Mit lehet tenni, ha kéretlenül odarohangálnak gyerekek a kutyámhoz és ez nagyon zavaró?
Pomerániai törpespiccem van, mindig pórázon megyünk, jó szocializált okos kutya egyébként, de már többször jártam úgy, hogy a gyerek szemből rohan felé és nyúl felé, hogy jaj de cuki, még szinte reagálni sincs időm. Én meg nem szeretném, ha mindenki taperolná a kutyámat. Nem harapna alapból meg senkit, de ilyen gyorsan már nem vagyok biztos benne, hogy félelmében nem kapna oda.
Mit tudnék tenni ilyen helyzetekben? Már kezd egyre zavaróbb lenni ez a szituáció. Ha harapna, akkor tuti én lennék a hibás és a "csúnyagazdi". Olvastam a Yorkis kérdést, de h őszinte legyek, nem segített sokat.
Szóval oda szólni nem mersz annyit,hogy "légyszi ne piszkáld a kutyát" vagy "harap,ne nyúlj oda",de itt vered a nyálad,hogy neked a 20 dekás kutyád miatt majd hű de bíróságra kell majd járni,mert meg fog harapni valakit.Ezt a picsogást miért kell heti szinten végig olvasni..:D
Hát először is..nem hiszem,hogy napi szintű az,hogy kölykök rohannak a kutyához és meg akarják simogatni.Nekem is megesett,hogy szó nélkül akarták megsimogatni (nekem pont,hogy idős hölgyek többnyire),de ez nem egy napi szintű probléma,és nagyon könnyen megoldható.Szólsz,hogy ne tegye.Gondolom a napokban megesett ez és unalmadban azóta is ezen pattogsz.Fejben 50x lemeccselted a dolgot a szülőkkel is,mi? Ez olyan szánalmas..:D
Szólalj meg.Ennyi a dolgod.Nem kell itt a mese,hogy majd téged meglincselnek a 'gonci' szülők mert nem engeded hogy a Buksit simogassa a Petike.
Szólsz,hogy ne piszkálja mert haraphat és nem akarsz belőle gondot.Kész.A te kutyád semmi oka (és nem is szoktak..) arra,hogy mérges legyen amiért nem akarod,hogy hozzá nyúljanak.Gondolom többé kevésbé a te fejedben zajlik le,hogy az 'Jézus mit fog szólni,ha megkérem hogy ne nyúljon a kutyához..' és emiatt inkább meg se szólalsz (na meg írod is,hogy félsz tőlük..).
Ha f*sol megszólalni akkor menj át az utca túl oldalára,ahogy a nagy kutyások/gyerekesek/kutyától félők teszik,vagy állj félre,esetleg fel is kaphatod a kutyát.
Van megoldás,csak a felesleges rinya helyett oldd meg a gondot úgy ahogy mindenki más.
Nem kell rugdosódni,nem kell káromkodni,nem kell kiabálni (mert amúgy ezekért azon kívül,hogy tényleg neked mennek helyből ugyan úgy mehetsz bíróságra) normális hangnemben közlöd,hogy ne nyúljanak hozzá.Meg se fontos indokolni,ha nem akarod,én nem szoktam mégsem pattog senki,pedig én se egy kigyúrt állat vagyok.
162cm átlagos testalkatú nő vagyok.Ha nekem nem állnak le parasztkodni akkor amellett,hogy biztos nem napi szinten esik meg ez biztos vagyok abban is,hogy még kevesebb lesz az az eset amikor majd neked állnak amiért nem simogatható a kutyád.
23# Ahha :"162cm átlagos testalkatú nő vagyok" szóval emiatt vagy komplexusos és emiatt van ilyen ordenáré, messziről bűzlő és felismerhető stílusod mert azt hiszed hogy egy seggdugó vagy és emiatt oltogatsz itt meg bunkóskodsz, osztod az észt.
Jahh. Így már értem, sőt ezentúl elnézem... 😄😇
24, miért hinné magáról hogy seggdugó? Tök átlag női magasság.
Én 158 centis vagyok és tökéletesen meg vagyok elégedve a magasságommal. A férfiak is imádják a pici nőket.
A nőknek általában nincsenek ilyen szánalmas komplexusaik a magasságukkal kapcsolatban 🤷♀️
26# Hahó! Nem rólad volt szó! 🙂
Cukik a picik, főleg nőben.
Evvel a válaszolóval van valami gáz, defektes szegény.
De ne térjünk el a tárgytól!
Volt már, hogy elkaptam egy hisztis gyereket és arrébb penderítettem, mikor visítva rohant a kutyám felé. A szülő még ezt sem vette észre.
Így is, úgy is konfliktus lesz. Sokszor. Sajnos ez vele jár.
Nem fog oda kapni a kutya se,ha megelőzöd és oda szólsz,hogy ne nyúljon hozzá.Vagy egyszerűen odébb állsz.Mié' pont te? Mert ha neki nincs esze neked legyen.
Bele is lehet keveredni egy balhéba és kezet emelhetsz gyerekre ahogy itt a sok kanapé ninja tanácsolja,de 2 dolgot fog eredményezni:
1.Úgy a falhoz csapnak,hogy csak nézel majd mint hal a szatyorban.Még olyanok is akiknek semmi közük a gyerekhez,nem gondolod,hogy az utcán úgy mész neki valakinek ahogy akarsz..főleg egy ártatlannak induló kutya simogatásért.Oké,bunkóság kérdés nélkül,de nem kell átmenni a másik végletbe se,hogy te majd lassan levagdalod mások kezét a kutya miatt.Ha zavar,hogy hozzá nyúlnak ne menj forgalmas helyre.IGEN,ha téged zavar valami,te állj odébb vagy szólj az érdekedben.
2.Azon felül,hogy össze csomagolnak azért már simán feljelenthetnek és rendőrt hívhatnak rád,hogy kezet emeltél valakire.Akkor aztán rikácsolhatsz,hogy de te azért csináltad mert meg akarta simogatni a kutyát.Még jó hülyének is fognak nézni.
Nem kell balhézni,az sose megoldás.Te jössz ki belőle rosszabbul.Elegendő mondjuk előre szólni,hogy haraphat a kutya és menni tovább az utadra.Megjegyzést fog tenni,és? Mi van akkor? Még mindig nem keveredtél attól szarabb helyzetbe,hogy valaki mormol az orra alatt valamit.
Legfeljebb ravagod,hogy te se simogatod az utcán az ő gyerekét,az ő gyereke se simogassa a kutyád ameddig nem engedted meg.
Ennyivel el is van intézve.
Kb képregénybe illő amiket itt lefestetek,lassan már mindenki követeli,hogy a ti kutyátokat meg lehessen simogatni,holott annyi az egész,hogy nem mertek valójában szólni,hogy ne csinálják,de aztán itt ilyen 100-an voltak fegyverekkel alapon meséltek a felrúgott gyerekekről.Há' hogyne,esti mesének jó volt.😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!