Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha kéretlenül...

Mit lehet tenni, ha kéretlenül odarohangálnak gyerekek a kutyámhoz és ez nagyon zavaró?

Figyelt kérdés

Pomerániai törpespiccem van, mindig pórázon megyünk, jó szocializált okos kutya egyébként, de már többször jártam úgy, hogy a gyerek szemből rohan felé és nyúl felé, hogy jaj de cuki, még szinte reagálni sincs időm. Én meg nem szeretném, ha mindenki taperolná a kutyámat. Nem harapna alapból meg senkit, de ilyen gyorsan már nem vagyok biztos benne, hogy félelmében nem kapna oda.

Mit tudnék tenni ilyen helyzetekben? Már kezd egyre zavaróbb lenni ez a szituáció. Ha harapna, akkor tuti én lennék a hibás és a "csúnyagazdi". Olvastam a Yorkis kérdést, de h őszinte legyek, nem segített sokat.

2022. márc. 15. 14:19
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
54%

+1 arra,hogy csak elég lenne szólni vagy arrébb állni,ez azért nem egy olyan elkerülhetetlen és hatalmas probléma.

De pont az a baj,hogy nem mernek megszólalni,csak magukban fortyognak aztán feljönnek ide kérdést kiírni és kommentben játszani a nagy embert aki nem csak,hogy szólt a tettek mezejére is lépett és amiért merészelte valaki megpróbálni megsimogatni a kutyát le lett dobva a taigetoszról.

2022. márc. 15. 21:01
 32/54 anonim ***** válasza:
72%

Kedves, nagyon értelmes és okos utolsó.

Hogy szólsz egy 2 éves, fejhangon visító gyereknek? Hogy szólsz a szüleinek, ha sopk méterrel arrébb vannak és épp telefonálnak, pletyiznek, bármit csinálnak, csak a gyerekre nem néznek?

A kutya pedig (lehet, hogy ezzel neked újat mondok) nem azért van, hogy mindenféle buta, neveletlen kölyök nyüstölje, ölelgesse, csapkodja, a szőrét húzgálja és általában minden módon az unalmát vezesse le rajta. Ahogy egy normális ember nem kezd el puszilgatni és ölelgetni kéretlenül minden idegen gyereket, úgy ugyan ez elvárható a kutyák felé is.

2022. márc. 15. 21:15
 33/54 anonim ***** válasza:
86%

"Mit lehet tenni, ha kéretlenül odarohangálnak gyerekek a kutyámhoz és ez nagyon zavaró?"

"Ne nyúlj hozzá,harap!"

2022. márc. 15. 21:21
 34/54 anonim ***** válasza:
40%

"Hogy szólsz egy 2 éves, fejhangon visító gyereknek? Hogy szólsz a szüleinek, ha sopk méterrel arrébb vannak és épp telefonálnak, pletyiznek, bármit csinálnak, csak a gyerekre nem néznek?"

Igaz,és erre az a megoldás,hogy a 2 éves gyereket felrúgod,felpofozod,nem? Ahogy a sok "okos" tanács javasolja.Abban igazuk van,hogy abban a pillanatban vetik rád magukat még az idegenek is ahogy megemelted a kezed és úgy össze vernek,hogy a kórházban nem fognak össze legózni.

Amúgy meg egy 2 éves gyerek biztos,hogy nem rohangál az utcán.Legfeljebb a fejedben ahogy a sztereotíp rossz szülő telefonál mindeközben.Egy 2 éves gyerek még jóformán babakocsis,2-3 utcát jó ha sétálnak egy huzamban.Az minimum 3 éves gyerek,az meg már érti,hogy mi az a harap..:D

2022. márc. 15. 21:37
 35/54 anonim ***** válasza:
37%

Na,megnézném én azt hogy kinél mindennapos az a "fennhangon visító 2 éves a telefonáló szülővel".És persze hogy szép kerek legyen a mese téged az ártatlan kutya tartót még le is csesz az a telefonáló szülő! Hát uram isten,te szegény terrorban tartott kutyás.Ezek a 2 éves babazillák és telefon függő kismamik tönkre teszik az életedet,meg akarják simogatni a kutyádat.

2 éves gyerek biztos,hogy nem rohangál egyedül az utcán kis csillag.A legnagyobb putriban se hiszem,hogy megkockáztatják,hogy elcsapja a gyereket a legelső kocsi aminél nem sikerül utolérni a totyogót.A kezét kitépi a tiédből és nem áll meg az utca végén se ha kb ordítassz utána se,épp ezért vannak babakocsiban és szülőkaros tricikliben.Ergo biztos,hogy 2 éves gyerek nem pesztrálja senki kutyáját az utcán.Tessék átírni a mesét egy kicsit nagyobb gyerekre,hidd el hogy úgy is elég drámai lesz.Valakinek.

2022. márc. 15. 21:45
 36/54 A kérdező kommentje:

"1.Úgy a falhoz csapnak,hogy csak nézel majd mint hal a szatyorban.Még olyanok is akiknek semmi közük a gyerekhez,nem gondolod,hogy az utcán úgy mész neki valakinek ahogy akarsz." "Abban igazuk van,hogy abban a pillanatban vetik rád magukat még az idegenek is ahogy megemelted a kezed és úgy össze vernek,hogy a kórházban nem fognak össze legózni."

Miért, mert kipottyantott egy gyereket, az már mindent megtehet, igaz??? Azt meg majd megnézem, hogy idegenek hogy keverednek bele más neveletlen taknyos kölykének a dolgába meg verekedésbe, mikor gyilkosságokat, nemi erőszakot, cserbenhagyást néznek végig és somfordálnak el, nem tesznek semmit. Mert gyereked van, mégis mit képzelsz, hogy te nekimehetsz másoknak, ki vagy te, az atyaúristen, he??? Amúgy többen szoktunk sétáltatni, pont az ilyen agyament barmok miatt, na kíváncsi leszek, ha az ÖV-re kiképzett kutya támad parancsot kap, akkor is annyira verekedni akarnak-e a kedves vérszülők meg az utca embere ;)

2022. márc. 15. 22:09
 37/54 A kérdező kommentje:
Igen, és ők másnak úgy mennek neki, ahogy akarnak?? Am nekem is van férjem, apám meg bátyám, meg pár kétajtós haverom, nevelje meg a gyerekét és neki neki álljon feljebb, ha bármelyik bepróbálkoznak, tudok olyat hívni, aki tesz róla, hogy szívószállal egye a bablevest onnantól kezdve.
2022. márc. 15. 22:14
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl nincs gyerekem, utálom a gyerekeket, kutyám van. Az állatokat jobban szeretem mint az embereket.

DE

Attól hogy utálom a gyerekeket, nem ütnék meg egy gyereket. Felnőttet sem, állatot sem. Nem szeretnék senkinek fájdalmat okozni, na meg nem vagyok olyan primitív hogy verekedéssel oldjam meg a problémáimat.

Intelligencia kérdése.

2022. márc. 15. 22:28
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

Mintha legalábbis megverni akarná valaki azt a kutyát.Meg akarja simogatni.Mert aranyos.

Szólj oda,hogy nem szabad,mert harap.És kb itt véget is érne a történet,mit kell ezen túl bonyolítani? 🥲🤌

Ha nem akarsz szólni ölbe veszed a kutyád és arrébb mész.Én is felveszem,és odébb állok ha nem akarom hogy más kutyával érintkezzen nem csak azért is alapon oda megyek,hogy legyen miből balhét csinálni..

2022. márc. 15. 22:34
 40/54 anonim ***** válasza:
90%

És ilyenek mászkálnak az utcán.Attól fosik,hogy szóljon egy apróságért,de fejben már 3x leszúrt 50 neki nem tetsző dologért.

Felesleges ezt túl ragozni.Semmi öv kutya meg verekedés nem kell ide.Akkor kussolj amikor kell.Amikor meg akarják simogatni a kutyád (vagy meg is tették) szólj,hogy (legközelebb) ne tegyék.Nekem még ebből sose volt ettől nagyobb gondom,nem kellene neked se ennyire rá parázni.

Oda se szóltál még senkinek,de előre elkönyvelted,hogy az a "gyökér szülő" majd le fog téged szólni,be fog szólogatni,meg fog téged verni,meg minden.Mindez a te fejedben történik.A valóságban (igen,az ajtón és telefonon kívüli világ!) ez egy fél perces probléma mentes szó váltás.

10/9 szülő egy "bocsi"-t követően tovább megy a gyerekével.És nem,nem fognak téged meglincselni 'telefonáló szülők 2 éves gyerekkel'! :D

2022. márc. 15. 22:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!