányom akarta nagyon, én nem vagyok nagyon oda a kutyákért. Érte bevállaltuk volna, de hogy napi háromszor szarja össze az udvart, az nekem sok. Gyakorlatilag a gyerekek nem tud kimenni az udvarra, amíg át nem vizsgáltam. Aztán hiába tüntetem el, sokszor olyan híg hogy rákenődik a betonra. Akkor inkább ki sem megyünk az udvarra. Annyira sajnos nem szeretem a kutyákat hogy átengedjem neki teljesen az udvart. Bár most megpróbáljuk valahogy elkeríteni, amíg itt vagyunk.
Fogalmam sincs mit eszik. Az ételt a rokonom felesége készíti el. Én csak odaadom neki, meg takarítok utána, mert ehhez a néni már öreg és beteges. Az biztos hogy csontok és egyéb maradékok teszik ki javarészt. Talán mintha tésztát is főzne bele és/vagy kenyeret. Nem nagyon szoktam elemezni, elég moslékszerű. Napi egyszer eszik, estefelé. Akkor elég sokat, olyan jó 3-4 litert. Már gondolkoztam azon is, hogy lehet kevesebbet kéne ennie.
Amúgy nyilván seprem. Mit kéne vele csinálni? Felnyalni?
Nem mindig fosik a kutya (talán kettő volt olyan). De a friss kaki bizony maszatol. Embernél is. Zacskóval biztos nem fogom szedegetni. De vidéken nőttem fel, soha nem láttam embert, aki zacskóval, kézzel szedegetné. Pedig mindenkinek van kutyája. Megkérdeztem az egyik szomszédot, konkrétan hülyének nézett és kiröhögött.
Sétálni sem hordja senki, sétál magának a nagy udvaron. De itt ezek kutyák és nem "szőrös gyerekek".
Nyilván a gyerek csak játszana vele, tekintve hogy 5 éves. Azzal is tisztában voltam, hogy nekem kell etetnem, oltatnom, felszednem az ürüléket. Csak nem napi háromszor.
Egyébként itt vidéken mindenki ad maradékot a kutyának. Senki nem tartja úribb módon a kutyát, mint a saját családját. Ami nekik jó, az a kutyának is. Ha éhes, megeszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!