Mit lehet tenni, ha kéretlenül odarohangálnak gyerekek a
kutyámhoz és ez nagyon zavaró?
Figyelt kérdés
Pomerániai törpespiccem van, mindig pórázon megyünk, jó szocializált okos kutya egyébként, de már többször jártam úgy, hogy a gyerek szemből rohan felé és nyúl felé, hogy jaj de cuki, még szinte reagálni sincs időm. Én meg nem szeretném, ha mindenki taperolná a kutyámat. Nem harapna alapból meg senkit, de ilyen gyorsan már nem vagyok biztos benne, hogy félelmében nem kapna oda.
Mit tudnék tenni ilyen helyzetekben? Már kezd egyre zavaróbb lenni ez a szituáció. Ha harapna, akkor tuti én lennék a hibás és a "csúnyagazdi". Olvastam a Yorkis kérdést, de h őszinte legyek, nem segített sokat.
Hát ha már "ráugrott" akkor már ez nem használ sajna. A rohanós gyerek keze már a fején volt a kutyámnak, mire reagálni tudtam, hát még szerencse, hogy a kiskutyám szereti a gyerekeket és megszokta őket, de mi van, ha nem? Sok kutya nem szereti, ha élből letaperolják a fejét.
2022. márc. 15. 14:53
12/54 anonim válasza:
Én rárúgnék egyet. :D De most komolyan! Hol vannak az ilyenek szülei?? Ha meg megharapja a kutya, akkor még járhattok bíróságra!
2022. márc. 15. 14:57
13/54 anonim válasza:
Én elég félénk vagyok emberek között ezért nem szoktam rájuk szólni,hanem amikor rohan a gyerek, akkor vagy átmegyünk a túloldalra gyorsan,vagy felemelem a kutyát ilyenkor a gyerek is kapcsol és nem jön oda.
2022. márc. 15. 15:10
14/54 anonim válasza:
Húzz innen vagy felrúglak. Aztán mehet sírva a hülye szüleihez. Kisgyereket felügyelet nélkül hagyni felelőtlenség. Ha nagyobb csinálja, akkor meg neveletlenség. Egyszer egy olyan kutyához fog odaszaladni, aki leharapja a kezét. Elég egy ilyet kifogni.
2022. márc. 15. 15:15
15/54 A kérdező kommentje:
Én inkább a békés megoldásra törekednék, mert én se 100 kilo vagyok és sok gyereket meg a vérnagymama meg a fitnessapuka sétáltat...Én félek az ilyen emberektők.
2022. márc. 15. 15:32
16/54 anonim válasza:
Kiálts oda, hogy "Veszett!" Vagy "Harap!"
2022. márc. 15. 16:06
17/54 anonim válasza:
Maskor valasztasz egy szep telontelyes cane cordot vagy rotweilert es mindjart nem lesz ilyen gondod,h a kis semmirekellok jonnek taperolni 😂😂
2022. márc. 15. 16:24
18/54 anonim válasza:
De eleve f*szság ilyesmi miatt vitába keveredni valakivel.Természetesen "vér" szülő lesz bárkiből,ha rá kiabálnak/bele rúgnak a gyerekébe ahogy azt itt tanácsolják.Te is átmennél vér gazdába,ha valaki bele rúgna a kutyádba vagy rá ordítana,csak mert megszagolta a lába szárát menet közben.A legjólneveltebb kutya is megesik,hogy valaki után utána fordul és megszimatolja a lábát.Neked semmiség,aki nem szereti a kutyát azt zavarja.
Vagy az a gazda is rugdosódhatna és kiabálhatna akihez akár oda engeded a kutyádat.
Nem ez a megoldás.
Ha látod,hogy jön gyerek ahogy tanácsolták amint látod,hogy a kutya felé közelít és nem szól ak rá állj félre egy pillanatra és szólj,hogy a kutya harap/fertőző beteg és kezelik éppen.
Akár a gyereknek,de akkor se kell paraszt módjára oda böfögni,ha csak nem valami totyogóról van szó (amit kétlek) fel fogja fogni,hogy mi az a harap.
2022. márc. 15. 16:49
19/54 A kérdező kommentje:
Hát bocs utolsó, de én nem is akartam felrúgni a gyereket, viszont az elvárom, hogy kéretlenül ne támadja le a kutyámat egy se. Az én kutyám nem megy oda senkihez, nem szaglászik idegeneket és nincs elengedve, csak a futtatóban és nem vegzál senkit sem, de akkor a kedves szülő is megteheti, hogy nem engedi oda hozzám. Bezzeg a bullos meg a Nj-s gazdik meg az mesélik, ha őket meglátják, szépen átbattyognak a túloldalra, pedig ugyanolyan okos és jólnevelt kutyájuk van, mint nekem és őket is meg lehetne simogatni, a gazdi engedélyével. A rugdosós válaszolónak meg igaza van abban, hogy mi van ha a gyerek egy olyan kutyához rohan oda, amelyik súlyosan megharapja? Megijedhet a kutya és azzal mit csinál a gazdi, ha még reagalni se tud semmit? Ezt is át kellene gondolni..
2022. márc. 15. 17:12
20/54 anonim válasza:
A rugdosós azért az év poénja, mert nincs benne semmi logika. Mi van ha a kutya megharapja a gyereket és járhat a gazdi bíróságra... Akkor nem járhat bíróságra ha belerúg egy gyerekbe?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!