Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hétvégén kutyasétáltatás...

Hétvégén kutyasétáltatás közben összeverekedett a kutyám egy másikkal, ki volt a hibás?

Figyelt kérdés
Mindig pórázon sétáltatjuk a kutyáinkat (2 kis termetű, 10kilósak) és most hétvégén az erdőben jött velünk szemben egy család egy kutyával, viszont nem volt rajta póráz. A kutya odajött ismerkedni, de a mi egyik kutyánk rátámadt, és kicsit összekaptak. Valószínűleg nem tetszett neki hogy ilyen hirtelen odajött. Szerencsére gyorsan szét tudtuk őket szedni. A másik család nyilván minket hibáztatott, hogy milyen neveletlen a kutyánk, de szerintem meg eleve nem szabadna póráz nélkül sétáltatni...

2022. márc. 7. 08:22
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
#20 Mint mondtam, gyorsan szétszedtük őket, nem lett baj. Hirtelen történt, de olyan gyorsan reagáltam, amennyire csak gyorsan tudtam - ez volt a szerencse. Kicsit rosszindulatúnak és túlzónak érzem azt a mondatodat, hogy tétlenül álltam, és jövök a gyakorira pityeregni. A többi résszel egyetértek.
2022. márc. 7. 13:05
 22/40 anonim ***** válasza:
19%

Hat, te magad kerdeztel elobb sertodotten vissza, hogy megis mit kellett volna tenned, lerugdosni a kutyat a tiedrol? (Mindezt arra a kommentemre, amiben azt irtam, higy te is hibás vagy, nem csak a másik gazda).

Szoval jah, igazabol meg mindig tartom, hogy a bajt meg kell elozni (ha mar a masik gazda hulye), nem itt fikázódni gyakorin.

2022. márc. 7. 13:36
 23/40 anonim válasza:
20%
Bocsánat, hogy a kérdésedre még én is rá kérdezek. Nem ismerem a szabályokat. Nekem staffim van, eleve azért meg büntetnek, ha nincs szájkosár rajta, nem még hogy póráz. Így én azt kérdezném, hogyha már valaki kutyája a nyitott kapu mögül ki szalad az én pórázon sétáltatott, szájkosaras kutyámra és megharapdálja, miközben én csak rángatni tudom az enyémet és a másikat elrúgni, akkor mi van? Nem szoktam ilyeneken filozofalni, de ez ki szokott tökéletesen idegelni.
2022. márc. 7. 14:02
 24/40 anonim ***** válasza:
39%
"eleve azért meg büntetnek, ha nincs szájkosár rajta" - Hol? Magyarországon csak veszélyesnek nyilvánított egyedeknél kötelező a szájkosár, nincs fajtára előírás.
2022. márc. 7. 14:14
 25/40 anonim ***** válasza:
8%

Igazából mind a ketten.

Ők elengedték és hagyták oda menni a kutyát,a tiétek szocializálatlan.Sárga szalag sincs gondolom rajta ami jelezné mások felé,hogy a kutya nem ereszthető össze másikkal.

2022. márc. 7. 14:25
 26/40 anonim ***** válasza:
93%
"Sárga szalag sincs gondolom rajta" - Ha van, akkor is a legtöbben azt hiszik, hogy cuki dísz, nem ismerik a jelentését, sokszor kellett már elmagyaráznom, már aki hajlandó volt odafigyelni arra, amit mondtam. Én használom mellesleg, de ez a tapasztalat. Egyébként ha a gazdi 10+ méterrel arrébb van, nem fog figyelni, hogy más kutyán van-e sárga szalag. Csevegnek, mobiloznak, aki tényleg figyel a kutyára, az vissza is tudja hívni, és nem engedi oda kéretlenül máshoz, de ők vannak kevesebben.
2022. márc. 7. 14:28
 27/40 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk rengeteg ilyen eset volt. Mikor a póráz nélküli kötött az amúgy totál jó fej kutyámba aki imádja a kutyákat,csupán annyi hibája volt,hogy ivaros kan volt. De ugye verekedés lett a vége mindig,mert azt nem tolerálta ha neki mennek,nyilván.

Pont ezért lett ivartalanítva, egy héten 3-4 alkalommal biztos nekünk jött póráz nélküli ivaros kan :/ Konkrétan trénerhez jártunk,mert átfordult a dolog és minden vele azon méretű vagy nagyobb kutyára már morgott meg ugatott. Én meg teljesen kikészültem. Nem az én hibámból,hanem a sok idióta gazda hibájából lett olyan a kutyám amilyen,mert előtte ez nem volt.

Szerencsére a trénerünknek,gyakorlásnak,kutyanapközinek hála ez megszűnt egyedül egy kutyára pikkel aki 2x is megtámadta. Na azt ha már messziről meglátja feszül,morog. Persze tiltom neki így szépen laza pórázon jön,de látszik,hogy na neki aztán neki menne.

Mindig az a hibás aki póráz nélkül van.

Nem behívható,a te kutyád fenyegetésnek vette,nem mindegyik kutya szereti ha lerohanják.

Ezért kéne tiszteletben tartani azt,hogy ha nem behívható a kutyája valakinek ne engedje el.

2022. márc. 7. 20:07
 28/40 anonim válasza:
30%
24/27 Szlovákiában élek. Mikor 6 hónapos volt a kutyám megállított egy rendőr és számonkért a koráról. Azt mondta 8 hónapos kortól kötelező.
2022. márc. 7. 23:10
 29/40 anonim ***** válasza:
72%
Jolvan Szlovakiaban lehet, ez meg egy magyar oldal.
2022. márc. 7. 23:32
 30/40 anonim ***** válasza:
88%

Egyértelműen a póráz nélküli a hibás.

Én is utálom az ilyeneket. Az én kutyám behívható, szocializált - ettől függetlenül nem kutyabarát. Simán dolgozik magas szintű engedelmest póráz nélkül tréningen(!!!, nem olyan helyen ahol ez tiltott) akár 20 ismeretlen kutya mellett.

A játékstílusa kevés másik kutyának megfelelő, így nem is szoktam elengedni haverkodni. Nem hozom kellemetlen helyzetbe a másikat, van akivel jól el van így is.

Ivaros kan, munkakutya, ha belekötnek nem fogja hagyni magát.

Pórázon meg hagyjanak minket békén, nem akarok haverkodni se én, se a kutyám. :D

2022. márc. 8. 14:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!