Hétvégén kutyasétáltatás közben összeverekedett a kutyám egy másikkal, ki volt a hibás?
#13, okos otlet, majd leveszem a mentett staffrol a porazt, hadd intezze el a masik kutyat. Mert alapvetoen nem agressziv mas kutyakkal, de ha nekitamadnak, nyilvan meg fogja vedeni magat.
Talalkoztunk mar poraz nelkuli kutyaval az erdoben nem egyszer, ilyenkor leszarom h ki a hibas, amit tudok, megteszek a verekedes elkerulese vegett. Rovid poraz, kontroll, iranyvaltas, szolok a masik gazdanak, hogy tegye porazra. Figyelni kell a kornyezetet, talan hagyjam azt is, hogy nyulak utan rohangaljon?
A kerdezo is hibas kis mertekben, mert ilyenkor a sajat kutya ele kell allni, es a masik kutyat erelyesen elkuldeni/ szolni a gazdanak. De evidens, hogy poraz nelkul NEM setaltatnunk erdoben. Zavarhatjak a vadallatokat, csapdaba lephetnek, felehetnek a rokaknak szant veszettseg ellen kitett csalit, meg ugy barmit.
Az erdő kijelölt kutyafuttató terület? (Vannak ilyenek.) Ha igen, akkor értelem szerűen te vagy a hibás, a másik gazda legfeljebb csak udvariatlan volt, hogy kérdezés nélkül engedte oda a kutyát. Ha vadászterület, akkor kötelező lenne a póráz a kutyára, így jogilag már a másik fél a hibás.
(Azért azt hagyjuk már, hogy nem szabadna póráz nelkül sétáltatni. A kutyáknak hatalmas szükségük lenne a szabad mozgásra.)
Igen, egész pontosan lerugdosod a kutyádról, mert ez életet menthet.
Most mákotok volt, de ha egy gellert kapott bulltype fog egyszer odarohanni hozzátok, akkor is majd csak a póráz végén lobogsz tétlenül, aztán jösz gyakorira pityeregni? Ennek mi értelme?
Sajnos, sok balfasz kutyás van, akik elengedik a neveletlen kutyáikat, es nem tudjàk visszahivni. Ha olyan a kutya (agressziv, nem szocializalt vagy siman csak nagytestu es bohóc), akkor komoly sérülést tud okozni a pórázon levő kutyának. Velem már történt ilyen. Messzirol kiabaltam az elengedett kutya gazdajanak, hogy ne engedje oda, persze nem tudja, orjongve jott a kutya az enyemre, amelyik porazon volt, ráordítottam egy jó öblöset és felé lenditettem, ami a kezemben volt. Nem jött oda. Ezzel komoly sérülésektől menthettem meg az enyémet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!