Elegem van azokból, akik engedély nélkül megsimogatják a kutyámat! Nektek is?
Nálunk én utálom a gyerekeket, meg a náluk is neveletlenebb szüleiket, nem a kutya.
Földútra/ város széli részre megyünk sétálni ahol nincsennek balf4szok
Atyaég, én nem tudom miféle emberek vannak itt, de némelyik komment kiveri a biztosítékot.
Először is rühellem az udvariatlanságot, és az illemszabályok magasról való leszarását.
Ezért, én megtanítom a kutyámnak, hogy ne menjen oda random emberekhez az utcán (laza pórázhasználatról van szó, nem póráz nélküli sétáról!!), megtanítom neki, hogy ha valaki érkezik a házhoz, arra ne ugorjon fel, ne zaklassa, ne másszon bele túlságosan az aurájába (kis szimat belefér, lételemük). Ha ezt egy kutyának sikerül megtanítani, akkor hogy a fészkes fenébe nem sikerül egy embernek? Nektek hogy nem tanította meg senki, vagy hogy nem tanítjátok meg a gyerekeiteknek, hogy nem lehet csak úgy odamenni egy idegen kutyához, és megsimogatni? Egyrészt faragatlanság, más tulajdona, egy idegen terhes nő hasát sem mész oda megsimogatni pl. Más részről a saját érdekedben nem teszel ilyet. Hiába néz ki cukin az a kutya, attól még nem biztos, hogy az!
Habár az én kutyám nem éppen az a típus volt akihez csak úgy oda mernek menni (45 kilós bull type), és most is egy 45-50 kg körülire várható Corso keverékem van, amit szintén nem mernek majd csak úgy lematatni, de ha mégis ilyen történne, hát biztos félretolnám az udvariasságot, aztán elküldeném a bús pcsába!
A kutyam jol elvan gyerekekkel,de nem engedem gyerekeknek simogatni,mert nemelyik idiota /megelhetesi bunozo szulo ramfogja,h megharapta stb.
Van olyan,h kozbe jatekot szimulal mas csaladtag es a kutya reagal ra jatwkkal.
Lenyeg,h max egy es felnott koru ember simogathstja,ha lathatoan nem szemetnepseg.
Amugy meg a kutyam siman birja a simizest,de mivel szep nagydarab telintelyparancsolo,igy nem rohangasznak simizesre.
Nem tudom, hol élsz, nekem is yorkim van, kisebb, mint a tiéd, soha nem tolják felé a nagytestű kutyákat🤣Ha olyan van, amelyiket agresszívnak látom, kikerüljük. Meg mi az, hogy kéredzkedik ölbe? Jól elcseszted azt a kutyát, túlféltetted, ezért lett ilyen. A félelmeket csak úgy lehet legyőzni, ha szembenézünk velük. Járasd kutyasuliba, hogy megtanuljon nem félni más kutyáktól. Az enyém simán játszik, futkározik a nagytestűekkel is (persze nem zárt térben, nehogy sérülés legyen) csak előtte meg szoktam kérdezni, hogy barátságos-e a kutyájuk. Eleinte az enyém is félt mindentől, a kistestű kutyáktól is, de pár alkalom kutyasuli után mintha kicserélték volna.
Nem mintha egy yorkinak egy németjuhász lenne az ideális játszótársa :D hagy döntse el a gazdája
(Csivavámra feküdt már rá játékból nj, köszönöm, de nem kérünk belőlük többet. Simán sérülhetett volna a gerince)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!