Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha kéretlenül...

Mit lehet tenni, ha kéretlenül odarohangálnak gyerekek a kutyámhoz és ez nagyon zavaró?

Figyelt kérdés

Pomerániai törpespiccem van, mindig pórázon megyünk, jó szocializált okos kutya egyébként, de már többször jártam úgy, hogy a gyerek szemből rohan felé és nyúl felé, hogy jaj de cuki, még szinte reagálni sincs időm. Én meg nem szeretném, ha mindenki taperolná a kutyámat. Nem harapna alapból meg senkit, de ilyen gyorsan már nem vagyok biztos benne, hogy félelmében nem kapna oda.

Mit tudnék tenni ilyen helyzetekben? Már kezd egyre zavaróbb lenni ez a szituáció. Ha harapna, akkor tuti én lennék a hibás és a "csúnyagazdi". Olvastam a Yorkis kérdést, de h őszinte legyek, nem segített sokat.

2022. márc. 15. 14:19
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
72%

Kiképzett kutya? Eddig még pomerániai törpegyíkról volt szó,hogy kerültünk az öv kutyákig? Ne fegyverkezz már fel előre,senki nem akar téged bántani.Aki meg akarja simogatni a kutyát az se,annak az anyja-apja se.

Nem kell azonnal egy egész német fegyver letetelnyi fegyvert elő húzni,csak szólj hogy ne simogassa meg.

Jézus és ilyen elmebetegek járnak az utcán.Elmész mellette és félni kell,hogy hátba szúr valami tök random dologért..

2022. márc. 15. 22:51
 42/54 anonim ***** válasza:
33%
Törölték is a válaszait.Nem vagy te normális.
2022. márc. 15. 22:52
 43/54 anonim ***** válasza:
97%
Simán odaszólsz, hogy harap. A szülőnek, hogy hallja. Illetve, nyugodtan állj a kutya elé. Ez egy másodperces dolog. Kutya a hátad mögé, te pedig állsz előtte. Akkor a kisgyerek igazából hozzád rohan oda, mert értelem szerűen a kutyához nem tud, hiszen mögötted van. És akkor már fel tudod vele venni a kapcsolatot az ő szintjén. Leguggolsz vagy valami, ránézel, és mondod neki, hogy hagyja a kutyust vagy hogy szépen nyúljon hozzá. Én ezt tenném a helyedben.
2022. márc. 16. 07:26
 44/54 anonim ***** válasza:
72%

Én simán rákiabálnék a gyerekre, és full nem érdekelne, ha ő megijed vagy az anyuka kiakad rám.

Érdekes, nekem megtanították a szüleim, hogy idegen kutyához nem rohanunk oda, hanem megkérdezzük a gazdáját, hogy hozzányúlhatunk-e.

Csak ugye a sok majom szülő még erre sem képes.

2022. márc. 19. 06:41
 45/54 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg egy 2 éves gyerek biztos,hogy nem rohangál az utcán. - nem-e? Tyűűűűha, te sem ezen a bolygón élsz.
2022. márc. 19. 06:43
 46/54 anonim ***** válasza:
56%

Mennyi itt a vérszülő! Valaki rosszat mer mondani egy gyerekre vagy a szülőkre, és rögtön ki akarják nyírni. Azért van baj a fejekben...

Kaptam már el egy kisgyereket a vállánál és löktem arrébb, amikor hátulról rohant a kutya felé. Arra nem lett volna időm, hogy beálljak elém, a 33 kg-os beteg kutyát pedig nem tudtam berántani magam mögé. A szülőnek fel sem tűnt az egész. És nem, nem az én feladatom leguggolni és az ő szintjén kommunikálni vele.

Azért ne állítsuk már be a szülőket úgy általánosan, kivétel nélkül olyan fantasztikusnak. Gyereket csinálni bármilyen idióta tud, ez nem eredmény. És sajnos minden idióta meg is teszi, holott a többségnek nagyon nem kellene. És tény, hogy a nagy többség nem tudja nevelni a gyerekét (nem is akarja sokszor) és végképp nem tudnak megfelelően figyelni rájuk.

2022. márc. 19. 07:28
 47/54 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó, szerintem félre érted a kérdéskört.

A 43-as válaszoló vagyok. Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem szeretem a gyerekeket, sőt, az embereket sem. És elviekben egyet értek azzal, amit mondasz, hogy alapvetően nem a gazdi dolga a más gyerekét nevelni.

De! A kérdés itt nem az elvekről szólt, hanem egy konkrét szitu megoldásáról gyakorlatban. A szitu adott, meg kell oldani, az, hogy közben elviekben ki mit gondol róla, az nem fogja megoldani.

Mit gondolsz, mi a jobb? Megpróbálni békésen megoldani, vagy provokálni direkt a másik felet?

1: a beteg 30 kilós kutyád ne legyen tőled olyan távol, hogy ne tudj egy másodperc alatt beállni elé. Hidd el, nem egy kósza kisgyerek a legnagyobb veszély, ami rá leselkedik, hanem mondjuk egy póráz nélküli agresszív vagy tolakodó eb, akitől ugyanúgy meg kell védened a beteg kutyádat. Hőzöngeni lehet, de minek. Attól még a te kutyád járhat pórul, úgyhogy légy a közelében, az ő érdekeit ez szolgálja leginkább.

2: én nem tudom, te mennyire szeretsz verekedni, de én pl kerülöm, ha lehet. Mit gondolsz, egy kettesszekrény apukának lökdösöd a gyerekét, mennyi dog maradni az ábrázatodból? Hát, úgy megp.csáz, mint a szart. Mondom, még mindig nem az elvekről beszélek, mert azzal egyet értek, hanem a testi épségedről. Mi a fontosabb, hogy törött orral mantrázhasd magadnak, hogy pedig igazad volt, vagy pedig a testi épséged?

3: azzal, hogy lemész a gyerek szintjére vagy emberi módon kommunikálni próbálsz vele, az a kutyád érdeke is. Szerinted, ha a kutyád megharap egy kisgyereket, és a szülők feljelentenek, akkor kit fognak veszélyes ebnek nyilvánítani, súlyos esetben elaltatni hatóságilag, a gyereket vagy a kutyádat?

4: ha harapásig fajul a dolog, szerinted kit fognak meghurcolni, kivel fizettetnek esetleges orvosi költségeket? Téged fognak meghurcolni és veled fognak fizettetni.

Szóval, hangsúlyozom megint, igazad van abban, hogy nem kéne ilyen attrocitásokat elszenvedni tolakodó emberektől és gazdáktól, de attól még előfordul. A te érdeked is az, hogy békésen lehessen kezelni.

2022. márc. 19. 09:26
 48/54 anonim ***** válasza:
56%

"Gyereket csinálni bármilyen idióta tud, ez nem eredmény. És sajnos minden idióta meg is teszi, holott a többségnek nagyon nem kellene. "

Kutyát is minden idióta tart.Az sem nehéz és azt sem kellene mindenkinek.

Ha valaki kéretlenül meg akarja simogatni a kutyád szólj,hogy ne tegye.Elkezdhetsz kiabálni és megemelheted a kezedet egy ilyen apróságért de akkor arra is készülj,hogy a másik fél se fog kímélni.

Lehetsz te 100 kilós hízó disznó is 2 méter magasan akkor se kell az eszed helyett minden mást használni.(és akkor se fog megijedni senki,ha problémázol ahelyett,hogy okos enged alapon csak oda szólnál szimplán rendőrt hívnak rád..)

2022. márc. 19. 14:01
 49/54 anonim ***** válasza:
39%

Milyen érdekes, hogy azok a vàlaszok, amelyek nem egyböl a gyerek megölèsèt meg bántalmazàsàt tartjàk a legjobb megoldàsnak, azok le vannak pontozva.

Ez nagyon gàz, ennyi felgyülemlett frusztráció…

Èrdekes, mi pont tegnap meg tudtumk egy ilyen szitut oldani tömegverekedès meg ordibàlàs nèlkül is. Medzsik….

2022. márc. 21. 06:25
 50/54 anonim ***** válasza:
90%

Mert idióták,azért.

De ha felteszed a kérdést kismama csoportokban akkor ugyan ez a verzió van csak fordítva.Ott meg a kutyát kell egyből felrúgni.

Nem értem a két félt,hogy mi alapján is kellene bármelyiket felrúgni.A kutya mindig is kutyaként fog viselkedni: ha hirtelen nyúlsz felé megijed és haraphat,morog,ugat.

A gyerek pedig mindig ugyan olyan lesz: érdeklődő,barátkozó.

A kutyát pórázra kell fogni,a gyereknek pedig a kezét kell fogni,vagy babakocsiba kell tenni.

HA valami oknál fogva mégis össze találkoznak ott sose a kutya és a gyerek problémázik.A gazda és a szülő.Mert hiába a kutya és a gyerek intelligenciája is minimum egy felnőtthöz képest ők azok akik normálisan tudnak viselkedni attól függetlenül,hogy nem jönnek ki feltétlenül úgy ahogy azt egy tiktok videó erejéig várná az ember.

Többé kevésbé a kutya nem harap,maximum morog,a gyermek pedig nem bántja a kutyát hanem simogatja.

De ennek ellenére a kutya gazda visít,hogy ne nyúlj hozzá mert leprás lesz,a szülő meg visít hogy vidd onnan a kutyád mert neveletlen.

Két idióta.Csak menjetek el egymás mellett.Gyerek nyúl - ne nyúlj hozzá légyszi,fél az idegenektől.

Kutya közelít - fogd pórázra légyszi,fél a kutyáktól.

Problem solved,és senki nem lett "felrúgva",megsértve,megbántva.Mentek tovább az utatokra..

2022. márc. 21. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!