Normális, hogy egy kutya ennyit ürít?
Egyik rokonom lebetegedett, így egy darabig nála lakom és többek közt gondoskodom a kutyájáról is. Udvaron van tartva, potyogtat ahová tud. Soha nem egy helyre és naponta kb 3-4 kupacot. Teljesen kivagyok már, hogy reggel felseprem, de délben megint ott van egy.
Ez normális? Mert gondolkoztunk rajta, hogy kutyát veszünk most, hogy kertes házba koltozrunk, de nekem most végleg elment a kedvem.
Az enyemek "csak" napi 2x. De 2x is esznek, reggel-este.
Kajatol fugg, mennyi a vegtermek, ha jol hasznosul a taplalek, akkor keves kaki lesz. Ha tele van gabonaval, kukoricaval a tap, akkor több.
Egy kutyaval foglalkozni is kell am, nem csak megvenni. Ebbe beletartozik a napi seta, neveles, sok-sok pisi es kaki takaritas is, foleg, amig kolyok es nem rakhatod csak ugy ki a kertbe. Na meg ha beteg, elofordulhat hanyas es egyeb “fincsi” dolog is.
Nem egyszeru, nem is valo mindenkinek. Nem baj, ha ezen meg gondolkozol egy darabig.
Felnőtt kutya kevesebbet szokott, enyém napi 1X.
Nagyanyám kutyája ilyen, napi 3-4X, de ő folyamatosan eszik, kaja egész nap kint neki, semmi rendszer nincs benne, hogy a kutya megtanulja ennek a menetrendjét. Nem lehet, hogy nála is ez van?
Az ócska minőségű száraztápoktól nagyon durván sokat wc-zett az én kutyám is.
Szerintem ez lesz a gond ott is.
Váltottam kaját és azóta nincs ilyen probléma.
Attól függ hogy mit kap enni, és hogy hányszor.
Ha olyat kap amit nem tud rendesen megemészteni (pl maradék,vagy valami gagyi táp) akkor sokszor (napi 3-4x) és sokat 💩
Ha meg olyat kap amit jól emészt (prémium táp,vagy barf,vagy jól összeállított főtt kaja) akkor keveset és ritkábban (napi 1 max 2)💩
Az én kutyám barfos, napi 2x eszik, és általában napi 1x 💩 és keveset.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!